Tuija Pehkonen saapui juhlistamaan Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjan avausta: varoja rintasyöpätutkimukseen sekä neuvonta- ja tukipalveluihin kerätään koko lokakuu. Kuva: Sakari Majantie
Tuija Pehkonen saapui juhlistamaan Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjan avausta: varoja rintasyöpätutkimukseen sekä neuvonta- ja tukipalveluihin kerätään koko lokakuu. Kuva: Sakari Majantie

Uutta Huippujengi-ohjelmaa Perussa kuvannut juontaja Tuija Pehkonen sanoo reissun olleen elämänsä rankin. – Voitin siellä itseni monta kertaa, hän kertoo.

Vuoden radiojuontajaksikin valittu Tuija Pehkonen lopetti työnsä NRJ-radiokanavalla heinäkuussa. Vapaansa aikana Tuija on ehtinyt jo kokea elämänsä seikkailun, sillä hän osallistui elokuussa kuvattuun uuteen Huippujengi-ohjelmaan. Seikkailureality nähdään MTV3:lla keväällä 2016.

Ohjelmassa kahdeksan julkkista lähtee valloittamaan Perun Andeilla sijaitsevaan vuorenhuippua. Tuijan lisäksi kiipeilijöinä nähdään näyttelijä Antti Reini, ex-jääkiekkoilija Janne Niinimaa, kenkäsuunnittelija Minna Parikka, ex-kansanedustaja Leena Harkimo, näyttelijä Antti Luusuaniemi sekä juontajat Cristal Snow ja Lola Wallinkoski.

Korkeanpaikankammoiseksi itseään kuvaileva Tuija kertoo matkan Etelä-Amerikkaan olleen ikimuistoinen.

– Reissu oli ainutlaatuinen! Paljon rankempi henkisesti ja fyysisesti kuin luulin, mutta hieno kokemus. Olen onnellinen, että tein sen. Voitin itseni vuoristossa monta kertaa, hän juttelee.

Tuijan mukaan tunneskaala vaihteli Andien korkeuksissa laidasta laitaan.

– Eteen tuli tiukkoja juttuja, joissa korkeanpaikankammoni ei ainakaan auttanut asiaa. Kun tällainen korkokenkäneiti nostetaan Peruun 4,5 kilometriin vähähappiseen ilmaan ja telttamajoitukseen, tulee äitiä helposti ikävä. Sain isoja kokemuksia, joita vaalin loppuelämäni.

Rohkea irtiotto

Tuijan tulevaisuudenkuviot ovat vielä auki.

– Pidän nyt luovaa taukoa, mikä tuntuu superhyvältä. Lähtö NRJ:ltä oli pitkän mietinnän tulos. Olen viettänyt nyt ihanaa kesälomaa: nukkunut pitkään – ihan hulluja yöunia – kuntoillut, herkutellut ja nauttinut elämästä.

Tuija paiski hommia NRJ:llä kuusi vuotta.

– Olen tottunut olemaan ahkera ja tein paljon töitä. Mietin, tuleeko minulle nyt huono omatunto maleksimisesta ja totesin, että ei tule. Tämä on ansaittu tauko. Monet ystävistäni ovat sanoneet olevansa kateellisia, kun uskalsin tehdä irtioton, Tuija kertoo.

Lue myös:

Tuija Pehkonen: ”Ilman tätä meikkiä en selviä”

Radiojuontaja Tuija Pehkonen: ”Vihasin juoksua, vaan en enää!”

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.