Me Naiset
|
Heidi Heino

Keitä kannattaa seurata? Onko joku ulkokentällä epävarma? Roihun koppari Marianne Penttinen antaa vinkit aloittevalle pesiskatsojalle.

"Pesäpalloilijoilla on aika ­sama vartalotyyppi kuin ­jalkapalloilijoilla, he ovat vain harteikkaampia. Ja älykkäämpiä, tietty. Pesis on älykkäiden peli."

Helsinkiläisen Superpesisjoukkue Roihun pelaajat siinä kannustivat kansallislajin pariin. Mutta mitä katselijan pitää tietää? Roihun koppari Marianne Penttinen antaa aloittelijalle vinkkejä:

Korkein lyönti ei ole paras

Tämä ei ole baseballia. Ei yritetä lyödä niin kovaa ja korkealle kuin lähtee. Korkea pallo on helppo ottaa kiinni, ja silloin tulee haava: juoksija joutuu palaamaan kotiin. Pesiksessä riittää sääntöjä, mutta se palkitsee sitten, kun pääsee jyvälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ykkönen on nopea, nelonen lyö kovaa

Numerolla 1 pelaa nopea juoksija, joka koettaa päästä kentälle. Kakkonen ja kolmonen ovat taitolyöjiä, kikkailijoita: he siirtävät kärkeä eteenpäin. Sitten ­tulee nelonen tai jokeri. Hän lyö niin ­hyvin, että juoksija ehtii kotiin. Numero viisi on usein taas nopea tyyppi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lukkari sekoittaa

Lukkari koettaa ottaa selvää vastustajan taktiikasta. Onko heidän viuhkassaan sellainen merkki, että juoksija lähtee heti syötöstä? Jos vaikuttaa siltä, lukkari voi syöttää niin väärän syötön, että lyöjän on vaikea lyödä.

Sotkamo voittaa

He ovat loistavia. Siellä on pitkät pesisperinteet, ja joukkue on pysynyt samana pitkään: se on pesiksessä etu. He pelaavat aina täysillä. Ja onhan lukkari Toni Kohonen legendaarinen. Naisissa voittaa ehkä Lapuan Virkiä.

Seuraa näitä

Miten nopeasti juoksijat lähtevät pesiltä? Onko joku ulkokentällä epävarma?

Roihun Venla Rapila on naisten ­Superpesiksen parhaita heittäjiä. Hänet löytää takakentältä. Lapuan nuoren ­Janette Lepistön lyöntejä kannattaa katsoa. Tai sitä, miten Vimpelin kärki Sami Haapakoski menee kentälle. ­Kiteen Sami Partanen on hassuttelija. Hauska mies. Ai parhaan näköisiä? Makuasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla