Chriss O'Neill ja Nicolas. Kuva: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se
Chriss O'Neill ja Nicolas. Kuva: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se

Chris O'Neill paljastaa avoimessa ja poikkeuksellisen lämpimässä haastattelussa, että hän ja prinsessa Madeleine haaveilevat saavansa lisää lapsia.

Prinsessa Madeleinen tympeäksi haukuttu aviomies Chris O'Neill on antanut ruotsalaislehti Expressenille haastattelun, jossa hän puhuu hyvin lämpimästi perheestään.

Madden siipasta nähdyt uutiset ovat usein nostaneet esiin Chrisin jatkuvat poissaolot kuningasperheen yhteisistä tapahtumista. Valokuvissa mies näyttää usein kireältä ja hymyttömältä.

Nyt julkaistussa haastattelussa prinsessa Madeleinen aviomiehestä paljastuu kuitenkin aivan toisenlainen puoli.

Haastattelu on tehty Öölannissa.

Chris paljastaa, että hän pitää kovasti Sollidenin linnasta.

– Rakastan Öölantia ja Sollidenin palatsia, se on ihana paikka viettää kesää.

Pari vuotta Lontoossa

Madeleine ja Chris asuvat  tällä hetkellä Lontoossa. Chrisin mukaan päätös muutosta tehtiin, jotta Madeleinen olisi helpompaa matkustaa Tukholmaan ja takaisin.

– Muutimme New Yorkista Lontooseen, jotta olisimme lähempänä Ruotsia, mutta kuitenkin niin, että pystyn jatkamaan töitäni.

– Minulle Lontoo oli kuin koti, Madeleinelle oli jotain täysin uutta siirtyä New Yorkista Lontooseen.

”Elämämme ei voisi olla parempaa kuin se on näiden kahden lapsen kanssa.”

Muutto uuteen maahan on Chrisin mukaan ollut perheelle intensiivinen kokemus. Chris on jatkanut omia töitään ja Madde on hoitanut edustustehtäviä sekä itselleen tärkeän Childhood-järjestön asioita. Mies arvelee, että perhe asuu Lontoossa ainakin pari seuraavaa vuotta – ja että työmatkoja on luvassa jatkossakin, joten kuningasperheen yhteisiä potretteja ilman Chrisiä nähdään varmasti vielä lisää.

– Minä ja Madeleine olemme molemmat tehneet paljon töitä. Ennen kaikkea olemme huolehtineet Nicolaksesta ja Leonoresta.

Illat on pyhitetty perheelle

Chris korostaa kovaa työtahtiaan ja kertoo matkustelevansa todella paljon. Hän paljastaa kuitenkin, että kotona ollessa joutavat työpaperit illan tullen nurkkaan, ja Chris keskittyy laatuaikaan lastensa kanssa.

Mies puhuu 2,5-vuotiaasta Leonore-tyttärestään ja vuoden ikäisestä Nicolas-pojastaan sekä perheen arjesta hyvin lämpimästi.

– Elämämme ei voisi olla parempaa kuin se on näiden kahden lapsen kanssa.

Tällä hetkellä Ruotsin kuningasperheen valtavaa suosiota selittää (kruununprinsessa Victorian charmin lisäksi) sen suloinen pieni jälkikasvu. Viimeksi tuittupäiselle prinsessa Leonorelle naureskeltiin, kun pikkuprinsessa ei viihtynyt perhepotretissa, vaan lähti huitelemaan omille teilleen.

Lue juttu tästä: Tunnelma kuin tavisten sukujuhlissa! Ruotsin kuningasperhe harvinaisissa yhteiskuvissa

Nyt Chris kertoo oman luonnehdintansa lapsistaan.

– He ovat kaksi täysin erilaista henkilöä. Nicolas on pehmeä pikkumies. Leonore on hallitseva ja tomera pieni tyttö. Nicolas matkii Leonorelta kaikki asiat, mitä tämä tekee hän ihailee siskoaan.

”Sekä minä että Madeleine rakastamme suurta perhettä.”

Ylpeä isä kertoo myös, että Nicolas otti vastikään ensiaskeleensa.

Chrisin mukaan Nicolas on perinyt enonsa Carl Philipin ja isoisä Kaarle Kustaan intohimon moottoreihin.

– Nicolas rakastaa moottoreita, hänellä on pakkomielle kaikkeen niihin liittyvään.

Madeleine ja Chris O'Neill Nicolaksen ristiäisissä. Kuva: Reuters
Madeleine ja Chris O'Neill Nicolaksen ristiäisissä. Kuva: Reuters

”Tahdomme lisää lapsia”

O'Neill tekee myös yllättävän paljastuksen ja kertoo, että Leonore ja Nicolas saavat tulevaisuudessa pikkusisaruksia, jos se vain vanhempien halusta on kiinni. Chris muistuttaa, että lasten saaminen ei ole itsestäänselvyys.

–Mutta kyllä, ehdottomasti! Haluamme lisää lapsia. Sekä minä että Madeleine rakastamme suurta perhettä, O'Neill kertoo ja lisää, että toiveissa olisi vielä 1–2 lasta.

Hetken aikaa asia saa kuitenkin odottaa.

– Mielestäni meidän täytyy nyt keskittyä Nicolakseen ja Leonoreen ja varmistaa, että he saavat 100-prosenttisesti aikaamme ja huomiotamme. Mutta tulevaisuudessa lisää lapsia, ehdottomasti!

Leonore on tomera tyttö, paljastaa isä Chris O'Neill. Kuva: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se
Leonore on tomera tyttö, paljastaa isä Chris O'Neill. Kuva: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Edit 25.7. kello 11.15: Otsikkoa muokattu.

Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin lapset olivat pieniä juuri silloin, kun ura Yhdysvalloissa olisi saattanut aueta. 

Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff viettävät perinteisesti tammikuun matkaillen, mutta nyt he ovat poikkeuksellisesti Suomessa Mad Cook Show'nsa toisen tuotantokauden kuvauksissa.

– Olen viidestätoista tammikuusta viettänyt vain yhden Suomessa, koska silloin kolmas lapseni syntyi, Riku kertoo.

Mad Cook Show'n lisäksi Riku ja Tunna ovat tehneet yhdessä esimerkiksi  palkittua Madventures-matkailuohjelmaa ja Ylen Docventures-dokumenttisarjaa. He omistavat myös Gimme Ya Wallet -tuotantoyhtiön.

”Olemme molemmat familymaneja¨.”

Miehet kertovat, että Madventures-ohjelman menestys poiki aikanaan isojakin työtarjouksia.

– Emme lähteneet kansainväliselle tielle, koska saimme juuri silloin skidejä. Amerikan tuotannot ovat niin paljon kovempia ja järjettömän työläitä. Sinne olisi pitänyt jalkautua, eikä se ollut siinä vaiheessa mahdollista. Katsotaan sitten, kun lapset kasvavat. Me ei haluta olla niitä faijoja, jotka laittoivat uran lasten edelle. Olemme molemmat familymaneja, Tunna sanoo.

Perhelomailua

Mad Cook Show'n kuvausten jälkeen molemmilla miehillä on reissusuunnitelmia yhdessä perheen kanssa. Tunna lähtee  yhdistetylle työ- ja lomareissulle Intiaan Goaan perheensä kanssa.

– Talvehdin siellä. Menin suoraan lukiosta vuonna 1994 ensimmäistä kertaa puoleksi vuodeksi Intiaan. Seuraavana vuonna menin taas puoleksi vuodeksi – ja olen edelleen samalla tiellä. Goasta tuli kuin toinen koti, ja siellä myös Madventures-ohjelma sai alkunsa, Tunna kertoo.

Tunnan perhe vuokraa Goalta talon normaalisti kahdeksi kuukaudeksi kerran vuodessa.

– Parhaat ideat syntyvät yleensä Goalla riippumatossa. Ideoita tulee myös silloin, kun on suihkussa, juuri nukahtamassa tai muuten rentoutunut. Sen takia meille on ehdoton edellytys, että olemme joka vuosi reissaamassa, Tunna kertoo.

– Teemme siellä asioita, joita ei täällä kiireisessä elämässä ehdi tehdä: luemme, kirjoitamme uusia ideoita ylös, syömme hyvää ruokaa, uimme ja keskitymme läsnäoloon.

”Parhaat ideat syntyvät yleensä Goalla riippumatossa.”

Riku lähtee kuvausten jälkeen perheensä kanssa Meksikoon Puerto Vallartaan.

– Eniten kiinnostaa meksikolainen sapuska. Duunimielessä haluaisin päästä käymään pohjoisessa, koska emme ole pyörineet siellä niin paljoa.

Telkkarista tutut

Riku ja Tunna tunnistetaan toisinaan myös maailmalla, sillä Madventuresista tehtiin yksi kansainvälinen tuotantokausi, joka myytiin National Geographicille. Ohjelma pyöri yli 200:ssa maassa, ja ohjelman dvd:tä myytiin yli 200 000:ta kappaletta.

– Ohjelma pyöri Naurusaarista lähtien kaikkialla. Olin kerran jossain mitättömän pienessä pikkukylässä, jossa yhtäkkiä baarin telkkarista alkoi pyöriä Madventures. Reissureiden keskuudessa ohjelmalla on kulttimaine, ja dvd:t saattavat pyöriä guesthouseissa, Tunna kertoo.

Silti kumpikaan ei koe olevansa maailmalla iso julkkis.

–On huvittavaa, että bangkokilaisessa ostoskeskuksessa jengi tuli ottamaan selfieitä. Sri Lankassa pienessä maalaiskaupungissa yksi riksakuskeista osoitti minua, ja jengi ryntäsi luokseni juttelemaan ja ottamaan selfieitä. Totta kai tuntuu mahtavalta, että oma työ menestyy, Riku sanoo.

Terveellinen startti vuodelle

Tv-ohjelmien tekemisen vastapainoksi Riku ja Tunna elävät kiireistä lapsiperheen arkea. Rikulla on kolme poikaa puolisonsa Saija Rantalan
kanssa ja Tunnalla kaksi lasta vaimonsa Jenni Milonoffin kanssa.

”Olen dokannut vähemmän ja syönyt terveellisemmin.”

Riku kertoo, että hän on myös alkanut syödä terveellisemmin ja liikkua enemmän.

– Olin aika väsynyt ja housut alkoivat kiristää vyötäröstä. Nyt kilot ovat karisseet. Olen dokannut vähemmän ja syönyt terveellisemmin ja monipuolisemmin aiempaa pienempiä annoskokoja. Olen myös lisännyt liikuntaa. Harrastan joogaa, jumppailen ja fillaroin. Talvikeleillä luistelen lasten kanssa, ja toivottavasti pääsen hiihtämään, Riku kertoo.

Ulkonäköä tärkeämpää on hyvä fiilis.

– On huvittavaa, että olen kirjoittanut kirjoja ja tehnyt televisio-ohjelmia näistä asioista, mutta vasta nyt aloin lukea omia kirjojamme ja kuunnella, mitä Mad Cook Show'ssamme puhutaan. Tavoittelen hyvää fiilistä ja välttelen kakkostyypin diabetesta.
 

– Idiootit ovat idiootteja kansallisuudesta riippumatta, sanoo Italiassa asuva Ella Kanninen.

Helsingin Sanomat kertoi tammikuun alussa , että seksuaalista ahdistelua vastustava #metoo-kampanja sai Italiassa aikaan raivoisan vastareaktion (HS 1.1.). Artikkelin mukaan saapasmaassa ei ole tavatonta, että miehet kouraisevat tavatessa tuttavallisesti naispuolisia kavereitaan takapuolesta.

Italiassa viisitoista vuotta asunut juontaja Ella Kanninen, 43, ei tunnista nykyistä kotimaataan kuvauksesta.

"En näe tässä asiassa kulttuurieroja."

– Huono käytös, kuten toiseen ihmiseen käsiksi käyminen, on yhtä huonoa niin Italiassa kuin kaikkialla muuallakin. Seksuaalinen ahdistelu on vallankäyttöä ja kiusaamista, joka on kaikissa muodoissaan tuomittavaa. En näe tässä asiassa kulttuurieroja, Ella sanoo.

Italialainen kulttuuri on toki suomalaista kehollisempaa. Lämmin ilmasto mahdollistaa kevyen vaatetuksen, hyvältä näyttäminen ja pikku flirtti ovat tärkeää.

Ellasta ne eivät täytä ahdistelun määritelmää. 

– Ystäväpiirini Italiassa on laaja, tunnen naisia leipomotyöntekijöistä tv-toimittajiin. Olemme keskustelleet tästä aiheesta paljon. Yhdelläkään meistä ei ole miespuolisia tuttuja, jotka tervehtisivät käymällä luvatta kiinni. Se olisi yhtä tökeröä Italiassa kuin Suomessakin, Ella toteaa. 

– Poskisuudelmat sen sijaan kuuluvat asiaan niin miesten kuin naistenkin välillä. Samoin toisen ulkonäöstä heitetyt kohteliaisuudet tai viheltely kadulla, kun viehättävä nainen kulkee ohi. Ne ovat kuitenkin eri asioita kuin vallankäyttö ja törkeä ahdistelu, juontaja korostaa.

"Hän kumartui eteenpäin ja pisti muina miehinä kätensä polvelleni."

Käsi polvella

Italiassa tv-alan töitä monta vuotta tehnyt Ella muistaa omalta uraltaan vain yhden arveluttavan tapahtuman.

– Kymmenisen vuotta sitten olin lounaalla miespuolisen tv-pomon kanssa. Lounaan lopuksi hän kumartui eteenpäin ja pisti muina miehinä kätensä polvelleni. Tartuin siihen, siirsin sen hänen omalle polvelleen ja totesin, että minulla on poikaystävä. Asiaan ei palattu, eikä torjuminen vaikuttanut töihini millään lailla, Ella kertoo.

– Tämä olisi voinut sattua missä tahansa muuallakin. Idiootit, jotka eivät kunnioita toisten ihmisten koskemattomuutta tai reviiriä, ovat idiootteja kansallisuudesta riippumatta, Ella toteaa.

"Aloimme ystäväni kanssa karjua niin, että heppu säikähti."

Reippaalla otteella

Lisäksi Ellalle on eri puolilla Eurooppaa metrossa ja busseissa sattunut tilanteita, joissa joku on hivuttautunut ruuhkan varjolla vaivihkaa selvästi liian lähelle aivan takapuolen taakse ”hinkuttamaan”.

– Paras suhtautumistapa on kääntyä ympäri, katsoa tyyppiä silmiin ja kysyä napakasti: Mitä luulet tekeväsi? Se yleensä auttaa, oltiinpa missä tahansa. Varpaille tallominen on myös hyvä keino, Ella nauraa.

– Joskus on käynyt niinkin, että kyseessä on todella ollut viaton kanssamatkustaja, joka pelästyy silminnähden reaktiotani. Silloin ei auta kuin pahoitella. 

Italiassa viettämiensä vuosien aikana Ella on huomannut, että tasa-arvo etenee koko ajan. Naisen asemasta ja esimerkiksi perheväkivallasta puhutaan paljon, samoin miesten ja naisten palkkaeroista.

– Suomea ja Pohjoismaita pidetään Italiassa tasa-arvon mallimaina, Ella Kanninen sanoo.