”Elämäni on kokonaisuudessaan tällä hetkellä juhlaa. Niin kauan kun kotona on vaimo, lapsi ja koira, kaikki on hyvin. Elämässäni on niin paljon sisältöä, ettei siihen osaa muuta haikailla”, Tommi sanoi.
”Elämäni on kokonaisuudessaan tällä hetkellä juhlaa. Niin kauan kun kotona on vaimo, lapsi ja koira, kaikki on hyvin. Elämässäni on niin paljon sisältöä, ettei siihen osaa muuta haikailla”, Tommi sanoi.

Pituushyppääjä Tommi Evilä uskoo, että televisiokeväässä on tilaa kahdelle ”urheilijoiden Vain elämää” -ohjelmalle.

Suomalaisen urheilutaivaan suurimmat sankarit pääsevät tänä keväänä tilittämään tuntojaan TV5-kanavan Mertaranta ja legendat ohjelmassa.

Timo Jutila, Marja-Liisa Kirvesniemi, Hanna-Maria Seppälä, Jari Isometsä, Jani Sievinen, Toni Nieminen, Tommi Evilä ja Minna Kauppi käyvät ohjelmassa läpi uransa huippuhetkiä ja pahimpia suvantoja.

Urheilijalegendojen elämä näyttää keskiviikkoisen ensimmäisen jakson perusteella vaikealta. Vaikuuttaa, että media ja kansalaiset ovat aina ymmärtäneet huippu-urheilijoita väärin.

Kysyimme asiasta pituushyppääjä Tommi Evilältä eilisessä Iskelmä Gaalassa.

Tommi Evilä, ovatko urheilijat väärinymmärrettyjä?

– Emme me ole oikeastaan väärinymmärrettyjä. Meidän kohdallamme on vaan ongelmallista, että television kautta välittyy vain suoritus. Meistä välittyy siis vajavainen kuva. Ohjelma avaa ihmisille toista puolta, jota he eivät ole tottuneet näkemään.

Millaista ohjelmaa oli tehdä?

– Aivan loistavaa. Mukana on jengiä, jota olen seurannut pienestä saakka. Heidän kanssaan oleminen tuntui melkein epätodelliselta.

Televisiossa pyörii tänä keväänä myös Teemu Selänteen isännöimä Supertähdet. Kumman uskot menestyvän paremmin?

– Minulle sillä ei ole mitään merkitystä, koska minulle ei jaeta tästä palkintoja enkä pysty muutenkaan vaikuttamaan asiaan. Se lintu on lentänyt pesästä.

Mahtuuko televisiokevääseen kaksi urheilijoista kertovaa ohjelmaa?

– Tähän maahan mahtuu useampi kuin yksi kokkiohjelma, joten uskon, että myös urheilijoille löytyy tilaa.

Oletko katkera siitä, ettet ole mukana Selänteen ohjelmassa?

– Katkeruus tarkoittaisi sitä, että ajattelisin Teemun ohjelman olevan parempi. Urheilijat ovat sen verran joviaalia porukkaa, että meillä riittää keskinäistä kunnioitusta toisillemme lajirajoista riippumatta. Kunnioitan kaikkia suomalaisia urheilijoita. Kummassakin ohjelmassa on kovaa porukkaa.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja työkerhon omistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: