Me Naiset
|
Marjut Laukia
Lupita Nyong’o keskustelee rohkeasti kauneusihanteista. Kuva: Reuters
Lupita Nyong’o keskustelee rohkeasti kauneusihanteista. Kuva: Reuters

Näyttelijä Lupita Nyong'oa syrjittiin ihonvärin takia jo lapsena.

Näyttelijä Lupita Nyong'olla, 31, on takanaan huikea vuosi. Hänet palkittiin muun muassa parhaan naissivuosan Oscarilla elokuvasta 12 Years a Slave, ja People-lehti valitsi hänet maailman kauneimmaksi naiseksi. Lupitasta tuli myös kosmetiikkamerkki Lancômen mainoskasvo ja kauneuslähettiläs.

Meksikolais-kenialainen näyttelijä poseeraa myös uusimman Glamour-lehden kannessa. Numero on omistettu vuoden naisille, joista Lupita on ehdottomasti yksi.

Lupita on jo aiemmin puhunut kauneusihanteista, ja lehden haastattelussa näyttelijä kertoo lisää näkemyksiään ja kokemuksiaan. Hän on joutunut kohtaamaan ihonvärinsä takia syrjintää jo lapsena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun olin toisella luokalla, yksi opettajistani kysyi, mistä aion löytää aviomiehen. Miten löytäisin jonkun itseäni tummemman? Tunsin oloni loukatuksi, Lupita kertoo haastattelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lupita huomauttaa, että länsimaista, vaaleaa ihonväriä ihaillaan jopa Afrikassa.

– Eurooppalaiset kauneusstandardit vaivaavat koko maailmaa – idea siitä, ettei tummempi iho ole kaunis, että vaalea iho on avain menestykseen ja rakkauteen.

Lupita on aina saanut tukea perheeltään ja vanhemmiltaan. Silti hän myöntää, että usein television kuvat painuvat paremmin mieleen kuin vanhempien neuvot.

– Muistan nähneeni mainoksen, jossa nainen käy työhaastattelussa eikä saa paikkaa. Sitten hän käyttää kasvorasvaa, joka vaalentaa ihoa, ja saa työn! Viesti on, ettei tummaa ihoa sallita.


Lue myös:

Maailman kaunein nainen vihasi ulkonäköään

Lupita Nyong'o on Hollywoodin uusi tyyli-ikoni

Sisältö jatkuu mainoksen alla