Margarita Louis-Dreyfus on kertonut opiskelleensa lakia Moskovan yliopistossa. Kuva: Reuters
Margarita Louis-Dreyfus on kertonut opiskelleensa lakia Moskovan yliopistossa. Kuva: Reuters

Margarita Louis-Dreyfusista tuli vuonna 2009 yksi maailman rikkaimmista naisista, kun hänen miehensä menehtyi leukemiaan.

Sveitsiläismiljardööri Margarita Louis-Dreyfus (o.s. Bogdanova) on saanut kaksoset 53-vuotiaana, Daily Mail uutisoi viime viikolla. Margaritan perheenlisäys on kiinnostanut maailmalla paitsi hänen ikänsä takia myös siksi, että hän on yksi maailman rikkaimmista naisista.

6,6 miljardin euron (7,1 miljardia dollaria) omaisuudellaan hän on tällä hetkellä 13. rikkain nainen maailmassa. Kaikista maailman ihmisistä Margarita on 171. rikkain.

Piirilevymyyjästä miljardööriksi

Margarita syntyi silloisessa Neuvostoliitossa Leningradissa vuonna 1962. Margaritan elämä muuttui täysin vuonna 1988, kun hän oli matkalla Zürichistä Lontooseen ja tapasi lentokoneessa Ranskassa syntyneen liikemiehen Robert Louis-Dreyfusin.

Margarita jätti työnsä tietokoneiden piirilevymyyjänä ja muutti 16 vuotta vanhemman Robertin kanssa Sveitsiin. Pariskunta sai kolme poikaa, joista nuorimmat ovat kaksosia. Toistakymmentä vuotta Margaritan arki kului kotiäitinä ja edustusrouvana.

Robertin omaisuus oli miljardien arvoinen. Hän johti Louis Dreyfus Groupia, joka on erikoistunut maatalouteen sekä öljy- ja energia-alaan. Lisäksi nerokkaana bisnesmiehenä tunnettu Robert ehti olla muun muassa Adidas-konsernin toimitusjohtaja ja pääomistaja. Hän omisti myös ranskalaisen Olympique Marseille -jalkapallojoukkueen.

Robert Louis-Dreyfus vuonna 2006. Hän oli Seinfeld-sarjasta tunnetun näyttelijän, Julia Louis-Dreyfusin, serkku.Kuva: Reuters
Robert Louis-Dreyfus vuonna 2006. Hän oli Seinfeld-sarjasta tunnetun näyttelijän, Julia Louis-Dreyfusin, serkku.Kuva: Reuters

Margarita on nyt viiden lapsen äiti. Kuvassa hän on kahden poikansa kanssa vuonna 2010. Kuva: Reuters
Margarita on nyt viiden lapsen äiti. Kuvassa hän on kahden poikansa kanssa vuonna 2010. Kuva: Reuters

Kotiäitiys vaihtui 165-vuotiaan yrityksen johtotehtäviin

Vuonna 1997 Robertilla todettiin leukemia, ja hän menehtyi siihen 12 vuoden jälkeen 2009. Margarita peri niin jalkapallojoukkueen kuin miehensä tehtävät ja omistajuuden Louis Dreyfus Groupissa.

Margaritan on kerrottu ottaneen vastuun 165-vuotiaassa perheyrityksessä tosissaan. Hänen sanotaan ohjanneen yritystä määrätietoisesti ja menestyksekkäästi. Margarita on ostanut jatkuvasti osakkeita vähemmistöomistajilta ja kasvattanut näin entistä enemmän valtaansa yhtiössä.

Phililpp Hildebrand on yhdysvaltalaisen Black Rock -sijoitusjätin varajohtaja ja Sveitsin pankin entinen pääjohtaja. Kuva vuodelta 2009, Reuters
Phililpp Hildebrand on yhdysvaltalaisen Black Rock -sijoitusjätin varajohtaja ja Sveitsin pankin entinen pääjohtaja. Kuva vuodelta 2009, Reuters

Tuoreinta raskauttaan Margarita ei juuri ole kommentoinut julkisuudessa. Kun kaksostytöt syntyneet, yhtiö lähetti julkisuuteen heti tiedotteen, että Margarita aikoo palata töihin kuukauden äitiysloman jälkeen.

Tällä hetkellä Margarita seurustelee sveitsiläisen pankkiiri-sijoittaja Philipp Hildebrandin, 52, kanssa. Margarita ei ole paljastanut, onko tämä kaksostyttöjen isä.

Lähteenä myös: Forbes, Daily Mail, Bloomberg.com

 

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sinisukkainen

Perhe auttaa Maaret Kalliota jaksamaan: ”Jos en itse voi hyvin, en voisi auttaa ketään”

Minusta Maaret Kalliolla on viisautta ja kohtuudentajua, joita mikään koulutus ei pysty opettamaan. Antaa kuitenkin virallista taustatukea. Omaan myös pitkän parisuhteen ja kivat aikuiset lapset, hauskasti monisärmäiset lapsenlapset. Omaa ymmärtämystä siinä tarvitaan ja toisten kuuntelemisen halua/kykyä, mutta sitä voi opetella. Loppujen lopuksi kyse on sittenkin kenties vain hyvästä tuurista; jotakin on naksahtanut paikoilleen. Huonoja aikoja on ollut meilläkin, mutta niistä on päästä yli ja...
Lue kommentti