Teemu Selänne kertoo tuoreessa Teemu-kirjassa, että on aina ollut tarkka siitä, mihin energiansa käyttää. "Jos mua ei kiinnosta joku asia, en koske siihen kepilläkään, vaikka mulle maksettaisiin. Jos taas mönkijästä loppuu keskellä yötä bensa, voin hakea sitä pitkänkin matkan takaa." Kuvassa Teemu on Anaheimin kodissaan keväällä 2014. Kuva: Veikko Kähkönen
Teemu Selänne kertoo tuoreessa Teemu-kirjassa, että on aina ollut tarkka siitä, mihin energiansa käyttää. "Jos mua ei kiinnosta joku asia, en koske siihen kepilläkään, vaikka mulle maksettaisiin. Jos taas mönkijästä loppuu keskellä yötä bensa, voin hakea sitä pitkänkin matkan takaa." Kuvassa Teemu on Anaheimin kodissaan keväällä 2014. Kuva: Veikko Kähkönen

Paavo Selänne puhuu tuoreessa kirjassa avoimesti kaksosveljestään Teemusta. Hänen mukaansa Teemun ei ole aikuisiällä tarvinnut huolehtia mistään, sillä Sirpa on aina hoitanut kaiken.

Ari Mennanderin kirjoittama elämäkerta Teemu Selänteestä paljastaa rakastetusta ja palvotusta kiekkotähdestä asioita, jotka eivät ole aiemmin kuuluneet hänen julkisuuskuvaansa.

Teemu-kirjaan on haastateltu Teemu Selänteen läheisiä perheenjäseniä, ystäviä ja pelikavereita. Heidän puheiden perusteella ulkokuoren alla on myös piinkova diktaattori, jonka mukaan kaikkien on elettävä.

Teemu tekee aamusta iltaan sitä, mitä haluaa. Ja muut tekevät, mitä Teemu haluaa. Yksi Teemun parhaiten tuntevista ihmisistä on kaksosveli Paavo Selänne. Monet ovat vuosien varrella sanoneet, ettei Teemu ole muuttunut lainkaan, mutta se ei Paavon mukaan pidä paikkaansa.

– Ei Teemu missään nimessä mikään leija ole, ja olemmehan me kaikki muuttuneet iän myötä, mutta yhä enemmän Teemu on kietoutunut oman napansa ympärille. Ei se ole esimerkiksi läheskään niin solidaarinen ja ota toisia, varsinkaan omaa isäänsä ja äitiään, huomioon kuten aiemmin. Sillä menee kaikki aika kavereiden kanssa.

Teemun ja Paavon veljesrakkaus on johtanut myös yhteenottoihin. Painiottelutkaan eivät ole harvinaisia – edes aikuisiällä.

– Meille tulee kerran parissa vuodessa tosi kova riita jostain. Kerran Teemu vinoili jollekin kaverille ja puuttui mun mielestä väärällä tavalla sen henkilökohtaisiin asioihin. Mä sanoin sille siitä, ja se meni painimiseksi. Heitin sen mereen, ja se suuttui ja löi mua, Paavo kertoo.

Paavo Selänne lastensa kanssa Selänne-elokuvan ensi-illassa syksyllä 2013. Paavo työskentele opettajana. Kuva: Jonna Öhrnberg

"Sirpa on aina hoitanut kaiken"

Paavo kuvailee Teemua myös despootiksi eli itsevaltiaksi.

– Jos asiat eivät mene hänen haluamallaan tavalla, ongelmatapaukset suljetaan pois lähipiiristä. Ja tämä koskee usein myös kaverien vaimoja tai tyttöystäviä. Jos ne eivät miellytä, koko paketti siirretään syrjään.

– Eihän Teemun ole tarvinnut koskaan mistään huolehtia. Sirpa on tehnyt kaiken. Jos Teemu haluaa lähteä golfaamaan, se lähtee golfaamaan. Jos se grillaa kerran viikossa, ei voi vielä sanoa, että on osallistunut perheen arkirutiineihin, Paavo kertoo.

Teemu puolestaan kertoo kirjassa, että on aina valinnut todella tarkkaan sen, mihin energiansa käyttää.

– Jos mua ei kiinnosta joku asia, en koske siihen kepilläkään, vaikka mulle maksettaisiin. Jos taas mönkijästä loppuu keskellä yötä bensa, voin hakea sitä pitkänkin matkan takaa, Teemu sanoo.

Ex-kiekkoilija Waltteri Immonnen ymmärtää kaveriaan ja huippu-urheilijan itsekkyyttä.

– Todella kovat huippu-urheilijat ovat todella itsekkäitä. Eivät ne muuten tuohon asemaan olisi päässeet. Itsekäs käyttäytyminen on ollut pienestä saakka niille hyväksyttävää, ja sitä on jopa tuettu. Sehän on huonoa käytöstä, mutta ne ovat niin fokusoituneita urheiluun, etteivät edes itse huomaa sitä.

Teemu Selänteen elämäkerran on kirjoittanut Ari Mennander, joka on tuntenut Teemun 25 vuotta. Alun perin kirjan piti ilmestyä jo vuonna 2005, kun Teemu viimeksi ilmoitti lopettavansa uransa. Ari Mennanderin mukaan Teemu on hyväksynyt kirjan. Kuva: Otava/Jari Tolvanen

Ari Mennanderin Teemu-kirja (Otava) julkaistiin 18.9.

Lue myös:

Näin Teemu Selänteen läheiset ovat päässeet nauttimaan kiekkotähden rahoista

Liisa-äiti: "Teemu on sovinistinen ja mustasukkainen"

Näin paljon Teemu Selänne tienasi NHL-urallaan

Sirpa Selänne: "Mustasukkaisuus nosti päätään tänä kesänä"

Teemu Selänne veljensä syytöksistä: "Katsoin sanakirjasta, mikä on despootti"

Lisää Teemusta ja Sirpasta:

Teemu ja Sirpa Selänne: "Suhteemme salaisuus on huumori ja hyvä seksi"

Näin maitopoika Teemu Selänne on muuttunut 20 vuodessa

Sirpa Selänne juhli lätkävaimojen kanssa

30 asiaa, joita et tiennyt Teemu Selänteestä

Videot:

Tällainen on Selänteiden koti - katso video

Mikä Teemun käytöksessä ärsyttää Sirpaa?

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika