Me Naiset
|
Inka Simola
Pate Mustajärvi päätti vuonna 2007 tehdä elämänmuutoksen ja haki tukea raittiilta Sipe Santapukilta. Kuvat: Lauri Kokko ja Ari. K Ojala
Pate Mustajärvi päätti vuonna 2007 tehdä elämänmuutoksen ja haki tukea raittiilta Sipe Santapukilta. Kuvat: Lauri Kokko ja Ari. K Ojala

Muusikko Sipe Santapukki kertoo Apulanta-historiikissa, että oli vähällä olla viimeinen, joka näki Pate Mustajärven elossa.

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen kertovat Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -kirjassa, miten Juvan Puustock vuonna 2007 oli koitua kohtalokkaaksi suomirock-legendalle, Popedan Pate Mustajärvelle.

– Puustockissa bändeillä on tapana pitää hotellissa yhteiset rairait, ja sinä iltana minäkin hengailin siellä pienesssä hönössä. Kun Pate Mustajärvi tuli juhliin, hän vaikutti olevan pahassa kuosissa. Pate takoi rintaansa ja vaikeroi: Perkele, kun ottaa pumpusta, mutta menee ohi, menee ohi, Toni Wirtanen kertoo kirjassa.

Avoimesti alkoholinkäytöstään julkisuudessa puhunut Pate on kertonut myöhemmin haastatteluissa, että oli tuolloin ollut kaksi vuotta putkeen juovuksissa. Puustockissa Pate kertoi Sipelle haluavansa lopettaa juomisen ja haki tukea raittiilta rumpalilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Pate sanoi: Nyt tää loppuu, pääsisikö selvän miehen huonekaveriksi?  Totta kai mä otin Paulin huoneeseeni nukkumaan. Mä hain meille aulabaarista kahvit ja keksejä, ja me istuttiin Paten kanssa yömyöhään juttelemassa. Ajattelin, että nyt on synkän näköistä meininkiä. Asiat, joista me puhuttiin, olivat luottamuksellisia. Sen verran voin sanoa, että mulle kävi selväksi, ettei Paten tie ole ollut helppo kulkea. Ne vuodet eivät olleet ilmaisia. Kunnioitan häntä todella paljon, vaikka me eri liiton miehiä ollaankin, Sipe sanoo kirjassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aamuyöllä Sipe heräsi siihen, kun Pate kouristeli ja valitteli rintaansa. Sipe kysyi monta kertaa, soittaako hän ambulanssin, mutta Pate kielsi ja vakuutteli: Menee ohi, menee ohi...

– Menihän se ohi, sillä erää. Mutta seuraavalla keikkapaikalla Pate oli saanut slaagin ja joutunut sairaalaan. Olin vähällä olla viimeinen, joka näki Pate Mustajärven elossa. Onneksi sydänkohtauksen jälkeen Pate teki suuren elämänmuutoksen parempaan suuntaan. Monilla rokkareilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kääntää elämänsä suuntaa.

Apulannan historiikissa Sipe kertoo olleensa iloinen, ettei itse turvautunut alkoholiin tai muihin päihteisiin rankan ihmissuhteen ja eron jälkeen. Lue juttu: Riitaisa ero Anna Erikssonista masensi Sipe Santapukin: "Tajuttoman raskas ihmissuhde".

Ari Väntäsen kirjoittama Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -historiikki (Like) julkaistaan Tampereella 7.8.2014.


Pate Mustajärvi ja Tina Finn itsenäisyyspäivän juhlissa vuonna 2013. Kuva: Ari K. Ojala

Lue myös:

Pate Mustajärvi esitteli uuden naisystävänsä

Sisältö jatkuu mainoksen alla