Kirjailija Outi Pakkanen viihtyy sekä kotikissana että monenkirjavien ystäviensä keskellä.

Kirjailija Outi Pakkanen tunnustautuu kotikissaksi, joka kuitenkin viihtyy myös monenlaisissa riennoissa. Nyt hän on joutunut kieltäytymään monista lounaista ja pikkujouluista, jotta ehtisi myös kirjoittaa.

Kirjailijalla on parhaillaan työn alla Me Naisten uusi jatkokertomus, ­nimeltään Julma kuu. Outin ­mukaan ­kyseessä on jännityskertomus, jossa kissansa kanssa asuva keski-ikäinen nainen tirkistelee vastapäisen talon tapahtumia. Kirjailija ei vielä halua paljastaa, pää­seekö joku tarinassa hengestään. Psykologista jännitystä on kuitenkin luvassa, kuten romaaneissakin.

Outi tunnetaan tuotteliaana dekkarikirjailijana. Häneltä on viime vuosina ­ilmestynyt romaani joka syksy. Nyt ­Outi aikoo kuitenkin pitää jännäriputkessaan vuoden paussin.

”Olen perinteisesti kirjoittanut kirjan valmiiksi talven ja kevään kuluessa. Nyt tuntuu, että takki on tyhjä. Täytyy vähän vetää henkeä ja uudistua. Se on terveellistä sekä itselleni että lukijoille.

Olen sosiaalinen erakko, tarvitsen hirveän paljon henkistä ja fyysistä tilaa. Tapaan mielelläni ihmisiä, mutta viihdyn myös älyttömän hyvin itsekseni. En tykkää sinkku-sanasta. Sinkkuus ei ­minulle sovi, mutta yksin asuminen ­sopii. Perinteistä perhe-elämääkin on kokeiltu, eikä se ollut minun juttuni.

En siedä komentelua tai sitä, että ­minut yritettäisiin laittaa johonkin muottiin. Ehkä siksi minusta ei ole elämään minkkiturkkirouvan elämää. Äiti huomasi minusta jo lapsena, että minua on turha komennella. Lopulta teen niin kuin itse parhaaksi näen.

Vaikka olenkin riippumaton, tarvitsen perheen ja ystäviä ympärilleni. ­Perhe on minulle hirveän rakas. Kun puhumme poikani kanssa perheestä, tarkoitamme sillä myös veljiäni ja heidän perheitään, joihin meillä on tiiviit suhteet.

Olen kirjoittanut suurimman osan kirjoistani työn ohessa, mikä oli aika rankkaa, varsinkin kun olin yksinhuoltaja. Päiväduunin lisäksi hoidin kodin ja lapsen, ja iltaisin ja öisin kirjoitin. Se oli vapaaehtoista, kukaan ei minua siihen pakottanut. Ihminen jaksaa hyvin paljon sitä mitä hän haluaa tehdä.

Äitini kuoli vuonna 2002. Tajusin silloin, että kronologisesti minä olen seuraavana lähdössä. Ajattelin, että nyt ­minun täytyy uskaltaa tehdä, mitä ­todella haluan. Jäin vapaaksi kirjaili­jaksi vuonna 2004 enkä ole katunut päivääkään. En ole myöskään katunut ­päivätöissä viettämiäni vuosia. Kaikki päätökset kypsyvät omalla ajallaan.

En allekirjoita sitä, että ihmisellä ­pitäisi olla onneton lapsuus tai jokin haava ollakseen taiteilija. Mutta sen ­uskon, että taiteilijoilla – ja kaikilla ­ihmisillä – on esiripun takana jokin ­salaisuus, jonka he eivät halua paljastuvan. Minussakin on taatusti asioita, ­joita parhaat ystävänikään eivät tiedä, ja niin sen kuuluu olla. Salaisuus tekee ihmisestä mielenkiintoisen.”

Outi Pakkanen

  • 1946 Kokkolassa syntynyt kirjailija, koulutukseltaan ekonomi. Työskenteli 35 vuotta markkinointi- ja kustannusalalla.
  • Kirjoittanut 20 dekkaria sekä ­Porosta Parmesaaniin, Anna Laineen keittokirjan. Julkaissut myös elämäkerrat Emmi Jurkasta ja Aino Acktésta. Pakkasen romaa­neja on käännetty saksaksi ja tšekiksi.
  • Stadin Slangi -yhdistys valitsi Outi Pakkasen vuoden 2010 Stadin Friiduksi.

Outi Pakkasen jatkis Julma Kuu alkaa Me Naisten numerossa 1/2010.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta