"En ole koskaan vielä saavuttanut kultalevyä, mutta nyt siihen on kaikki mahdollisuudet. Tosin kultalevylläkään ei kovin pitkälle Suomessa pötki", Pepe Willberg kommentoi menestysalbumiaan tiistaina Lastenklinikoiden kummien lehdistötilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
"En ole koskaan vielä saavuttanut kultalevyä, mutta nyt siihen on kaikki mahdollisuudet. Tosin kultalevylläkään ei kovin pitkälle Suomessa pötki", Pepe Willberg kommentoi menestysalbumiaan tiistaina Lastenklinikoiden kummien lehdistötilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Muusikko Pepe Willbergistä tuli yhtäkkiä niin suosittu, että levykaupat ovat joutuneet myymään "ei oota".

Pepe Willbergillä on syytä iloon. Tehosekoitin-yhtyeestä tutun muusikko-tuottaja Matti Mikkolan kanssa pitkään hiottu Pepe & Saimaa -levy ilmestyi pari viikkoa sitten ja sen hittisinkkua Tällä kadulla on jo ehditty kehua vuoden parhaaksi.

Albumin ensimmäinen single Lyhyenä hetkenä julkaistiin jo vuonna 2011 ja se nousi Yle Radio Suomen vuoden 2012 soitetuimmaksi kappaleeksi. Kriitikoiden ylistämän levyn kysyntä onkin lähtenyt täysin lapasesta, ja levykaupat ovat joutuneet välillä myymään "ei oota". Levyn on yllättäen löytänyt myös kolmekymppisistä koostuva klubiyleisö, joka hehkuttaa albumia maasta taivaaseen sosiaalisessa mediassa.

Miltä jättisuosio tuntuu tyhjätkin keikkapaikat kokeneesta muusikosta?

– Kyllähän se hyvältä tuntuu, totta kai. Vaikka urallani on ollut paljon hienoja hetkiä, niin olen odottanut 52 vuotta, että levyni olisi ykkösenä. Nyt tajuan, että hyvää kannattaa odottaa, Pepe tuumasi tiistaina Kummit Golf -kisan lehdistötilaisuudessa Hämeenlinnassa.

Pepe esiintyy bändeineen heinäkuussa Ruisrockissa ja elokuussa Helsingin Juhlaviikoilla Huvilateltassa, joka on loppuunmyyty. Muusikon kesään kuuluu myös mökkeilyä Pieksämäellä sekä elokuinen Nizzan matka. Vain Elämää -ohjelmassa muusikkoa ei ainakaan tulevalla kaudella vielä nähdä.

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.