Eetu Floor. Kuvat: Liina Aalto-Setälä
Eetu Floor. Kuvat: Liina Aalto-Setälä

Eetu Floorin, 36, ensimmäinen fani oli rokkari Andy McCoy.

Ranskalaisunelmia ja melankoliaa sekoittava musiikkisi on vienyt sinut muun muassa Flow-festarin lavalle. Miten löysit tyylisi?
Olen aina kuunnellut monenlaista ­musiikkia. Olen ihaillut suomalaisia lauluntekijöitä, ja mielenkiintoiset hahmot kuten Jacques Brel ja Edith Piaf ovat vaikuttaneet musaani. Brel oli myös purjehtija, kuten minäkin, ja sekin teki hänestä kiinnostavan. Haluan kirjoittaa lauluja, jotka kertovat tarinoita.

Olet entinen purjelaivan kansimuusikko. Millainen kokemus se oli?
Paras kesätyö, jonka voi parikymppiselle purjehtivalle trubaduurille kuvitella. Tein kansimiehen hommia ja sain soittaa asiakkaille muutaman laulun, kun he olivat juoneet vähän konjakkia. Soitin lähes 90 risteilyllä sen kesän aikana. Kyllä siinä oppi paljon esiintymisestä.

Olen kirjoittanut purjehtimisesta kappaleenkin, jonka ystäväni esitti Suomen olympiapurjehtijoiden kultajuhlassa. Paikalla ollut Andy McCoy innostui laulusta ja halusi soittaa siihen soolot. Myöhemmin Andy esitteli musiikkiani Atte Blomille, josta sitten tuli levyni tuottaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esitit Purjehtijan myös hautajaisissa. Mahtoi olla erikoinen keikkakokemus?
Todella, yksi hurjimmista keikoista, ­jonka olen koskaan tehnyt. Ne olivat minulle vieraan kalastajan hautajaiset. Yksi läheisistä oli ajatellut, että kappale sopisi tilaisuuteen. Vetoni ei ainakaan mennyt rutiinilla, en voinut peittää omaa liikutustani. Sain hetkestä ihan uuden näkökulman lauluuni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko aiempi työsi mielenterveystyöntekijänä vaikuttanut musiikkiisi?
Kuulostaa romanttiselta valvoa yöt hullujenhuoneella, mutta totuus on luonnollisesti kaukana siitä. Sellainen ympäristö vaikutti minuun voimakkaasti. Kun olin lopettamassa työtäni, tunsin vapautuvani ja kirjoitin kappaleen, joka liittyi unelmiin.

Myös isäsi on laulaja, Onnenpyörästäkin tuttu Kim Floor. Lähtisitkö hänen ­tapaansa Euroviisuihin tai juontajaksi televisioon?
Yhdestä kappaleestani ajattelin, että se sopisi Suomen edustajaksi Euroviisuihin. Siitä tehtiin puhallinorkesterisovitus ja laulu lähetettiin Uuden musiikin kilpailuun, mutta ei sitä valittu mukaan, ja edustajaksi päätyi taas kappale, joka ei menestynyt.
Se saattoi olla hyväkin sattuma, nytpä nousen oman työni kautta enkä viisuilusta. Jos minun pitäisi osallistua tv-­ohjelmaan, se saisi liittyä jotenkin luontoon. Voisi siinä olla vähän lifestyleäkin, mutta first things first.

Eetu Floor

■ Helsinkiläistynyt muusikko-laulunkirjoittaja syntyi 19.12.1977 Imatralla.
■ Esiintyi Ystävät-orkesterinsa kanssa Helsingin Flow Festivaleilla 2014.
■ Esikoisalbumi Ystävät julkaistaan syyskuussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla