Ja Oscarin saa… Calvin Kleinin miesmalli?

Palkitun Moonlight-elokuvan miesnäyttelijät riisuivat nopeasti Oscar-gaalan pukunsa. Vain päivä maailman suurimman elokuvajuhlan jälkeen he tähdittävät jo alusvaatemainoksia.

Vaatebrändi Calvin Klein nimittäin nappasi mainoksiinsa parhaan miessivuosan Oscarin saaneen Mahershala Alin sekä näyttelijät Trevante Rhodesin, Ashton Sandersin ja Alex Hibbertin. 12-vuotiasta Alex Hibbertiä lukuun ottamatta näyttelijät poseeraavat ilman paitaa Moonlight Project -nimisessä kampanjassa, joka esittelee kevään 2017 vaatemuotia.  

Lue lisää: Älä missaa alkuvuoden parasta leffaa! Moonlight on kaunis ja yllättävä kasvutarina

 

Expect the unexpected - but expect the best. #Oscars

Henkilön Calvin Klein (@calvinklein) jakama julkaisu

Rhodes, Sanders ja Hibbert esittävät kaikki Moonlight-elokuvan päähenkilöä Chironia eri-ikäisenä. Ali näyttelee huumekauppias Juania, joka yrittää rohkaista isätöntä Chironia parhaansa mukaan.

Moonlightin lisäksi Ali on näytellyt muun muassa Benjamin Buttonin uskomaton elämä-, Predators-, Nälkäpeli- ja The Place Beyond the Pines -leffoissa. Siviilissä 43-vuotias Ali on muun muassa aviopuoliso, isä, rap-fani, kissaihminen sekä ahkera urheilija.

Mitä muuta meidän pitää tietää tästä Oscar-palkinnon voittaneesta miehestä? Listasimme viisi faktaa Alin elämästä.

 1. Hänen nimensä ei ole oikeasti Mahershala
  Mahershala Ali syntyi Kaliforniassa vuonna 1974, ja hänen alkuperäinen nimensä on Mahershalalhashbaz Gilmore. Kun hän kääntyi kristitystä muslimiksi vuonna 1999, hän vaihtoi Gilmoren Aliksi.
   
 2. Läpimurto House of Cards -sarjan lobbarina
  Ali tunnetaan televisiosarja Netflixin House of Cards -sarjasta. Siinä hän näytteli lobbari Remy Dantonia. Ali kertoi vielä puoli vuotta sitten GQ:lle, että Remy Danton oli hänen läpimurtoroolinsa.
  Muita tv-rooleja hänellä on ollut muun muassa C.S.I.-, NYPD Blue- ja Kova laki -sarjoissa.
   
   

  Noor x Nas celebrating #NationalCatDay

  Henkilön Mahershala Ali (@mahershalaali) jakama julkaisu

   

 3. Hän on kissaihminen
  ”Olen allerginen koirille, mutta en kissoille.”
  Ali ei halua ottaa koiria kotiinsa uskontonsa takia, joten hän on ottanut lemmikikseen kissoja. Kissansa Nasin mies on nimennyt rap-artistin mukaan. Toisen kissan nimi on Noor.
   
 4. 10 minuutin pikasuhde
  W Magazinen haastattelussa Ali kertoi, että hänen ensimmäinen tyttöystävänsä jätti hänet kymmenen minuutin jälkeen. Vuoden vanhempi tyttöystävä oli toisella luokalla ja Ali ensimmäisellä luokalla, kun he vaihtoivat viestejä keskenään koulutunnin aikana. Ensimmäisessä viestissä tyttö kysyi Alin kiinnostusta, ja tämä vastasi kyllä. Toisessa viestissä tyttö kirjoitti: ”Tahdon erota. Sinä puhut aivan liikaa.”
   

  Bari (Bar-ee) Najma Ali 💜2/22/17 #pisces

  Henkilön Mahershala Ali (@mahershalaali) jakama julkaisu

   

 5. Tytär syntyi neljä päivää ennen Oscareita
  Alin vaimo on laulaja-taiteilija Amatus Sami-Karim. He menivät naimisiin vuonna 2013. Ensimmäisen lapsensa Bari Najman he saivat samalla viikolla kuin Oscarit jaettiin.
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...