Paris Jackson on nyt 18-vuotias. Kuvat: MV Photos
Paris Jackson on nyt 18-vuotias. Kuvat: MV Photos
Vuonna 2005 isänsä Michael Jacksonin ja veljensä kanssa.
Vuonna 2005 isänsä Michael Jacksonin ja veljensä kanssa.
Paris isänsä hautajaisissa 2009.
Paris isänsä hautajaisissa 2009.
2011.
2011.
2012.
2012.
2013.
2013.
2015 poikaystävänsä Chester Castellaw’n kanssa.
2015 poikaystävänsä Chester Castellaw’n kanssa.

Pop-ikoni Michael Jacksonin ainoa tytär on palannut

Nuori Paris Jackson, 18, on kasvanut syntymästään asti julkisuudessa, vaikka hänen isänsä, popikoni Michael Jackson suojelikin lapsiaan poikkeuksellisen tarkasti. Isän kuoleman jälkeen sukukin on koettanut tarjota hänelle niin paljon yksityisyyttä kuin mahdollista.

Paris kasvoi isänsä ja kahden veljensä kanssa Neverlandissa. Kun Paris oli 11-vuotias, Michael kuoli. Tämän jälkeen lapset muuttivat isoäitinsä luo. Tytön teini-ikä oli rankka: hän oli itsetuhoinen ja käytti huumeita. Muutokset ovat olleet myös ulkoisia: Paris on vaihtanut tiuhaan tahtiin hiusväriä ja tyyliään.

Uudessa Harper’s Bazaar -lehdessä hän kertoo, että ainoana tyttärenä hänellä oli erityisasemassa isänsä silmissä. Isänsä kuoleman jälkeen hän joutui kosketuksiin kodin ulkopuolisen maailman kanssa uudella tavalla. Se oli hänestä pelottavaa.

– Eikä vain siksi, että se maailma oli seksistinen, mutta myös naisvihamielinen, rasistinen ja julma. Olin aivan kauhuissani. Ja onhan se vieläkin pelottavaa, Paris kertoo haastattelussa.

Paris tituleeraa itseään malliksi ja näyttelijäksi, Instragramissa myös travelleriksi, matkaajaksi:

 

stick yer toez in da sand n watch da sun sink 🌅🌼🏝

A post shared by Paris-Michael K. Jackson (@parisjackson) on

 

 

 

all in all it's just another brick in the wall

A post shared by Paris-Michael K. Jackson (@parisjackson) on

Päätyi Paris lopulta mihin työhön tahansa,Michael Jacksonin tyttärenä hänelle on vain taivas rajana.

Vierailija

Paris Jackson on toisen polven kameleontti – näin hän on muuttunut

Sisäisesti kaunis ihminen, jota ihmisten pahuus järkyttää ja jopa suistaa raiteiltaan? Lapsi (kuten kaikki eläinlapset, )syntyy täysin viattomana, eikä esim tiedä, jos eivät vanhemmat tai myöhemmin yhteiskunta opeta, että esim omien kasvojen värittäminen(=meikkaaminen), muuttaminen, tekee itsestä jotenkin huonon, ja on tietty ikä milloin se on ok, se ei saa olla esim leikkiä tai kokeilunhalua, hän ei tiedä, että joidenkin ruumiinosien paljastaminen on ok vain toiselle sukupuolelle, toiselle ei...
Lue kommentti
Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.