Eetu Floor. Kuvat: Liina Aalto-Setälä
Eetu Floor. Kuvat: Liina Aalto-Setälä

Eetu Floorin, 36, ensimmäinen fani oli rokkari Andy McCoy.

Ranskalaisunelmia ja melankoliaa sekoittava musiikkisi on vienyt sinut muun muassa Flow-festarin lavalle. Miten löysit tyylisi?
Olen aina kuunnellut monenlaista ­musiikkia. Olen ihaillut suomalaisia lauluntekijöitä, ja mielenkiintoiset hahmot kuten Jacques Brel ja Edith Piaf ovat vaikuttaneet musaani. Brel oli myös purjehtija, kuten minäkin, ja sekin teki hänestä kiinnostavan. Haluan kirjoittaa lauluja, jotka kertovat tarinoita.

Olet entinen purjelaivan kansimuusikko. Millainen kokemus se oli?
Paras kesätyö, jonka voi parikymppiselle purjehtivalle trubaduurille kuvitella. Tein kansimiehen hommia ja sain soittaa asiakkaille muutaman laulun, kun he olivat juoneet vähän konjakkia. Soitin lähes 90 risteilyllä sen kesän aikana. Kyllä siinä oppi paljon esiintymisestä.

Olen kirjoittanut purjehtimisesta kappaleenkin, jonka ystäväni esitti Suomen olympiapurjehtijoiden kultajuhlassa. Paikalla ollut Andy McCoy innostui laulusta ja halusi soittaa siihen soolot. Myöhemmin Andy esitteli musiikkiani Atte Blomille, josta sitten tuli levyni tuottaja.

Esitit Purjehtijan myös hautajaisissa. Mahtoi olla erikoinen keikkakokemus?
Todella, yksi hurjimmista keikoista, ­jonka olen koskaan tehnyt. Ne olivat minulle vieraan kalastajan hautajaiset. Yksi läheisistä oli ajatellut, että kappale sopisi tilaisuuteen. Vetoni ei ainakaan mennyt rutiinilla, en voinut peittää omaa liikutustani. Sain hetkestä ihan uuden näkökulman lauluuni.

Onko aiempi työsi mielenterveystyöntekijänä vaikuttanut musiikkiisi?
Kuulostaa romanttiselta valvoa yöt hullujenhuoneella, mutta totuus on luonnollisesti kaukana siitä. Sellainen ympäristö vaikutti minuun voimakkaasti. Kun olin lopettamassa työtäni, tunsin vapautuvani ja kirjoitin kappaleen, joka liittyi unelmiin.

Myös isäsi on laulaja, Onnenpyörästäkin tuttu Kim Floor. Lähtisitkö hänen ­tapaansa Euroviisuihin tai juontajaksi televisioon?
Yhdestä kappaleestani ajattelin, että se sopisi Suomen edustajaksi Euroviisuihin. Siitä tehtiin puhallinorkesterisovitus ja laulu lähetettiin Uuden musiikin kilpailuun, mutta ei sitä valittu mukaan, ja edustajaksi päätyi taas kappale, joka ei menestynyt.
Se saattoi olla hyväkin sattuma, nytpä nousen oman työni kautta enkä viisuilusta. Jos minun pitäisi osallistua tv-­ohjelmaan, se saisi liittyä jotenkin luontoon. Voisi siinä olla vähän lifestyleäkin, mutta first things first.

Eetu Floor

■ Helsinkiläistynyt muusikko-laulunkirjoittaja syntyi 19.12.1977 Imatralla.
■ Esiintyi Ystävät-orkesterinsa kanssa Helsingin Flow Festivaleilla 2014.
■ Esikoisalbumi Ystävät julkaistaan syyskuussa.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti