Lavatähti Pasi Vainionperä haluaa olla vahvasti läsnä tyttärensä elämässä.

Laulaja Pasi Vainionperä, 27, ei ole horoskoopinlukijamiehiä, vaikka nyt ensitöikseen kaloiksi esittäytyykin. Sen verran tähtimerkkejä on kuitenkin opiskeltu, että omasta on löytynyt toimiva selitys romanttisen taivaanrannan­maalarin luonteelle. Sellainen tämä vuoden takainen Iskelmäartisti-voittaja on: taiteellinen ikioptimisti, joka horjumatta luottaa huomiseen eikä arkaile näyttää tunteitaan lavalla saati kotona.

– Osoitan välittämistä vaikka järjestämällä vaimolle pieniä yllätyksiä, viimeksi tyttöjen illan hänen syntymäpäivänään. Eikä sen tarvitse aina isoa olla, joskus viesti jääkaapin ovessa riittää, Pasi kertoo.

Jos ja kun pariskunnalle eripuraa syntyy, johtuu se yleensä erilaisesta suhtautumisesta vastoinkäymisiin.

– Vaimoa jurppii, kun minä aina ajattelen, että asiat järjestyvät kyllä.

Luottavainen luonne auttaa epä­varmalla muusikonuralla, jolle iskelmävoitto Pasin lopulta heitti. Lapsena alkanutta musiikkiharrastusta ja myöhempää dj-keikkailua sekä karaokeisännyyksiä seurasi uusi virstanpylväs, kun esikoislevy Rakkaudessa suuria julkaistiin toukokuussa. Nyt listoille kiipeää jo kolmas single Hetki kaunis ahkeraa radiosoittoa saaneiden edeltäjiensä jatkoksi. Keikkakalenteri täyttyy niin, että Pasista on nousemassa kesän puhutuimpia tanssittajia.

– Minä en huomista pelkää. Uskon tosissani, että homma lähtee rullaamaan, ja olen siihen valmis. Jos menestystä tulee, perheeltä vaaditaan tietysti sopeutumista. Mutta minä keikkailijana ja vaimokin vuorotyöläisenä olemme jo tottuneet, ettei meillä eletä kahdeksasta neljään -tahtiin.

Niskasta kiinni ja välit kuntoon

Pasi vaimoineen pyörittää uusperhettä Lempäälässä, jonne tamperelaismies muutti rouvansa perässä puolitoista vuotta sitten. Perheeseen kuuluvat Pasin viisivuotias tytär sekä vaimon neljä ja puolivuotias poika. Se, että kuvio entisten ja nykyisten kesken toimii, on ­ollut aikuisten tietoinen urakka.

– Eron jälkeinen aika oli räjähdys­altista, ja tuli sanottua asioita, joita en tarkoittanut. Eksän kanssa kuitenkin päätimme ottaa itseämme niskasta kiinni ja saada homman toimimaan. Tärkeintä oli, ettei tyttäremme joutuisi kärsimään. Nykyään tuntuu hienolta, miten hyvin tulemme juttuun, vaikka se paljon oppimista vaatikin.

Pasi arvioi itseään isäksi, joka osoittaa rakkautta ja rajoja. Hän haluaa osallistua kaikkeen lastensa elämässä.

– Barbileikit ovat tulleet tutuiksi, ja kun päiväkodissa oli valokuvauspäivä, minähän siellä väkersin lettejä tytön tukkaan, Pasi leveilee.

– Myös vaimon pojasta on tullut minulle hirmu tärkeä. On hauskaa, miten hänen kanssaan voin nyt touhuta niitä poikienkin juttuja.

Isän rooli ei jäänyt huomiotta levyäkään tehdessä. Albumilta löytyy tyttärelle omistettu kappale Ole totta, jolla Pasi laulaa elämäntiellä ohjaavia sanoja pikkuiselleen.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti