Näyttelijä Outi Mäenpää otti avioliiton myötä uuden sukunimen Nordberg.
Näyttelijä Outi Mäenpää otti avioliiton myötä uuden sukunimen Nordberg.

Tuore aviovaimo ja näyttelijä Outi Nordberg opettelee jakamaan vastuuta uusperheen äitinä ja iloitsee avioliiton myötä saamistaan bonuslapsista.

Outi Nordberg, tuore vaimo esittäytyy ja hymyilee iloisesti.

Arvostetun näyttelijän virallinen sukunimi vaihtui pari viikkoa sitten, kun pappi sanoi aamenen Karunan kirkossa Helsingin Seurasaaressa.

Elokuvatuottaja Kai Nordberg, 41, ja Outi Mäenpää, 47, vihittiin yli satapäisen ystävä- ja sukulaisjoukon edessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mäenpää pysyy edelleen taiteilijanimenäni. Olen tehnyt urani tyttönimelläni, ja näin on vastakin. Mutta yksityisesti miehen sukunimen ottaminen on minulle tärkeä viesti sitoutumisesta avioliittoon, Outi sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Töistä se alkoi

Liki kahden vuoden ajan kalenterinsa ja elämänsä jakanut pari tapasi ensimmäistä kertaa enteellisesti Rakkautta & Anarkiaa -filmifestivaaleilla kuusi vuotta sitten.

Tuosta kohtaamisesta ei syntynyt sen kummempaa, mutta kun elokuvan Musta jää naispääosan esittäjä Outi ja tuottaja Kai aloittivat yhteisen projektinsa, he tutustuivat toisiinsa paremmin.

– Kai oli tuottajaksi poikkeuksellisen paljon läsnä kuvauksissa. Minä olin joka välissä valittamassa hänelle siitä, että aikapulan tähden en saanut kohtauksiini riittävästi ottoja. Olisi pitänyt olla valmista heti nyt. Halusin olla varma siitä, että olin tehnyt parhaani. Nappasin hänet kiinni käänteissä ja esitin aina joitain reklamaatioita, Outi muistelee.

Sitten tuli päivä, jolloin Kai pyysi Outin illalliselle. Vaikka Outi oli siihen asti pitänyt tiukasti erillään yksityisasiansa ja työt, hän suostui.

– Tiesin, että hän on hyvä keskustelija ja että siitä voisi tulla mukava ilta. Tuottajan ja näyttelijän työsuhde ei ole usein läheinen, mutta olimme tutustuneet toisiimme vähän enemmän kuin normaalisti kuvausten aikana on tapana. Näin siinä sitten kävi.

Suurperheen äidiksi

Nyt tunnelmallisessa puutaloyhteisössä katetaan uusperheen pöytää lahjaksi saaduilla kupeilla ja kipoilla aikamoiselle kaartille. Kaiken kaikkiaan keittiön pöydän ääressä saattaa istua kuusi lasta, mutta useimmiten kokoonpanossa ovat Outin pojat Jussi, 15, ja Joonas, 11, sekä Kain lapset Otto, 13, ja Eelis, 11.

– Laajennettuun perheeseemme kuuluu myös ex-mieheni esikoinen Ville-Veikko, Outi lisää.

– Meillä aikuisilla on hyvät välit keskenämme, ja se on hieno asia. Ylipäätään olen sitä mieltä, että lapsille on hyväksi saada ympärilleen monia aikuisia. Uusperhe on rikkaus. Minulle Kain lapset ovat bonuslapsia, ja olen heistä iloinen, sanoo Outi.

Vastuuta molemmille

Outi oli kahdeksan vuoden yksinhuoltajuuden jälkeen tottunut itselliseksi ja siihen, ettei arjessa ollut toisen aikuisen näkökulmaa. Matriarkaalisesta suvusta tuleva Outi oli oppinut ajattelemaan, että naisen tehtävä on seistä keskellä olohuonetta ja ohjailla joukkoja.

– Ei ole kenellekään hyväksi, että tottuu yksinvaltiuteen. Nyt meitä on kaksi ohjaamassa, joten minun oli opittava antamaan tilaa, Outi pohtii.

Outin työpäivät ovat rikkonaisia, mutta toisaalta hän on oman aikansa herra ja päättää vapaana taiteilijana, mitä tekee. Hän pyrkii olemaan nyt myös äiti, joka ottaa lapset vastaan koulusta.

– Tässä iässä sitä vain jo tietää, että kaikella on aikansa ja paikkansa. Lapsilauman pyörittäminen on haasteellista, mutta nyt nautin arkipäivästä. On ihanaa kun on parisuhde ja perhe, ja lapsia tulee ja menee.

Outi Nordberg

– 24.2.1962 Helsingissä syntynyt näyttelijä. Käyttää taiteilijanimenään tyttönimeään Outi Mäenpää.

– Opiskeli Teatterikorkeakoulussa 1984–1988. Improvisaatioteatteri Stella Polariksen perustajajäsen.

– Voittanut neljä Jussi-palkintoa: pääosista elokuvissa Lomalla (2000), Kukkia ja sidontaa (2004) ja Musta jää (2007) sekä sivuosasta elokuvassa Helmiä ja sikoja (2003). Parhaan naisnäyttelijän Venla-palkinto tv-sarjasta Muodollisesti pätevä (2001) ja parhaan tv-esiintyjän pysti Noriko Show’sta (2005).

– Naimisissa elokuvatuottaja Kai Nordbergin kanssa. Kaksi poikaa edellisestä liitosta tutkija Pekka Järvilehdon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla