"En ole koskaan vielä saavuttanut kultalevyä, mutta nyt siihen on kaikki mahdollisuudet. Tosin kultalevylläkään ei kovin pitkälle Suomessa pötki", Pepe Willberg kommentoi menestysalbumiaan tiistaina Lastenklinikoiden kummien lehdistötilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
"En ole koskaan vielä saavuttanut kultalevyä, mutta nyt siihen on kaikki mahdollisuudet. Tosin kultalevylläkään ei kovin pitkälle Suomessa pötki", Pepe Willberg kommentoi menestysalbumiaan tiistaina Lastenklinikoiden kummien lehdistötilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Muusikko Pepe Willbergistä tuli yhtäkkiä niin suosittu, että levykaupat ovat joutuneet myymään "ei oota".

Pepe Willbergillä on syytä iloon. Tehosekoitin-yhtyeestä tutun muusikko-tuottaja Matti Mikkolan kanssa pitkään hiottu Pepe & Saimaa -levy ilmestyi pari viikkoa sitten ja sen hittisinkkua Tällä kadulla on jo ehditty kehua vuoden parhaaksi.

Albumin ensimmäinen single Lyhyenä hetkenä julkaistiin jo vuonna 2011 ja se nousi Yle Radio Suomen vuoden 2012 soitetuimmaksi kappaleeksi. Kriitikoiden ylistämän levyn kysyntä onkin lähtenyt täysin lapasesta, ja levykaupat ovat joutuneet välillä myymään "ei oota". Levyn on yllättäen löytänyt myös kolmekymppisistä koostuva klubiyleisö, joka hehkuttaa albumia maasta taivaaseen sosiaalisessa mediassa.

Miltä jättisuosio tuntuu tyhjätkin keikkapaikat kokeneesta muusikosta?

– Kyllähän se hyvältä tuntuu, totta kai. Vaikka urallani on ollut paljon hienoja hetkiä, niin olen odottanut 52 vuotta, että levyni olisi ykkösenä. Nyt tajuan, että hyvää kannattaa odottaa, Pepe tuumasi tiistaina Kummit Golf -kisan lehdistötilaisuudessa Hämeenlinnassa.

Pepe esiintyy bändeineen heinäkuussa Ruisrockissa ja elokuussa Helsingin Juhlaviikoilla Huvilateltassa, joka on loppuunmyyty. Muusikon kesään kuuluu myös mökkeilyä Pieksämäellä sekä elokuinen Nizzan matka. Vain Elämää -ohjelmassa muusikkoa ei ainakaan tulevalla kaudella vielä nähdä.

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...