Teemu Selänne kertoo tuoreessa Teemu-kirjassa, että on aina ollut tarkka siitä, mihin energiansa käyttää. "Jos mua ei kiinnosta joku asia, en koske siihen kepilläkään, vaikka mulle maksettaisiin. Jos taas mönkijästä loppuu keskellä yötä bensa, voin hakea sitä pitkänkin matkan takaa." Kuvassa Teemu on Anaheimin kodissaan keväällä 2014. Kuva: Veikko Kähkönen
Teemu Selänne kertoo tuoreessa Teemu-kirjassa, että on aina ollut tarkka siitä, mihin energiansa käyttää. "Jos mua ei kiinnosta joku asia, en koske siihen kepilläkään, vaikka mulle maksettaisiin. Jos taas mönkijästä loppuu keskellä yötä bensa, voin hakea sitä pitkänkin matkan takaa." Kuvassa Teemu on Anaheimin kodissaan keväällä 2014. Kuva: Veikko Kähkönen

Paavo Selänne puhuu tuoreessa kirjassa avoimesti kaksosveljestään Teemusta. Hänen mukaansa Teemun ei ole aikuisiällä tarvinnut huolehtia mistään, sillä Sirpa on aina hoitanut kaiken.

Ari Mennanderin kirjoittama elämäkerta Teemu Selänteestä paljastaa rakastetusta ja palvotusta kiekkotähdestä asioita, jotka eivät ole aiemmin kuuluneet hänen julkisuuskuvaansa.

Teemu-kirjaan on haastateltu Teemu Selänteen läheisiä perheenjäseniä, ystäviä ja pelikavereita. Heidän puheiden perusteella ulkokuoren alla on myös piinkova diktaattori, jonka mukaan kaikkien on elettävä.

Teemu tekee aamusta iltaan sitä, mitä haluaa. Ja muut tekevät, mitä Teemu haluaa. Yksi Teemun parhaiten tuntevista ihmisistä on kaksosveli Paavo Selänne. Monet ovat vuosien varrella sanoneet, ettei Teemu ole muuttunut lainkaan, mutta se ei Paavon mukaan pidä paikkaansa.

– Ei Teemu missään nimessä mikään leija ole, ja olemmehan me kaikki muuttuneet iän myötä, mutta yhä enemmän Teemu on kietoutunut oman napansa ympärille. Ei se ole esimerkiksi läheskään niin solidaarinen ja ota toisia, varsinkaan omaa isäänsä ja äitiään, huomioon kuten aiemmin. Sillä menee kaikki aika kavereiden kanssa.

Teemun ja Paavon veljesrakkaus on johtanut myös yhteenottoihin. Painiottelutkaan eivät ole harvinaisia – edes aikuisiällä.

– Meille tulee kerran parissa vuodessa tosi kova riita jostain. Kerran Teemu vinoili jollekin kaverille ja puuttui mun mielestä väärällä tavalla sen henkilökohtaisiin asioihin. Mä sanoin sille siitä, ja se meni painimiseksi. Heitin sen mereen, ja se suuttui ja löi mua, Paavo kertoo.

Paavo Selänne lastensa kanssa Selänne-elokuvan ensi-illassa syksyllä 2013. Paavo työskentele opettajana. Kuva: Jonna Öhrnberg

"Sirpa on aina hoitanut kaiken"

Paavo kuvailee Teemua myös despootiksi eli itsevaltiaksi.

– Jos asiat eivät mene hänen haluamallaan tavalla, ongelmatapaukset suljetaan pois lähipiiristä. Ja tämä koskee usein myös kaverien vaimoja tai tyttöystäviä. Jos ne eivät miellytä, koko paketti siirretään syrjään.

– Eihän Teemun ole tarvinnut koskaan mistään huolehtia. Sirpa on tehnyt kaiken. Jos Teemu haluaa lähteä golfaamaan, se lähtee golfaamaan. Jos se grillaa kerran viikossa, ei voi vielä sanoa, että on osallistunut perheen arkirutiineihin, Paavo kertoo.

Teemu puolestaan kertoo kirjassa, että on aina valinnut todella tarkkaan sen, mihin energiansa käyttää.

– Jos mua ei kiinnosta joku asia, en koske siihen kepilläkään, vaikka mulle maksettaisiin. Jos taas mönkijästä loppuu keskellä yötä bensa, voin hakea sitä pitkänkin matkan takaa, Teemu sanoo.

Ex-kiekkoilija Waltteri Immonnen ymmärtää kaveriaan ja huippu-urheilijan itsekkyyttä.

– Todella kovat huippu-urheilijat ovat todella itsekkäitä. Eivät ne muuten tuohon asemaan olisi päässeet. Itsekäs käyttäytyminen on ollut pienestä saakka niille hyväksyttävää, ja sitä on jopa tuettu. Sehän on huonoa käytöstä, mutta ne ovat niin fokusoituneita urheiluun, etteivät edes itse huomaa sitä.

Teemu Selänteen elämäkerran on kirjoittanut Ari Mennander, joka on tuntenut Teemun 25 vuotta. Alun perin kirjan piti ilmestyä jo vuonna 2005, kun Teemu viimeksi ilmoitti lopettavansa uransa. Ari Mennanderin mukaan Teemu on hyväksynyt kirjan. Kuva: Otava/Jari Tolvanen

Ari Mennanderin Teemu-kirja (Otava) julkaistiin 18.9.

Lue myös:

Näin Teemu Selänteen läheiset ovat päässeet nauttimaan kiekkotähden rahoista

Liisa-äiti: "Teemu on sovinistinen ja mustasukkainen"

Näin paljon Teemu Selänne tienasi NHL-urallaan

Sirpa Selänne: "Mustasukkaisuus nosti päätään tänä kesänä"

Teemu Selänne veljensä syytöksistä: "Katsoin sanakirjasta, mikä on despootti"

Lisää Teemusta ja Sirpasta:

Teemu ja Sirpa Selänne: "Suhteemme salaisuus on huumori ja hyvä seksi"

Näin maitopoika Teemu Selänne on muuttunut 20 vuodessa

Sirpa Selänne juhli lätkävaimojen kanssa

30 asiaa, joita et tiennyt Teemu Selänteestä

Videot:

Tällainen on Selänteiden koti - katso video

Mikä Teemun käytöksessä ärsyttää Sirpaa?

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta