Jonna Järnefelt (oik.) näyttelee Kiiltokuvia-sarjassa MTV3-kanavalla. Outi Mäenpää puolestaan on ohjannut näyttelijöitä ja sisältöjä Nelosen sunnuntaina alkavaan Vino show -ohjelmaan. "On ollut hurmaavaa olla kameran toisella puolella", Outi kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jonna Järnefelt (oik.) näyttelee Kiiltokuvia-sarjassa MTV3-kanavalla. Outi Mäenpää puolestaan on ohjannut näyttelijöitä ja sisältöjä Nelosen sunnuntaina alkavaan Vino show -ohjelmaan. "On ollut hurmaavaa olla kameran toisella puolella", Outi kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Marimekon muotinäytökseen yhdessä saapuneet Jonna Järnefelt ja Outi Mäenpää eivät ole näytelleet yhdessä 2000-luvun alun jälkeen, mutta yhä he ovat läheisiä.

Näyttelijät Outi Mäenpää, 52, ja Jonna Järnefelt, 49, saapuivat yhdessä katsomaan Marimekon kevään ja kesän 2015 muotinäytöstä Helsingin Kruunuvuoreen. Naiset ovat olleet ystäviä 17 vuoden ajan.

– On ihanaa, kun naiskollegan kanssa voi olla näin luottamuksellinen ja hyvä suhde. Olemme hirveän läheisiä. Puhumme todella paljon puhelimessa ja näemme usein, kaksikko kertoi.

Outi ja Jonna näyttelivät 2000-luvun taitteessa Muodollisesti pätevä -komediasarjassa, mutta sen jälkeen heidän urapolkunsa eivät ole kohdanneet.

– Muistan, että Jonnan keskimmäinen lapsi syntyi komediasarjan aikoihin ja oli usein mukana kuvauksissa, Outi jutteli.

– Totta. Imetin häntä aina kuvaustauoilla, Jonna nauroi.

Outi ja Jonna ovat molemmat kotoisin Espoon Tapiolasta, ja heidät puettiin pienenä aina Marimekon vaatteisiin.

– Marimekko oli ykkösjuttu 60- ja 70-luvuilla. Nyt näyttelen itse Jörn Donnerin Armi-elokuvassa, Outi kertoi.

Armi kertoo Marimekon perustajasta Armi Ratiasta.

Marimekon muotinäytös houkutteli paikalla myös näyttelijäystävykset Lotta Lehtikarin, 39, ja Minttu Mustakallion, 41. He tutustuivat Teatterikorkeakoulussa vuonna 1996.

Näyttelijät Lotta Lehtikari ja Minttu Mustakallio ennättivät kiireiltään katsomaan Marimekon kevät-kesä 2015 -muotinäytöstä. Kuva: Jonna Öhrnberg

– Emme ole silti koskaan tehneet töitä yhdessä. Se on järkyttävää. Olemme aina miettineet, mistä se johtuu, mutta ehkä siitä, että olemme samanikäisiä ja tummia. Emme mahdu koskaan samaan produktioon. Olemme silti toistemme suosittelijoita, Minttu kertoi.

Lotta lopetti juuri Me Rosvolat -lastenelokuvan kuvaukset, Minttu tähdittää Nelosen uutta Vino show -ohjelmaa.

– Kun kysyin Mintulta kuvausten jälkeen, miten niissä meni, hän vastasi, että hyvin. Se kertoo paljon, sillä yleensä Minttu vastaa, että nooh, oli siellä sitä sun tätä. Show’n on pitänyt siis mennä todella hyvin, Lotta paljasti.

Lue myös:

Näyttelijä Jonna Järnefelt: "Syömishäiriö on elinikäinen vamma"

Näyttelijä Minttu Mustakallio: "Onneksi ei tarvitse enää deittailla"

Lotta Lehtikari: "Äiti edusti minulle pahaa"

Outi Mäenpäästä sanottua

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti