– Koska tunne oli molemminpuoleinen, ero meni niin kauniisti kuin voi mennä. Paljon vaikeampaa olisi, jos toinen olisi vielä rakastunut ja katkera, Lauri Ylönen sanoo. Kuva: Jouni Harala
– Koska tunne oli molemminpuoleinen, ero meni niin kauniisti kuin voi mennä. Paljon vaikeampaa olisi, jos toinen olisi vielä rakastunut ja katkera, Lauri Ylönen sanoo. Kuva: Jouni Harala

Muusikko Lauri Ylönen pelkäsi aluksi menettävänsä avioerossa koko entisen elämänsä, mutta onneksi niin ei käynytkään. – Olen tavannut ihanan uuden naisen ja tästä alkaa uusi luku elämässäni.

Muusikko Lauri Ylösen, 38, ja hänen exänsä Paula Vesalan välit ovat viimevuotisen avioeron jälkeen hyvät.

– Kaikki eroon liittyvät asiat on saatu väännettyä, niihin ei mene energiaa eikä mikään sillä suunnalla ahdista. Olemme nyt Paulan kanssa hyviä ystäviä, Lauri kertoo.

Ero oli parin yhteinen päätös eikä siihen liittynyt mitään draamaa.

– Eromme oli tunteellinen ja tunteikas.  Mutta en ajattele eroa epäonnistumisena, vaan niin, että meillä oli todella onnsituneet kaksitoista vuotta yhdessä, hän sanoo.

Kepeää ja helppoa eroaminen ei kuitenkaan ollut, sillä yhteiseen 12 vuoteen liittyy paljon hienoja muistoja, ja pariskunnalla on kouluikäinen Julius-poika.

– Kaikkein ahdistavinta oli kertoa lapselle erosta. Miten kertoa, kun kaikki näyttää olevan päällisin puolin ok?

Uusi rakkaus

Nyt Laurin elämässä on alkanut uusi luku. Hän asuu Santa Monicassa Kaliforniassa poikansa ja uuden elämänkumppaninsa Katriina Mikkolan kanssa.

– Olen tavannut ihanan uuden naisen ja menen eteenpäin. En malta odottaakaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

–  Jotkut ihmiset säkenöivät heti ensi kohtaamisella jotain energiaa, joka tuntuu, ja Katriina on sellainen. Sitä on vaikea selittää, mutta uskon, että siinä on vähän taikaa.

Millainen isä Lauri on? Mitä hän ajattelee kritiikistä, jota talojen suunnittelu on julkisuudessa herättänyt? Mitkä ovat olleet vaikeimmat hetket hänen elämässään? Lue lisää Me Naisten numerosta 19/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

 

Lauri Ylönen

Muusikko ja suunnittelija on syntynyt 23.4.1979

Helsingissä.

Tunnetaan The Rasmus -yhtyeen keulahahmona. Julkaissut myös kaksi sooloalbumia.

Laurin talot -tv-sarjassa seurataan neljän Laurin suunnitteleman talon rakentamista.

Erosi muusikko Paula Vesalasta viime vuonna.

Asuu Kaliforniassa poikansa Juliuksen ja avopuolisonsa Katriina Mikkolan kanssa.

Alpen

Paula Vesalasta eronnut Lauri Ylönen: ”Eromme oli tunteellinen ja tunteikas”

Joopa joo! Itse en ymmärrä, miksi aina pitäisi erota vihoissa. Kun 'rakkaus' alkaa haalistumaan, ja yhteiset tulevaisuudensuunnitelmat heeveineen oleellisesti muuttuvat, silloin on hyvä pakata ja lähteä eri suuntiin. Silti voi olla hyvissä väleissä toistensa kanssa lapsenkin takia. Tai vaikka ole lastakaan. Edes minulla ole poikaystävistä mitään pahaa sanottavaa. Voi kehua heitä yhtä suvereenisesti, kuin rakasta aviomiestäni. Nyt me kaikki exät ja nyxät olemme saaneet haaveemme toteutettua. Ja...
Lue kommentti

Cheek suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen.

Cheekin eli Jare Tiihosen, 36, elämästä kertova Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa ensi viikolla. Tarinassa on vahvasti mukana veljeys ja Antti Holma näyttelee räppärin lisäksi tämän kaksoisveljeä Jereä.

– Jere ei ole vielä nähnyt elokuvaa, eikä äiti. Yleisesti elokuvan vastaanoton tietää, kuten tietää kaiken mikä liittyy muhun. Kriitikoilta pukkaa varmaan yhtä tähteä, mutta toivottavasti yleisö diggaa. Tämä on se kaava, mikä urallani on ollut, Jare naurahti elokuvan ennakkonäytöksessä.


Läheiset ymmärtävät

Jare suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen. Kun Suomen suosituin räppäri kertoi 2014 loppuvuodesta lähipiirilleen lopetusaikeista, he suhtautuivat ajatukseen ymmärtäväisesti.

– Ne, jotka ovat minua lähellä ymmärtävät miksi lopetan. Muille olen sanonut, että ette voi tietää, mitä mä tunnen.  

– Pääpointti lopettamiselle on se, että Cheekinä en keksi mitään uutta. Moni sanoo, että voithan sä tehdä kesäksi biisin tosta tai tosta. Mutta olen tehnyt biisit jo monta kertaa kaikesta Cheekille olennaisesta tematiikasta. Rakkaudesta tietysti voi aina laulaa.

Elokuvassa kuvataan myös Jaren suhdetta mallina työskentelevään yliopisto-opiskelijaan. Suhde kariutuu siihen, että rauhallisempaa kotielämää eläessä Jare ei keksi Cheekille mitään uutta kirjoitettavaa.

”Cheekinä en keksi mitään uutta.”

– Voin ihan hyvin kuvitella, että elän kymmenen vuoden kuluttua rauhallista perhe-elämää. Moni on sanonut, että voihan sulla sitten olla uusia ideoita. Mutta en mä sellaisesta halua edelleenkään tehdä musaa, Jare selventää.

Jare ei vielä tiedä, mitä tekee elokuun jäähyväiskeikkojen jälkeen.

– Ostin kotiin pienen kosketinsoittimen. Ehkä minusta tulee pianisti!

Onnea etsimässä

Cheekin viimeinen albumi kuvasi myös artistin syvempiä tuntoja ja elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.

– Nyt kuuntelen levyä, että olenpa ollut aika maassa. Tällä hetkellä minun olisi mahdotonta aloittaa noin tummanpuhuvan albumin kirjoittamista.

Mikä Jaren tekee sitten onnelliseksi?

– Sitä mietin yhä. Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun ja aika näyttää, mitä se jokin muu tulee olemaan. Mulla on hieno ja laaja kaveripiiri, josta olen onnellinen.

”Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun.”

Viime kesänä Jare päätti ostaa vuosien harkinnan jälkeen koiran. Otus on sulattanut myös miehen äidin sydämen.

– Käyn yleensä vähän enemmän Lahdessa moikkaamassa äitiä. Asun kauempana kuin Jere, enkä ole aina siinä vieressä tukemassa, mutta mulla on halu auttaa. Nyt mutsi on käynyt useammin täällä Helsingissä, kun on tuo Otus. Se on hyvä vetonaula!

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos