Näyttelijä Outi Mäenpää tähdittää Tyttö nimeltä Varpu–elokuvaa. ”Ohjaamani Uusioperh(s)e-näytelmä pyörii vielä hetken Aleksanterin teatterissa”, hän vihjasi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijä Outi Mäenpää tähdittää Tyttö nimeltä Varpu–elokuvaa. ”Ohjaamani Uusioperh(s)e-näytelmä pyörii vielä hetken Aleksanterin teatterissa”, hän vihjasi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Outi Mäenpää erosi puolisostaan vuosi sitten. Nyt pari on löytänyt toisensa uudelleen.

Työ toi näyttelijä Outi Mäenpään, 53, jälleen yhteen ex-miehensä Kai Nordbergin kanssa. Outi tähdittää ohjaaja-käsikirjoittaja Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu -elokuvassa, jonka tuottaja Kai on.

Outi pyrkii olemaan määrittelemättä liikaa suhteen laatua.

– Vietämme aikaa paljon aikaa yhdessä ja viihdymme toistemme seurassa. Meillä on takana pitkä suhde, ja olemme menneet läpi monien vaiheiden uusperheessä. Katsotaan mihin saakka se kantaa. Etenemme  varovasti, hän aprikoi.

Outi ja Kai menivät naimisiin vuonna 2009. Molemmilla on lapsia edellisistä suhteistaan: Outilla kaksi ja Kailla neljä. Parin avioero astui voimaan vuosi sitten lokakuussa. Erosta erikoisen teki se, että se toteutettiin ilman harkinta-aikaa. Pari ei asu tällä hetkellä yhdessä.

– Nyt asiat etenevät omalla painollaan ja kaikki on tosi hyvin. Pääasia, että olemme löytäneet yhteisen sävelen ja polun taas, Outi hymyili.

Outi Mäenpää ja Kai Nordberg vuonna 2012.

Uusia uria

Outi näyttelee Tyttö nimeltä Varpu -elokuvassa ratsastuksenopettajaa. Siviilissä Outi on kahden islanninhevosen emäntä.

– Tämä on täydellinen roolitus, hän iloitsi elokuvan pressitilaisuudessa maanantaina.

Outi opiskeli vuoden tunnetaitovalmennusta ja valmistui keväällä Easel-ohjaajaksi. Koulutukseen kuului muun muassa valmennusharjoittelua sekä ihmisten että eläinten kanssa. Se oli myös oiva tutkimusmatka omaan itseen.

– Olen niin innoissani! Opin samalla paljon itsestäni sekä eläinten käyttäytymisestä, hän hehkutti.

Näyttelijä asuu Kirkkonummen suunnalla ja emännöi islanninhevostensa Jarlin ja Viikingin lisäksi labradorinnoutajaansa Jimiä sekä kahta kissaansa.

– Pyrin ratsastamaan joka päivä ja yritän ymmärtää hevosteni käyttäytymistä sekä kommunikoimaan heidän kanssaan, vaikken mikään hevoskuiskaaja olekaan, hän virnisti.

Outi aikoo soveltaa uusia taitojaan tekemissään yrityskoulutuksissa. Hän haluaisi myös jossain vaiheessa perustaa hoitopaikan, jossa voisi käyttää hyväkseen hevosten voimaannuttavaa vaikutusta ihmiseen.

 

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.