Sofia Kilpikivi kirjoittaa Me Naisissa Fitness Führer -sporttiblogia. Kuva: Juha Salminen
Sofia Kilpikivi kirjoittaa Me Naisissa Fitness Führer -sporttiblogia. Kuva: Juha Salminen

Hyvinvointiin ja liikuntaan keskittyvässä Fitness Führer -blogissa ei tyrkytetä tiettyä elämäntapaa.

Asiantuntijaraati valitsi Sofia Kilpikiven Fitness Führer -blogin viime syksynä Sport & Wellness Blog Awardseissa Suomen parhaaksi sport-blogiksi.

Nyt Fitness Führer aloittaa bloggaamisen Me Naisissa.

Ihan ensimmäiseksi on pakko kysyä, mistä blogin nimi on saanut alkunsa?

– Itse asiassa entinen työkaverini keksi sen. Hän sanoi aina, että onneksi et ole mikään liikuntanatsi, vaikka olet tuollainen fitness-führer. Ajattelin, että siinä oli hauskaa ja mieleen jäävää ironiaa, Sofia Kilpikivi sanoo.

Helsinkiläinen Sofia on 34-vuotias kahden lapsen äiti, joka bloggaamisen ja muiden kirjoitustöiden lisäksi opettaa tankotanssia ja työskentelee personal trainerina. Sofia pitää huoliteltua kieltä yhtenä bloginsa vahvuutena.

– Pyrin kirjoittamaan kieliopillisesti oikein, mutta pilkkujen kanssa en ole kovin hyvä. Tavoitteeni on, että kirjoituksissani on sekä ilmaisua että sisältöä.

Sofia sanoo, että yksi hänen bloginsa keskeisiä aiheita ovat treenien ja yhteiskunnallisten asioiden lisäksi lajikokeilut ja erilaiset kisaraportit.

– Kierrän paljon esimerkiksi juoksutapahtumissa, ja ihmiset tykkäävät lukea raporttejani niistä. Ehkä siksi, että mulla menee yleensä aina tosi huonosti, Sofia nauraa.

Sofia sanoo, ettei hän tyrkytä blogissaan yhtä ainoaa elämäntapaa. Hänessä herättävät paljon ajatuksia erityisesti vallalla olevat kapeat kauneusihanteet ja ihmisten tapa suhtautua omiin vartaloihinsa ja puhua niistä.

– Haluaisin ravistella esimerkiksi mielikuvaa siitä, että ylipainoinen ihminen ei muka voisi olla terve ja hyväkuntoinen. Tyrkyttämisen sijaan kysyn mieluummin, että onko sitä viittä kiloa tarpeen laihtua, tuleeko siitä onnellisemmaksi? Mutta hammaslangan käyttöä aion suositella kaikille.

Hammaslanka. Se paljastuu yhdeksi Sofian intohimoista.

– Hammaslanka on muuttanut elämäni. Minulla on siihen suorastaan fiksaatio, Sofia sanoo ja selittää hammaslangan käyttämisen eduista:

– Se on yksinkertainen asia, jolla voi vaikuttaa terveyteensä. Hammaslangan päivittäinen käyttö ehkäisee ientulehduksia. Ientulehdukset puolestaan ovat yhteydessä moneen muuhun asiaan, kuten siihen, että saa helpommin flunssia.

Useimmilta hammaslangan käyttö jää yksinkertaisesti siitä syystä, että se on uskomattoman ärsyttävää puuhaa. Sofialla on tarjota hyväksi todettu vinkki:

– Sain itseni tähän hommaan sillä, että lankaan hampaat suihkussa samalla, kun hoitoaine tai naamio vaikuttaa. Säilytän hammaslankarullaa suihkupään yläpuolella. Silloin se on näppärästi käden ulottuvilla eikä unohdu.

Lue myös:

Lähes sata kiloa laihtunut bloggari kaipaa kilojaan

Supertyylikäs bloggari neuvoo: näistä kymmenestä asiasta voi luopua heti

Bloggari kokeili: Seksiä siipan kanssa joka päivä – mitä tapahtui?

Kärsitkö näistä yleisistä suuongelmista? 4 näppärää hoitovinkkiä

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla