Me Naiset
|
Marjut Laukia
Sarah Gadonissa on ainekset täydelliseksi fanituksen kohteeksi. Kuva: Reuters
Sarah Gadonissa on ainekset täydelliseksi fanituksen kohteeksi. Kuva: Reuters

Kanadalaisnäyttelijä Sarah Gadon on kaikkea, mitä nousevalta tähdeltä vaaditaan. Tapasimme Dracula Untold -elokuvan naispääosan esittäjän Lontoossa.

Kaunis ja älykäs ex-ballerina, joka on varttunut elokuvakaupunki Torontossa. Tänään perjantaina ensi-iltaan tulevan Dracula Untold -elokuvan naispääosan esittäjässä Sarah Gadonissa, 27, on ainekset täydelliseksi fanituksen kohteeksi.

Taidekoulun kasvatista ei tullut näyttelijää sattumalta.

– Puolet päivästä opiskellaan akateemisia aineita pikakelauksella, ja puolet päivästä kuluu teatterin, taiteen, musiikin ja tanssin parissa. 12-vuotiaana liityin kouluun filmikerhoon ja rakastuin elokuvaan, Sarah kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarahille akateeminen koulutus on sijoitus itseensä ja uraansa. Leffatöiden lisäksi hän opiskelee Toronton yliopiston elokuvalinjalla. Sarah on nähty aiemmin muun muassa elokuvissa Dangerous Method ja The Amazing Spider-Man 2.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Draculan vaimoksi

Dracula Untoldissa Sarah esittää Draculaksi muuttuvan miehen, kuningas Vladin (Luke Evans) vaimoa Mirenaa. Elokuva kertoo tarinan kulttihahmon takana eli miten Draculasta tuli Dracula.

– Etsin näyteltäväkseni rakkaustarinaa, ja agenttini soitti ja sanoi, että minun pitäisi tavata ohjaaja Gary Shore Los Angelesissa.

Esikoisohjaustaan suunnitteleva Gary sai lopulta vakuutettua, että toimintaseikkailun ja kauhuleffan piirteitä sisältävä elokuva on pohjimmiltaan klassinen rakkaustarina.

– Perinteisesti vampyyrifilmeissä naiset joko tukahduttavat seksuaalisuutensa tai rakkaussuhteessa on kyse voimasuhteista ja kontrollista. Meidän tarinassamme Vlad ja Mirena ovat rakastuneita.

Rakkaus joutuu kuitenkin koetukselle, kun Vlad yrittää pelastaa kuningaskuntansa muuttumalla vampyyriksi. Roolihahmoon samastumisessa auttoi, että Sarahilla on vahva ja lämmin suhde perheeseensä.

– Äitini puhui kiinnostavasti rakkaudesta. Hän sanoi, että on helppoa rakastaa jotakuta, kun kaikki on hyvin. Rakastaminen on paljon vaikeampaa, kun asiat ovat huonosti. Ajattelin sitä paljon tehdessäni tätä elokuvaa, Sarah kertoo.

Yllättävä Suomi-yhteys

Sarahin viehtymys vahvoihin naishahmoihin käy selväksi, kun tulee puhe hänen tulevista töistään. Aiemmin tänä vuonna hän oli mukana kuvaamassa Mika Kaurismäen elokuvaa Tyttökuningas. Kansainvälinen suurelokuva kertoo modernista kuningatar Kristiinasta, joka hallitsi Ruotsia 1600-luvulla.

Kristiinaa esittää ruotsalainen Malin Buska, ja Sarah näyttelee elokuvassa kuningattaren palvelijaa Ebba Sparrea.

– Se oli loistavaa. En tienny paljon mitään Kristiinasta aiemmin. Hän oli esimerkiksi ensimmäinen nainen, joka koskaan käytti housuja.

Katso leffan traileri:

Lue myös:

Löytyykö ylimääräisiä miljoonia? Draculan linna on kaupan.

Tämä on ollut Girls-tähti Lena Dunhamin pitkäaikainen pakkomielle

Yllättävä laihdutusvinkki: katso vain jännittäviä elokuvia

Sisältö jatkuu mainoksen alla