Salatut elämät -sarjasta tuttu Sara Parikka miettii sisustusuunnittelijaopintojen jatkamista. Kuva: Jonna Öhrnberg
Salatut elämät -sarjasta tuttu Sara Parikka miettii sisustusuunnittelijaopintojen jatkamista. Kuva: Jonna Öhrnberg

Sara Parikka jäi Salatuista elämistä äitiyslomalle maaliskuussa. Salkkarit-leffassa hänet nähdään, mutta palaako Sara enää ruutuun?

Salatut elämät -sarjan Peppina tunnettu näyttelijä Sara Parikka, 23, (o.s. Säkkinen) tekee hetkellisesti paluun Salkkari-porukoihin. Sara näyttelee isoa roolia toisessa Salkkarit-leffassa, Nightmare 2 -painajainen jatkuu, joka saa ensi-iltansa joulukuussa.

Sara jäi äitiyslomalle Salkkareista alkuvuonna ja sai tytön toisen sarjan näyttelijän, miehensä Mikko Parikan kanssa maaliskuussa. Elokuvan kuvauksiin Sara lähti kesken äitiysloman.

– Jännitin sitä tosi paljon, mutta kaikki meni hyvin. Kun tunsin muut entuudestaan hyvin, oli helppo mennä taas mukaan porukkaan. Vauva oli välillä mukana kuvauksissa, mutta myös isovanhemmat hoitivat häntä, Sara kertoi elokuvan pressitilaisuudessa keskiviikkona.

Sara aloitti sarjassa 16-vuotiaana, ja ehti olla siinä mukana seitsemän vuotta ennen kuin jäi äitiyslomalle. Roolihahmo-Peppi muutti Rovaniemelle, mutta käsikirjoituksellisesti paluu olisi mahdollinen. Palaako Sara vielä tv-sarjaan?

– Niin... En tiedä. Olen nauttinut ihan älyttömästi olla kotona, ja tämä on tehnyt mulle tosi hyvää. Jää arvoitukseksi, tuleeko Peppi vaikka käväisemään sarjassa. Muuta en voi oikeastaan vielä sanoa.

Urasuunnitelmat vielä avoinna

Äitiyslomallaan Sara on tehnyt muutamia äänikeikkoja ja kuvannut lyhytelokuvan. Tulevaisuuden urasuunnitelmat ovat kuitenkin vielä epäselvät.

– On ollut mukava tehdä freelancerina erilaisia juttuja. Tykkään edelleen näytellä, mutten ole hirveästi tehnyt mitään sen eteen, että saisin rooleja. Jos jäisin freelance-näyttelijäksi, olisi hyvä olla jotain muitakin töitä. Opiskelin 1,5 vuotta sisustussuunnittelua, ja mietin, että lähden ehkä opiskelemaan sitä alaa lisää.

Mikään kiire Saralla ei ole vielä täysipäiväisiin töihin, sillä tytär on vasta kahdeksan kuukauden ikäinen. Lapsenhoidonkin Sara ja Mikko katsovat tilanteen mukaan.

– Toistaiseksi Matildaa ei ole tarvinnut antaa ulkopuolisten hoitoon. Meillä on Mikon kanssa hyvä tukiverkko. Kummeista, isovanhemmista ja kavereista on iso apua. Se on tosi tärkeää.

Lue myös:

Salkkarit-pariskunta meni naimisiin

Salkkareiden Mikko Parikka haluaa uskonnonopettajaksi

Näillä tunnetuilla näyttelijöillä on Salkkari-menneisyys

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.