Suomen Euroviisu-edustajaa Pernillaa, 21, ja hänen Elokuu-yhtyeestä tuttua veljeään Jonasta yhdistävät huumori, harrastukset ja sama kaveripiiri.

Kuva Panu Pälviä

Pernilla Karlsson katsoo äitinsä kanssa Euroviisuja ja kannustaa vanhaa koulukaveriaan Paradise Oskaria. Äidillä on printattuna paperille kaikki viisukappaleet ja hän antaa jokaiselle esitykselle omat pisteensä. Äiti on kova Euroviisu-fani, mutta niin on Pernillakin.

– Mieti, jos edustaisin Suomea tuolla joku vuosi, Pernilla heittää. He nauravat äidin kanssa katketakseen. Aina voisi yrittää, mutta pitkälle hän ei tulisi pääsemään.

Nyt Pernilla kertoo innoissaan Katri Niskasen suunnittelemasta näyttävästä, kirkkaanvihreästä iltapuvusta, johon hän on äärimmäisen tyytyväinen. Tuo puku päällään hän seisoo kohta Azerbaidžanin Bakussa ja laulaa sadalle miljoonalle katsojalle.

Pernilla voitti helmikuussa Yleisradion Uuden Musiikin Kilpailun När jag blundar -kappaleella, jonka hänen veljensä Jonas Karlsson teki alun perin 50-vuotislahjaksi heidän äidilleen.

– Lähdimme Uuden Musiikin Kilpailuun hauskana juttuna. Voiton jälkeen en pelännyt mitään, mutta nyt minua jännittää! Yritän Euroviisuissa parhaani, mutta tavoitteenani on, että itselläni on hyvä fiilis kun poistun lavalta. Otan tämän kaiken vain todella hienona kokemuksena.

Villi sisko ja rauhallinen veli

Kolme vuotta Pernillaa vanhempi Jonas on yksi suositun Elokuu-yhtyeen jäsenistä ja hän säveltelee kappaleita myös Pernillalle.

– Pidän Elokuun biiseistä todella paljon! Olen ylpeä veljestäni. Koko levy on kivaa, kesäistä cityhumppaa.

Sisarukset pitävät yhteyttä melkein joka päivä ja käyvät vapaa-ajallaan yhdessä keilaamassa tai elokuvissa. Saman huumorin, käsipalloharrastuksen ja musiikin lisäksi heitä yhdistää myös sama kaveripiiri.

– Pienenä halusin aina hengailla Jonaksen ja hänen kavereidensa kanssa. Se ärsytti heitä suuresti. Jonaksesta se oli silloin noloa, mutta nythän meillä on ihan samat kaverit.

Pernilla on lapsesta asti ollut villi ja sisaruksista se, joka tekee rohkeita juttuja. Jonas on tykännyt olla taustalla ja vain päivitellä siskonsa menoa.

– Joka joulu pakotin Jonaksen soittamaan pianoa, kun halusin laulaa joulupukille. Meillä on paljon sellaisia muistoja, joihin liittyy kaksi asiaa: se, että minä pakotan ja se, että Jonasta nolottaa.

Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ja vaimo Kirsi Ylijoki viihtyvät hyvin yhdessä. Toisaalta myös itsenäinen aika tekee kummallekin hyvää.

Muusikko Eicca Toppinen suuntaa ensi viikolla yhtyeensä Apocalyptican kanssa Amerikan-kiertueelle. Yli 20 vuotta keikoilla kiertänyt Eicca on tottunut olemaan tien päällä. Nykyisellä, vuoden kestäneellä kiertueella keikkoja on ollut 130 eri puolilla maailmaa.

– Kyllä ikä välillä alkaa tuntua. Kiertueella jaksan painaa, mutta kotona palautuminen kestää pitempään. Juuri tulin Venäjältä, ja palautumiseen meni neljä viikkoa.

Eicca on ollut vaimonsa, näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa yhdessä 21 vuotta. Eican kiertue-elämä on ollut aina parin arkea.

– On toista aina ollut kauhea ikävä. Olemme ja viihdymme tosi paljon yhdessä. Vapaallakin lähdemme mielellämme ulos juuri yhdessä. Meillä on niin vahva symbioosi, joten on ihan hyvä, että meillä on myös nämä itsenäiset ajat. Homma on toiminut hyvin ja toimii edelleen.

”On toista aina ollut kauhea ikävä.”

Parilla on 16- ja 19-vuotiaat pojat. Joitakin vuosia sitten kiertue-elämä oli haastavampaa.

– Kun pojat olivat pienempiä, piti tehdä töitä, että sain oman paikkani takaisin. Pienille kuukausi on elämän pituinen aika.

– Tunnen yhä palatessani olevani vähän velvollinen korvaamaan menetettyä aikaa. Jos jet lag on tulossa, pusken vastaan. Kun tulen himaan, en oleta, että minua kohdellaan mitenkään eri lailla. Päinvastoin. Kun tulen kotiin, yritän olla häiritsemättä heidän arkeaan. Alan tehdä ruokaa ja kuskata lapsia ihan normaalisti.

Laatuaikaa kotona

Muusikko on pitänyt myös reissuvapaan vuoden. Sen aikana hän huomasi, että viihtyy hyvin kotona.

– Ei minulle tullut silloin oloa, että on pakko päästä kiertämään. Onneksi Kirsikään ei sanonut, että lähde siitä jo hemmettiin.

Eicalla on läheiset välit poikiensa kanssa.

– En ajattele niinkään, että miten usein näemme, vaan sitä, miten ja millä tasolla kohtaamme, Eicca kertoi tiistaina Red Carpet -elokuvafestivaalin tiedotustilaisuudessa. Apocalyptica yksi elo-syyskuun vaihteessa Hyvinkäällä pidettävän tapahtuman esiintyjistä.

Tuomas Enbusken naisystävä Sarian Antila kehuu rakastaan Instagramissa.

Toimittaja Tuomas Enbusken, 40, naisystävä Sarian Antila kertoo julkisella Instagram-tilillään, mihin ihastui Tuomaksessa. Sarian on julkaissut kuvan viikko sitten ja kertoo kuvatekstissä myös, miten parin suhde sai alkunsa. Tuomas on kertonut aikaisemmin tv:ssä, että pari on seurustellut vuoden. 

”Maailman ihanin ja ihmeellisin friikki.”

– Vuosi sitten tapasin Tavastialla tyypin, joka hilautui koko ajan viereen ja kertoi rakastavansa Itä-Pasilaa ja monia muita asioita, joita minäkin. Tyypistä paljastui maailman ihanin ja ihmeellisin friikki, joka saa mut nauramaan pelkällä olemassaolollaan ja jonka kanssa kaikki on mahdollista. Onnea elämäsi parhaasta vuodesta @tuomasenbuske, Sarian on kirjoittanut. Häshtageiksi hän on lisännyt #loveu #anniversary #stockholmsyndrome.

Sarian on työskennellyt muun muassa Autismisäätiön tiedottajana. Twitterissä hän esittelee itsensä termeillä egoisti, marttyyri ja Itä-Pasilan Äiti Amma. Tuomas ja Sarian ovat molemmat mukana uudessa poliittisessa liikkeessa Liike Nyt. Heidän lisäkseen liikkeessä ovat mukana kansanedustaja ja yrittäjä Hjallis Harkimo, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, yrittäjä Alex Nieminen, väitöskirjatutkija Karoliina Kähönen ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajiin lukeutuva Helene Auramo.

Tuomaksella on kaksi lasta suhteestaan Hannah Norrenan kanssa.

 

@sall1a pääsi myös fanikuvaan Uniikin kanssa. #keppuligaala

Henkilön TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) jakama julkaisu

Myös Tuomas on julkaissut Instagram-tilillään useita yhteiskuvia Sarianin kanssa. Tämä kuva on julkaistu tämän viikon maanantaina.