Oscar, Daniel, Estelle ja Victoria juhlallisina. Kuva: All Over Press
Oscar, Daniel, Estelle ja Victoria juhlallisina. Kuva: All Over Press

Kuningasperheen lapset edustavat Vickanin juhlissa yhtä söpöinä kuin aina – tyylikkyyttä unohtamatta.

Kruununprinsessa Victoria täyttää tänään 40 vuotta, joten koko Ruotsi juhlii. Kuninkaallisten juhlallisuudet käynnistyivät aamulla jumalanpalveluksella ja jatkuvat pitkin päivää. 

Kuningashuoneen Instagram-tilille ja Expressen-lehden kuninkaallisia seuraavalle tilille on ilmestynyt paljon suloisia kuvia juhlista.

Prinsessa Madeleine, prinsessa Sofia ja kruununprinsessa Victoria tyylikkäinä. 

Koko kuningasperhe pienimpiä lapsia myöten on pukeutunut juhlallisuuksiin vaaleisiin väreihin. Erityisen hyvin edustettuna näyttävät olevan vaaleanpunaisen ja vaaleansinisen sävyt.

Kuninkaallinen serkussarja edustaa söpönä, mutta asiallisena.
Kuninkaanlinnakin on puettu juhla-asuun. 
 

Victoria i rosa! 🌸 Här kommer hela kronprinsessfamiljen till Slottskyrkan. (Foto: TT Nyhetsbyrån)

Henkilön Expressen Kungligt (@expressenkungligt) jakama julkaisu

Kruununprinsessa Victorian koko perhe on saanut tottua poseeraamiseen. Victoria itse näyttää hymyilevän säteilevästi joka kuvassa – ja kukapa ei hymyilisi, jos olisi 40-vuotias kruununprinsessa, jolla on synttärijuhlat kauniina kesäpäivänä.

Olemmehan sitä paitsi jo todenneet, että nelikymppisenä elämä on ihan parasta.

Myös viisivuotias Estelle taitaa kuvaajille poseeraamisen. Estellen ja Vickanin asuissa on hauska yhteneväisyys: Victorialla on perhoskuvioitu mekko, ja Estellen hiukset on koristeltu perhosin.

Vain prinsessa Leonore ja pikkuveljensä, prinssi Nicolas, puuttuvat kuvasta.

Tunnistatko helposti kuvista, kuka kukin kuninkaallisen perheen jäsen on? Jos kyllä, testaa, erotatko kuningasperheen lapset toisistaan.

Maria Veitolaa on aina ärsyttänyt naiseuden vaatimus.

Toimittaja Maria Veitola, 44, kertoo uusimmassa Me Naiset -lehdessä työpaikalla kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Hän puhuu haastattelussa myös siitä, että naisen vartalossa eläminen ei ole ollut aina helppoa.

Teininä Maria pukeutui hippimekkoihin ja kaapuihin, parikymppisenä hän alkoi käyttää suuria huppareita ja jättimäisiä hiphop-farkkuja, jotka peittivät kehittyvän vartalon muodot.

”Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus.”

– Sain olla rauhassa ainakin kopeloinnilta. Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus. Ikään kuin olisin olemassa muiden katseita ja toiveita varten, hän kertoo ja painottaa, että on monia eri tapoja olla nainen.

Maria kertoo ajatelleensa, että jos hän ei pukeudu naisellisesti, hän ei ainakaan ole se, joka saa työpaikan seksikkyyden takia, vaan ainoastaan ammatillisten kykyjensä ansiosta. Osaa miehistä Marian olemus ärsytti ja kummastutti niin paljon, että tv-töissä häneltä saatettiin tivata, miksi hän pukeutuu niin rumasti.

– Eikä kukaan voi arvata, miten paljon raivoa miehissä on herättänyt lyhyt tukkani, Maria kertoo.

Milloin Maria on työelämässä kohdannut räikeintä sukupuolista syrjintää? Miksi johtajina on edelleen vähemmän naisia kuin miehiä? Miksi Maria on sosiaalisessa mediassa niin avoin? Miten hän huolehtii itsestään? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Piritta Hagman kertoo tekevänsä töitä välillä jopa kuusi päivää viikossa.

Fysioterapeuttina työskentelevä entinen missi Piritta Hagman, 38, pääsi pitkästä aikaa juontohommiin. Hän emännöi yhdessä koomikko Sami Hedbergin kanssa World Vision: Sami Hedberg ja ystävät -hyväntekeväisyysshow’ta, joka esitetään Nelosella 8. joulukuuta.

– Aika vähän olen tehnyt juontokeikkoja viime aikoina, lähinnä hyvinvointitapahtumissa, joissa voin yhdistää kaksi osaamisaluettani, hän kuvailee.

– Nyt tosin tuntuu siltä, että voisin alkaa juontaa taas enemmän. Tein vähän aikaa sitten myös näytöksen pitkästä aikaa. Alkuun piti vähän muistella, mutta kyllä se sitten tuli selkäytimestä.

”Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä.”

Hagmanien kolmelapsinen perhe on muuttanut vuosien varrella Niklas Hagmanin jääkiekkouran perässä ympäri Yhdysvaltoja ja Suomeakin, ja Piritta on keskittynyt pääasiassa perheen pyörittämiseen kotiäitinä. Nyt kun lapset ovat kasvaneet ja perhe asettunut Helsinkiin, on tullut Pirittan vuoro keskittyä uraan.

– Kuopukseni Eliana on nyt 5-vuotias. Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä, ja nyt saatan tehdä töitä kuusikin päivää viikossa, hän kertoo.

Lisäksi Pirittalla on kesken myös ravintoneuvojan opinnot, jotka hän aloitti ymmärtääkseen ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisemmin.

– Niitä on vielä kolmas vuosi jäljellä. Olin niin pitkään lasten kanssa kotona, että olen nyt yrittänyt ottaa kiinni kaikessa, missä pystyn, aiemmin muun muassa doulaksi ja synnytysvalmentajaksi kouluttautunut nainen nauraa.