Keitä kannattaa seurata? Onko joku ulkokentällä epävarma? Roihun koppari Marianne Penttinen antaa vinkit aloittevalle pesiskatsojalle.

"Pesäpalloilijoilla on aika ­sama vartalotyyppi kuin ­jalkapalloilijoilla, he ovat vain harteikkaampia. Ja älykkäämpiä, tietty. Pesis on älykkäiden peli."

Helsinkiläisen Superpesisjoukkue Roihun pelaajat siinä kannustivat kansallislajin pariin. Mutta mitä katselijan pitää tietää? Roihun koppari Marianne Penttinen antaa aloittelijalle vinkkejä:

Korkein lyönti ei ole paras

Tämä ei ole baseballia. Ei yritetä lyödä niin kovaa ja korkealle kuin lähtee. Korkea pallo on helppo ottaa kiinni, ja silloin tulee haava: juoksija joutuu palaamaan kotiin. Pesiksessä riittää sääntöjä, mutta se palkitsee sitten, kun pääsee jyvälle.

Ykkönen on nopea, nelonen lyö kovaa

Numerolla 1 pelaa nopea juoksija, joka koettaa päästä kentälle. Kakkonen ja kolmonen ovat taitolyöjiä, kikkailijoita: he siirtävät kärkeä eteenpäin. Sitten ­tulee nelonen tai jokeri. Hän lyö niin ­hyvin, että juoksija ehtii kotiin. Numero viisi on usein taas nopea tyyppi.

Lukkari sekoittaa

Lukkari koettaa ottaa selvää vastustajan taktiikasta. Onko heidän viuhkassaan sellainen merkki, että juoksija lähtee heti syötöstä? Jos vaikuttaa siltä, lukkari voi syöttää niin väärän syötön, että lyöjän on vaikea lyödä.

Sotkamo voittaa

He ovat loistavia. Siellä on pitkät pesisperinteet, ja joukkue on pysynyt samana pitkään: se on pesiksessä etu. He pelaavat aina täysillä. Ja onhan lukkari Toni Kohonen legendaarinen. Naisissa voittaa ehkä Lapuan Virkiä.

Seuraa näitä

Miten nopeasti juoksijat lähtevät pesiltä? Onko joku ulkokentällä epävarma?

Roihun Venla Rapila on naisten ­Superpesiksen parhaita heittäjiä. Hänet löytää takakentältä. Lapuan nuoren ­Janette Lepistön lyöntejä kannattaa katsoa. Tai sitä, miten Vimpelin kärki Sami Haapakoski menee kentälle. ­Kiteen Sami Partanen on hassuttelija. Hauska mies. Ai parhaan näköisiä? Makuasia.

Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.

 

Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield
Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield

Laulaja Kasmir kertoo jumaloivansa avopuolisoaan, mutta tunteneensa pariskunnan ikäeron takia riittämättömyyttä.

Vain elämää -ohjelmassa keskustellaan tällä viikolla seksin merkityksestä parisuhteessa. 

Kasmir-nimellä esiintyvä laulaja Thomas Kirjonen, 33, avaa rohkeasti omaa tilannettaan:

– Omassa elämässäni parisuhteessa jossain kohtaa mun halut saattavat olla ihan olemattomat. Siinä ei ole mitään sellaista, että rakkaus olisi kuollut, mutta kyllähän seksi on kumminkin tosi tärkeä osa parisuhdetta. 

Mira Luoti, jonka päivää tällä viikolla vietetään, on Kasmirin kanssa samoilla linjoilla seksin tärkeydestä. 

– Kun lapset tulee, niin joutuu rakentamaan sen ihan uudelleen. Siitä täytyy pitää huolta, hän lisää.

”Olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa.”

Ikäero ja epävarmuus

Kasmir kertoo jaksossa myös tunteneensa parisuhteen aluksi epävarmuutta omasta riittävyydestään. 

– Jumaloin mun avopuolisoa, hän on kaikin tavoin kaunis ihminen. Mutta se ikäero siinä, olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa. 

Kasmir on Iltalehden mukaan seurustellut pari vuotta nyt 21-vuotiaan Julian kanssa. Kasmir harmittelee olleensa välillä ”tosi perseestä”, koska epävarmuus nostaa usein ihmisen ikävimmät piirteet esiin.

Kasmir on aiemminkin puhunut avoimesti epävarmuuden ja riittämättömyyden tunteista. Me Naisten haastattelussa hän kertoi hiljattain kuittailusta, jota sai kavereiltaan kaljuunnuttuaan nuorena.

– Vaikka ihmiset eivät tarkoittaisi pahaa, herkkään paikkaan osuvat sanat satuttavat. Pilkka myrkytti mieltäni ja aiheutti ujoutta ja epävarmuutta. Itsetuntooni jäi syvä särö.