Pamela Tola tähdittää Napapiirin sankarit 2 -elokuvaa, joka saa ensi-iltansa lokakuussa 2015. Kuva: Jonna Öhrnberg
Pamela Tola tähdittää Napapiirin sankarit 2 -elokuvaa, joka saa ensi-iltansa lokakuussa 2015. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Pamela Tola päätti leffakuvaukset ja odottaa vaunulenkkejä poikansa kanssa.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Pamela Tola, 33, saapui torstaina tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:n 20-vuotisvastaanotolle. Tolalla oli mukanaan hänen ja näyttelijä Lauri Tilkasen, 26, poikavauva, joka syntyi maaliskuussa. Puolivuotias vesseli viihtyi rattaissa, kun äiti tapasi ystäviä ja antoi haastatteluja.

Poikavauva on Laurin ja Pamelan ensimmäinen yhteinen lapsi. Pamelalla on ennestään kaksi poikaa liitostaan tuottaja Pauli Waroman kanssa.

– Kaikki on hyvin. Napapiirin sankarit 2 -elokuvan kuvaukset Lapissa päättyivät juuri, ja nyt palaan hiljalleen tähän todellisuuteen. Mitään suurempaa ei ole nyt työn alla, hyväntuulinen Pamela kertoi.

Pamela ja Lauri ovat pitäneet niin suhteestaan kuin lapsen syntymästä matalaa profiilia eivätkä ole kommentoineet asioita millään tavalla. Pamela ei tälläkään kertaa halunnut lastansa kuviin.

– Nautin nyt kuvausten jälkeen kotielämästä, se on hyvää vaihtelua. Käymme pojan ja koiran kanssa vaunulenkeillä. Koitan myös kirjoittaa aina, kun siihen löytyy aikaa, hän kertoi.

Ideat vaativat toki myös aikaa kypsyäkseen ja löytääkseen oikean muodon.

– Tarvitsen sen oman ajan. Joskus saan sen, joskus en.

Pamela paljasti, että hänellä on kotona useampi viimeistelyä vaille valmis käsikirjoitus.

– Kirjoittaminen on minulle tärkeää pään nollausta, hän totesi.

Lue myös:

Nämä kirjat herättivät Pamela Tolan

Pamela Tolan poikkeuksellinen kyky: "Aistin ihmisten tunteita ja energioita"

Häiritseekö hurmurin leima, Lauri Tilkanen?

Pamela Tola ja Lena Meriläinen: "Ei ole asioita, joista emme voisi puhua"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.