Ellen Page. Kuva Shutterstock
Ellen Page. Kuva Shutterstock

Näyttelijä Ellen Page kertoi homoseksuaalisuudestaan, jotta voisi rohkaista jokaista olemaan oma itsensä.

Kanadalainen näyttelijä Ellen Page, 26, on kertonut olevansa homoseksuaali. Hän sanoi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tapahtumassa pitämässä puheessaan, että asian salailu on ollut raskasta ja toivoo, että voi esimerkillään auttaa jokaista olemaan oma itsensä.

Ellen Page tunnetaan Juno-, Inception- ja X-Men -elokuvista. Hän sai vuonna 2007 Oscar-ehdokkuuden Juno-elokuvan pääroolista. Ensimmäisen tv-elokuvansa Page teki 10-vuotiaana.

Voit kuunnella videolta Ellen Pagen puheen ihmisoikeuskonferenssissa.

Lähde: Jezebel ja TMZ

Lue myös:

Jani Toivola: "Olen onnellinen ja äärirajoilla"

Pirkko Hämäläinen ja Kirsti Simonsuuri: "Suunnittelimme jo häitä"

Elias Koskimies on Vuoden homo

Iina Kuustonen: "Sääli, että Suomi laaha adoptio-oikeudessa niin jäljessä"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.