Heinäkuussa kaksi vuotta täyttänyt prinssi George on jo hurmannut kansan söpöydellään. Kuva: Reuters
Heinäkuussa kaksi vuotta täyttänyt prinssi George on jo hurmannut kansan söpöydellään. Kuva: Reuters

Prinssi Georgella on ikää vasta kaksi vuotta, mutta paparazzeista on tullut kruununperilliselle ongelma jo nyt.

Ei ole epäselvää, kuka on brittihovin suosituin kuninkaallinen. Kensingtonin palatsi vetoaakin nyt mediaan, jotta pikkuprinssi George saisi kasvaa rauhassa paparazzeilta, jotka ovat viime aikoina menneet usein aivan liian pitkälle yrittäessään saada kuvia prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kaksivuotiaasta hurmurista.

Hovi pyytää kirjoituksessaan, että lehdistö ei julkaisisi kuvia, jotka on saatu tallennettua kyseenalaisin keinoin.  "Raja on ylitetty", hovi tiedottaa.

Palatsin mukaan jotkut paparazzit ovat menneet äärimmäisyyksiin saadakseen kuvia kruununperillisestä. Viime kuukausina Georgea on kuvattu usein leikkimässä yksityisissä puistoissa. Prinssin ja lastenhoitajan liikkeitä on valvottu. Jotkut ovat jopa käyttäneet muita lapsia apuna saadakseen prinssin kuviin leikkipaikoillaan.

Media on aina seurannut brittikuninkaallisia silmä kovana, mutta palatsi haluaa kiinnittää huomion lasten luvattomaan valokuvaamiseen.

Kensingtonin palatsi twiittasi, että herttua ja herttuatar ovat kiitollisia saamastaan tuesta, ja heille on ollut ilo jakaa kuvia lapsistaan. He aikovat jatkaa sitä myös tulevina kuukausina ja vuosina. Paparazzit ovat kuitenkin liikaa.

Georgen kuvista maksetaan suuria summia, joten moni paparazzi on valmis kyseenalaisiinkin keinoihin kuvan saadakseen. Hovin mielestä on kuitenkin epäeettistä, että niin nuoren lapsen yksityisyyttä loukataan rahan vuoksi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.