Herttuatar Catherine edusti prinssi Williamin kanssa Uudessa-Seelannissa ja Australissa huhtikuussa 2014. Kuva: Reuters
Herttuatar Catherine edusti prinssi Williamin kanssa Uudessa-Seelannissa ja Australissa huhtikuussa 2014. Kuva: Reuters
Kate ja Australian pääministerin Tony Abbottin vaimo Margie. Kuva: Reuters
Kate ja Australian pääministerin Tony Abbottin vaimo Margie. Kuva: Reuters
Muotimaailmassa tunnetaan käsite Kate effect. Se tarkoittaa sitä, että kun tyylikäs herttuatar laittaa jotain päälleen, vaate luultavasti viedään pian käsistä. Kuva: Reuters
Muotimaailmassa tunnetaan käsite Kate effect. Se tarkoittaa sitä, että kun tyylikäs herttuatar laittaa jotain päälleen, vaate luultavasti viedään pian käsistä. Kuva: Reuters
"Sen, että olet prinsessa, ei tarvitse tarkoittaa sitä, ettetkö voisi olla seksikäs", muotisuunnittelija Roberto Cavalli kommentoi Katesta, joka on kuvassa Skotlannissa. Kuva: Reuters
"Sen, että olet prinsessa, ei tarvitse tarkoittaa sitä, ettetkö voisi olla seksikäs", muotisuunnittelija Roberto Cavalli kommentoi Katesta, joka on kuvassa Skotlannissa. Kuva: Reuters

Ilmavirta nosti Katen kesämekon helmat korviin Australian-vierailulla paljasten paljaan pepun.

Britanniaa kuohuttaa erikoinen kysymys: Miksi Cambridgen herttuatar Catherine, 32, ei käytä alushousuja edustaessaan valtiovierailuilla?

Saarivaltion seuratuin nainen jäi nolosti kiinni helmat korvissaan äskettäisellä Australian-kiertueellaan. Herttuaparia kuljettaneen helikopterin aiheuttama ilmavirta nosti Katen sinivalkoisen kesämekon helmat ja paljasti täysin paljaan pepun. Paparazzit olivat tietenkin hereillä, ja näky tallentui muistikorteille.

Britannian lehdistö teki hoville mieliksi ja jätti nolot otokset julkaisematta, mutta se ei estänyt asian näkyvää ruotimista sen jälkeen, kun esimerkiksi saksalaislehti Bild oli julkaissut kohukuvat. Kuvatekstissä lehti kuvaili herttuattaren peppua kauniiksi.

Herttuattaren paljasta takamusta puitiin Britanniassakin television uutislähetyksiä myöten. Sky News -kanavan juontaja Kay Burley pystyi tuskin pidättelemään hilpeyttään.

– Ihan oikeasti Kate: Hanki itsellesi kuuden kappaleen paketti isoja alushousuja, hän neuvoi.

Varsinkin kuninkaallisfanit ovat järkyttyneitä Katen yksityisyyttä loukkaavien kuvien julkaisusta. Mirror-lehti väitti etenkin Saksan ja Ranskan medioiden haluavan aina tilaisuuden tullen ivata Britannian hovia.

Edellinen kohu syntyi 2012, kun herttuapari lomaili ranskalaisessa linnassa. Pitkällä putkella varustautunut paparazzi sai napsittua kuvia, joissa Kate palvoo aurinko yläosattomissa ja William auttaa suojarasvan levittämisessä. Herttuattaren kotimaassa salakuvia ei julkaistu, mutta ne levisivät muun muassa internetissä.

Toisten mielestä Kate itsekin voisi olla varovaisempi. Tuuli tai muu ilmavirta on usein heitellyt hänen leninkiensä helmoja valokuvaajien riemuksi.

– Jos herttuatar ei vaivaudu suojelemaan itseään käyttämällä helmoihin ommeltavia painoja, miksi median pitäisi suojella häntä, kysyi peppukuvan julkaissut australialaislehti Sydney Daily Telegraph.

On mahdoton kuvitella, että kuningatar Elisabetin helmat hulmuaisivat tuulessa. Hänen majesteettinsa pakotti kuulemma myös prinsessa Dianan käyttämään helmapainoja. Lyijypainojen lisäksi brittitoimittajat ovat nyt ehdottaneet, että Kate tilaisi edustusasujensa suunnittelijoilta aina kulloisenkin mekon kuosiin sopivat pikkuhousut kiusallisten tilanteiden välttämiseksi.

Lue myös:

Kate ja William ovat kuin Diana ja Charles, katso vaikka!

Muotiguru Roberto Cavalli: Kate Middletonin pitäisi pukeutua seksikkäästi

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti