Mustat lesket -tähti Pihla Viitala kävi hiljattain Norjassa moikkaamassa ystäviä ja kollegoita. ”Oslo on mahtava kaupunki”, hän sanoi. Kuva: Sakari Majantie
Mustat lesket -tähti Pihla Viitala kävi hiljattain Norjassa moikkaamassa ystäviä ja kollegoita. ”Oslo on mahtava kaupunki”, hän sanoi. Kuva: Sakari Majantie

Vapaa-ajallaan näyttelijä harjoittelee kitaransoittoa ja maalaa tyttärensä kanssa öljyväreillä.

Näyttelijä Pihla Viitala, 35, on asettunut perheineen toistaiseksi Suomeen. Tällä hetkellä Pihla, hänen saksalainen Alex-miehensä ja kolmevuotias Astrid-tytär asuvat kerrostalossa Helsingin keskustassa. 

– Pian se muuttuu. Meillä on talonrakennusprojekti vireillä. Jos kaikki menee nappiin, aloitamme omakotitalon rakentamisen pääkaupunkiseudulle, Pihla kertoi perjantaina Mustat lesket -draamasarjan kakkoskauden kunniaksi järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Muutos tulee olemaan näyttelijälle suuri, vaikka hän on viettänyt lapsuutensa omakotitalossa. Pihla toivoo, että perhe selviää rakennusprojektista ilman suurempaa stressiä.

”Toisinaan mietin, mihin olen lähtemässä, kun tuskastun jo joutuessani valitsemaan jotain hanoja.”

– Minusta on ihanaa katsoa, kun mies nikkaroi. Olen siinä asiassa vanhanaikainen. Itsekin kävin aikanaan veistotunneilla, joten osaan ainakin sahaa käyttää ja naulaa lyödä, hän kertoi.

Projekti ei vielä ole lähtenyt käyntiin, mutta Pihla toivoo, että rakennustyöt käynnistyivät säiden salliessa keväällä ja että uusi talo valmistuu jouluksi.

– Toisinaan mietin, mihin olen lähtemässä, kun tuskastun jo joutuessani valitsemaan jotain hanoja. Yritän kuitenkin olla ajattelematta asiaa stressin kautta, vaan rakkaudella, hän sanoi ja nauroi.

Musiikki kulkee mukana

Pihla on palannut rentouttavan joululoman jälkeen töihin täydellä tarmolla.

– Katsoin leffoja ja dokkareita sekä luin hulluna. Niin, ja maalasin lapsen kanssa öljyväreillä. Astrid rakastaa maalaamista. Se on muuten hyvää terapiaa kenelle tahansa, kannattaa kokeilla, hän vinkkasi.

Maalaamisen lisäksi Pihla aloitti kitaransoiton. Laulamista hän on harrastanut aina.

– Musiikki on iso osa minua. Lauloin jo ennen kuin minusta tuli näyttelijä. Rakastan laulaa jazzia. Olen laulanut myös levyillä taustoja, hän kuvaili.

Elokuva seksiaddikteista

Maaliskuussa starttaavan Mustat lesket -sarjan uuden kauden lisäksi Pihla nähdään pääosassa Maarit Lallin uudessa Honeybunnies-elokuvassa, joka kertoo seksiaddikteista.

Lisäksi Pihla kirjoittaa useampaa käsikirjoitusta, joista ei voi vielä puhua. 

– Projektien toteutuminen on monen asian summa. Oikeat ihmiset, oikea paikka ja tähtien oikea asento. Täytyy myös osata pitää fokus olennaisessa, ja sitä olen nyt harjoitellut, hän selitti.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.