Pate Mustajärvi päätti vuonna 2007 tehdä elämänmuutoksen ja haki tukea raittiilta Sipe Santapukilta. Kuvat: Lauri Kokko ja Ari. K Ojala
Pate Mustajärvi päätti vuonna 2007 tehdä elämänmuutoksen ja haki tukea raittiilta Sipe Santapukilta. Kuvat: Lauri Kokko ja Ari. K Ojala

Muusikko Sipe Santapukki kertoo Apulanta-historiikissa, että oli vähällä olla viimeinen, joka näki Pate Mustajärven elossa.

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen kertovat Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -kirjassa, miten Juvan Puustock vuonna 2007 oli koitua kohtalokkaaksi suomirock-legendalle, Popedan Pate Mustajärvelle.

– Puustockissa bändeillä on tapana pitää hotellissa yhteiset rairait, ja sinä iltana minäkin hengailin siellä pienesssä hönössä. Kun Pate Mustajärvi tuli juhliin, hän vaikutti olevan pahassa kuosissa. Pate takoi rintaansa ja vaikeroi: Perkele, kun ottaa pumpusta, mutta menee ohi, menee ohi, Toni Wirtanen kertoo kirjassa.

Avoimesti alkoholinkäytöstään julkisuudessa puhunut Pate on kertonut myöhemmin haastatteluissa, että oli tuolloin ollut kaksi vuotta putkeen juovuksissa. Puustockissa Pate kertoi Sipelle haluavansa lopettaa juomisen ja haki tukea raittiilta rumpalilta.

– Pate sanoi: Nyt tää loppuu, pääsisikö selvän miehen huonekaveriksi?  Totta kai mä otin Paulin huoneeseeni nukkumaan. Mä hain meille aulabaarista kahvit ja keksejä, ja me istuttiin Paten kanssa yömyöhään juttelemassa. Ajattelin, että nyt on synkän näköistä meininkiä. Asiat, joista me puhuttiin, olivat luottamuksellisia. Sen verran voin sanoa, että mulle kävi selväksi, ettei Paten tie ole ollut helppo kulkea. Ne vuodet eivät olleet ilmaisia. Kunnioitan häntä todella paljon, vaikka me eri liiton miehiä ollaankin, Sipe sanoo kirjassa.

Aamuyöllä Sipe heräsi siihen, kun Pate kouristeli ja valitteli rintaansa. Sipe kysyi monta kertaa, soittaako hän ambulanssin, mutta Pate kielsi ja vakuutteli: Menee ohi, menee ohi...

– Menihän se ohi, sillä erää. Mutta seuraavalla keikkapaikalla Pate oli saanut slaagin ja joutunut sairaalaan. Olin vähällä olla viimeinen, joka näki Pate Mustajärven elossa. Onneksi sydänkohtauksen jälkeen Pate teki suuren elämänmuutoksen parempaan suuntaan. Monilla rokkareilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kääntää elämänsä suuntaa.

Apulannan historiikissa Sipe kertoo olleensa iloinen, ettei itse turvautunut alkoholiin tai muihin päihteisiin rankan ihmissuhteen ja eron jälkeen. Lue juttu: Riitaisa ero Anna Erikssonista masensi Sipe Santapukin: "Tajuttoman raskas ihmissuhde".

Ari Väntäsen kirjoittama Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -historiikki (Like) julkaistaan Tampereella 7.8.2014.


Pate Mustajärvi ja Tina Finn itsenäisyyspäivän juhlissa vuonna 2013. Kuva: Ari K. Ojala

Lue myös:

Pate Mustajärvi esitteli uuden naisystävänsä

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika