Älykäs, tilannetajuinen ja empaattinen. Eli monen mielestä täydellinen ihminen verrattuna törkeyksiä toistensa perään laskettelevaan Trumpiin. Kuva: Reuters
Älykäs, tilannetajuinen ja empaattinen. Eli monen mielestä täydellinen ihminen verrattuna törkeyksiä toistensa perään laskettelevaan Trumpiin. Kuva: Reuters

Monet toivovat, että Michelle Obama pelastaisi Yhdysvallat Donald Trumpin toiselta kaudelta.

Moni amerikkalainen pettyi tänään, kun Hillary Clinton, 69, hävisi presidentinvaalit Donald Trumpille, 70. Voittaessaan Clinton olisi tehnyt historiaa, sillä hän olisi ollut Yhdysvaltain ensimmäinen naispresidentti.

Nyt monet pettyneet panevat toivonsa Michelle Obamaan, 52. Hän onkin ollut kovassa nosteessa jo pitkään, ja kannatuskin on kova, elokuussa tehdyn gallupin mukaan yli 60 prosentissa. Eikä älykäs ja sanavalmis Harvardin juristi todellakaan ole pelkkä tyyli-ikoni, vaan myös arvostettu mielipidevaikuttaja.

Vaalituloksen jälkeen Twitter on täyttynyt aihetunnisteella #Michelle2020 olevista twiiteistä. Moni toivoo, että Michelle Obama pelastaisi Yhdysvallat Trumpin toiselta kaudelta ja että tästä tulisi presidentti neljän vuoden päästä vuonna 2020.

– Voisiko Michelle korjata kaiken, eräs twiittaaja kommentoi.

Eräs toinen mietti, että tällä kertaa ei ollut hyviä vaihtoehtoja, vaikka Clinton olisikin ollut parempi vaihtoehto kahdesta paholaisesta.

– Ainut toivomme on Michelle vuonna 2020, hän kirjoittaa.

Jotkut miettivät jo, että voisivat liittyä Michelle tukijoihin ja aloittaa kampanjan vaikka heti.

Eräs twiittaaja taas kirjoittaa puolileikillään, että Michelle Obaman ei tarvitsisi edes kampanjoida, jotta hän tulisi valituksi presidentiksi.

– Hänen ei tarvitse kuin kävellä lavalle ja sanoa pari valittua sanaa.

Clintonia on kritisoitu muun muassa siitä, että hänen karismansa ei riitä, eikä hän siksi saanut sanomaansa perille. Michelle Obama taas on vakuuttanut kuuntelijat viimeisen vuoden aikana useasti. Esimerkiksi lokakuussa hän herätti ihastusta ympäri maailmaa. Michellen viesti oli selkeä: Trumpin naisia halventavaa käytöstä ei pidä hyväksyä.

– En voi uskoa todeksi, että sanon Yhdysvaltain presidenttiehdokkaan retostelevan naisten seksuaalisella ahdistelulla, Michelle Obama jyrähti.

Paitsi jämäkkä, on Michelle Obama myös harvinaisen hauska. Katso vaikka tästä jutusta, johon on koottu Michelle ja Barack Obaman 11 parasta somehetkeä.

 

Rasmus Rödnacke

Pettyneet panevat nyt toivonsa Michelle Obamaan – some täyttyi Michelle2020-twiiteistä

Värillisen presidentin valinta kahdeksan vuotta sitten on merkinnyt roturistiriitojen syventymistä ja USA:n globaalin vaikutusvallan kaventumista. Se on antanut tilaa mm. Putinin Venäjän röyhkeälle toiminnalle ja islamistiselle terrorismille, joka on ulottanut tuhoisat iskunsa myös Eurooppaan. Kannattiko?
Lue kommentti

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: