Paula Koivuniemi on tehnyt parhaimmillaan 200 keikkaa vuodessa. Hän ei aikoinaan pitänyt edes äitiyslomaa, vaan Toni-poika kulki äitinsä mukana keikoilla. Kuva: IS/Leena Koskela
Paula Koivuniemi on tehnyt parhaimmillaan 200 keikkaa vuodessa. Hän ei aikoinaan pitänyt edes äitiyslomaa, vaan Toni-poika kulki äitinsä mukana keikoilla. Kuva: IS/Leena Koskela

Paula Koivuniemen autonmittariin on kertynyt hurjimpina keikka-aikoina yli 120 000 kilometriä vuodessa. Herkästä kaasujalastaan tunnettu laulaja kiittelee, että hänellä on ollut maantiellä suojelusenkelit matkassa.

Lähes 50 vuotta uraa tehnyt Paula Koivuniemi, 67, kertoo perjantain Vain elämää -jaksossa hurjasta keikkatahdistaan. Kun Paulan tunnetuin hitti, Aikuinen nainen, ilmestyi vuonna 1982, hän teki 20–25 keikkaa kuukaudessa. Keikkakilometrejä kertyi jopa 120 000 vuodessa.

– Mähän olen kuuluisa siitä, että ajan tosi kovaa. Silloin ei ollut niin paljon peltipoliiseja, ja täytyy sanoa, että mentiin kyllä kuolemaa halveksien maantiellä, Paula kertoo jaksossa.

Tiiviistä keikkatahdista huolimatta Paulalle on ollut tärkeää herätä omasta sängystä. Siksi hän ajoi aina keikoilta kotiin.

Vesa-Matti Loiri vitsailee ystävälleen, että tämä ei silti ole yhtä kuuluisa kaasujalastaan kuin Tapani Kansa.

– Mulla on ollut onnea, on ollut suojelusenkelit matkassa, Paula kiittelee.

20-vuotias Paula Koivuniemi vuonna 1967. Vain elämää -jaksossa nähdään samalta vuodelta klippi, jossa Paula esitellään muusikko Mauri Koivuniemen tyttärenä. Kuva: Sanoma-arkisto

Ei edes äitiyslomaa

Muut artistit hämmästelevät Paulan ahkeruutta, sillä hän kertoo, ettei ole ikinä pitänyt kunnon taukoa – ei edes silloin, kun hänen poikansa Toni Lehti syntyi 1970-luvulla.

– Toni oli mukana keikoilla, Paula kertoo jaksossa.

Vuonna 2008 Paula kertoi Me Naisten haastattelussa, että hän lähti keikoille jo kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen. Toni kulki mukana, sillä myös lapsen isä soitti Paulan bändissä.

Paulan mukaan 1980- ja 1990-luvulla tanssilavojen keikkapaikat eivät olleet kummoisia artistinkaan näkökulmata.

– Kesälavoilla jossain metsässä vaihdoin vaatteita ja istuin ulkovessassa, kiireisimpinä vuosina yli 200 keikkaa vuodessa tehnyt Paula muistelee.

Paula Koivuniemen Vain elämää -päivä Nelosella pe 31.10. klo 20.

Lue myös:

Tästä asiasta Paula Koivuniemi kärsi vuosia

Paula Koivuniemi: ”En ole käynyt kasvoleikkauksessa”

Paula Koivuniemi Ilkka Kanervasta: "Pidämme toisistamme huolta"

Paula Koivuniemi vuonna 1997: "Hannu antaa virtaa"

 

Lisää Vain elämää -juttuja:

Miksi Vain elämää -ohjelmassa ei enää juoda alkoholia?

Tämä on todellinen syy, miksi Samuli Edelmann muutti pois Suomesta

Vesku Loirin pikkutuhma esitys Paula Koivuniemelle – katso video

Samuli Edelmann alkoholismistaan: "Vikat vuodet olivat aika surullisia"

Kaikki Vain elämää -jutut löydät täältä.