Sami Minkkinen kirjoittaa suosittua Havaintoja parisuhteesta -blogia. Kuva: Sanoma-arkisto / Juha Salminen
Sami Minkkinen kirjoittaa suosittua Havaintoja parisuhteesta -blogia. Kuva: Sanoma-arkisto / Juha Salminen

Bloggaaja Sami Minkkinen kertoi kolme viikkoa sitten rakastuneensa toiseen. Tuoreessa blogikirjoituksessaan hän kommentoi syytteitä lapsiperhearjen pakenemisesta.

Parisuhdebloggaaja Sami Minkkinen kertoi toukokuun alkupuolella uskaltaneensa viimein sanoa vaimolleen, että haluaa erota.

– Minä haluan, että jatketaan tästä eteenpäin yhdessä vanhempina, mutta emme enää toistemme puolisoina, Minkkinen kirjoitti Havaintoja parisuhteesta -blogissaan sanat, jotka hän oli sanonut vaimolleen.

Lue myös: Huippusuosittu parisuhdebloggaaja Sami Minkkinen eroaa vaimostaan – lapsi syntyi maaliskuussa: ”Olen rakastunut toiseen”

Minkkinen ja hänen puolisonsa saivat maaliskuussa vauvan, ja lisäksi miehellä on tytär edellistä liitostaan.

Syyksi eroon bloggaaja kertoi sen, että hän on rakastunut toiseen.

Minkkisen kirjoitus herätti tunteita ja keräsi runsaasti kommentteja sosiaalisessa mediassa. Tuoreessa blogitekstissään hän kommentoi saamaansa kritiikkiä ja avaa hieman lisää eron taustoja. Tekstin otsikko on Kyseenalaistettu vanhemmuus.

”Pakenin lapsiperhearkeani kohti rakkautta, naisihmistä, jolla on kolme lasta.”

– Sitä voi yrittää miettiä omalle kohdalleen, että miltä se tuntuu, kun koko vanhemmuus ja sitä kautta yksi tärkein osa omaa ihmisenä olemista hakataan julkisesti kirveellä säpäleiksi, Minkkinen kirjoittaa saamastaan palautteesta.

Hän kirjoittaa saaneensa satoja kommentteja, joissa häntä syytetään siitä, että hän ei kestänyt arkea ja lähti sitä karkuun.

–  Minä pakenin lapsiperhearkeani kohti rakkautta, naisihmistä, jolla on kolme lasta arjessaan. Melkoinen pako. Mutta ihmisillä on tapana luoda olettamuksia. Luoda päässään tarinaa, joka ei ole millään muotoa totta, Minkkinen vastaa syytöksiin.

Hän täsmentääkin, että erossa ihminen eroaa puolisostaan, ei lapsistaan. Hän myös kirjoittaa, ettei kaipaa hyväksyntää, vaan haluaa tekstillään vain puolustaa vanhemmuutta.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.