Laulaja Solange Knowles kävi käsiksi lankoonsa, rap-tähti Jay-Z:hin newyorkilaisen hotellin hississä. Kuva: Reuters
Laulaja Solange Knowles kävi käsiksi lankoonsa, rap-tähti Jay-Z:hin newyorkilaisen hotellin hississä. Kuva: Reuters

Netti täyttyy villeistä analyyseistä ja huhuista, mistä muusikoiden tappelu sai alkunsa.

Jos ulkomaisia nettisaitteja on uskominen, yksi alkuviikon merkittävimmistä tapahtumista on ollut laulaja Beyoncé Knowlesin siskon Solangen hissiraivarit Beyoncén miehelle Jay-Z:lle. TMZ-sivuston julkaisema turvakameranauhoite on polkaissut käyntiin kaikkien aikojen analyysimyllyn.

Parisuhdevaikeudet? Liika juhliminen? Sisaruskateus? Netin viihdesivustot täyttyvät analyyseistä, mistä Solangen raivarit johtuivat. Viihdesivustot eivät kuitenkaan ole ainoita, joita tapaus on kiinnostanut. Myös yhteiskunnallisiin kysymyksiin keskittyneet Time ja The Atlantic ovat ottaneet osaa tapauksen setvimiseen.

Miksi tapaus on sitten kuohuttanut niin paljon? The Atlantic listaa syitä:

1) Cooleja tyyppejä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Beyoncétä ja Jay-Z:tä on pidetty coolina ja nykyaikaisena unelmapariskuntana. Tämä on ikävä ryppy heidän julkisuuskuvaansa.

2) Tasa-arvokysymykset

Solange lyö Jay-Z:tä, mies ei lyö naista takaisin. Jay-Z on saanut toisilta kehuja siitä, että ei lyönyt Solangea takaisin. Toiset taas ovat raivostuneet juuri näistä kehuista: eihän siinä pitäisi olla mitään kehuttavaa, että ei lyö. Sen pitäisi olla itsestäänselvyys, ei kehun paikka.

3) Tapaus todistaa: elämme valvonnan alla

Miten TMZ sai nauhan käsiinsä? Kuka vuoti hotellin hissin turvakameranauhoitteen? Tapaus tuntuu osoittavan, että mitä tahansa missä tahansa teetkin, se voi päätyä nettiin kaikkien nähtäville. Hotelli, jossa tapaus sattui, on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan he ovat ryhtyneet välittömiin selvitystoimiin tapauksen johdosta.

Jay-Z ja Beyonce. Kuva: Reuters

Twiittaajat sen tietävät

Twitterissä keskustelu velloo #WhatJayZSaidToSolange -hashtagin alla. Twiittaajat keskittyvät lähinnä naljailemaan sille, että Beyoncén ura on edennyt näyttävämmin kuin Solangen ja että kaikki tuntevat Solangen ensisijaisesti Beyoncén siskona. Esimerkiksi näin:

Mitä Jay-Z sanoi Solangelle hississä?

1.  "Tämä hissi on kuin suosiosi: nousee ihan liian hitaasti."

2. "Huuleni ovat isommat kuin urasi."

3. "Näin levysi myynnissä 3 dollarilla. Oletko nostanut hintoja?"

4. "Oliko sinulla hauska ilta, Beyoncen sisko?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla