– Täydellinen päivä. Meillä on ihan mieletön fiilis, riemuitsee tuore aviopari Riikka ja Ville Pusa. He viettivät tunnelmallisia häitään paukkupakkasessa Lapin kaamoksessa.

Kuvat Jouni Harala

Kuvagalleria: Riikka ja Ville Pusan häät

Rovaniemen suuressa kivikirkossa oli lämmin tunnelma, kun Riikka Pietilä ja Ville Pusa lauantaina iltapäivällä sanoivat toisilleen tahdon. Salamarakkauden sinetöintiä oli todistamassa pariskunnan kahdeksankymmentä läheistä perheenjäsentä ja ystävää. Kunniavieras kirkossa oli Villen tytär, neljävuotias Dana.

Riikka asteli jouluisesti valaistun kirkon alttarille Ranskasta tilatussa, tyllihelmaisessa morsiuspuvussa. Ville luotti asuvalinnassaan kokomustaan. Lyhyen kaavan mukaan toimitetussa tilaisuudessa lauloi Villen ja Riikan ystävä Julia Vornanen.

Silmin nähden jännittynyt tunnelma vapautui vasta vihkimisen jälkeen kirkon ovella, jossa hääpari skoolasi kuohuvalla. Hääjuhla käynnistyi napapiirin kodikkaassa Santamus-ravintolassa, jossa vierasjoukkoa hemmoteltiin Lapin-herkuilla ja kansainvälisen keittiön tulisilla erikoisuuksilla. Illan liikuttavimman puheen piti Villen veli, bestmanina toiminut Timo Pusa.

– Timo puhui todella kauniisti heidän lapsuudestaan Ruotsissa. Kaikki pyyhkivät silmäkulmiaan, kertoo Riikan kaaso Päivi Kunnari.

Vieraita hauskuutettiin myös videolla, joka kertoi humoristisesti Riikan ja Villen pikavauhtia edenneestä suhteesta.

Jatkoille hääpari ja vieraat siirtyivät Lähteentien pirtille tanssimaan Mr. Hyden ja coverhittien tahdissa. Riikka yllätti vieraat saapumalla paikalle lyhyessä mekossa ja kunnon bailaamiseen sopivissa tennareissa. Hääpuku oli sama kuin vihkitilaisuudessa, mutta sen helmaa oli lyhennetty.

– Nyt mahtuu joraamaan kunnolla. Meillä on ihan mieletön fiilis! Kaikki on mennyt niin hyvin ja tuntuu, että vieraatkin ovat viihtyneet. Aiomme Villen kanssa juhlia myöhään yöhön, sanoo onnellinen Riikka, jonka toive rennoista häistä toteutui.

Avioliitto on sekä Riikalle että Villelle ensimmäinen. Hääyötä pariskunta vetäytyi lopulta viettämään hotelli Pohjanhoviin. Jouluna he aikovat rauhoittua Riikan vanhempien mökillä Rovaniemellä.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.