–
Olo on väsynyt, mutta onnellinen, Jussi 69 kertoo The Riff -baarinsa avajaisissa. Kuva: Sakari Majantie
– Olo on väsynyt, mutta onnellinen, Jussi 69 kertoo The Riff -baarinsa avajaisissa. Kuva: Sakari Majantie

Suosikkirumpali tietää ottavansa ison riskin avatessaan ravintolan taantuman aikaan.

The 69 Eyes -yhtyeen rumpalin Jussi 69:n The Riff -baarin kutsuvierasavajaisia vietettiin helatorstain aattona.

– Nyt on helpottunut ja hieman ylikierroksilla oleva olo. Viime päivät on puurrettu viiteen asti aamulla, rokkikukko kertoi avajaisiltana.

Jussi on haaveillut omasta baarista jo vuosia soittaessaan levyjä klubeilla ympäri maailmaa. Tositoimiin asian suhteen hän ryhtyi vuosi sitten.

Jussi halusi baarinsa olevan tyylikäs, mutta rento. Iso-Roobertinkadulla entisen Hugos-baarin tilalla sijaitseva The Riff remontoitiin parissa viikossa.

– Diggailen esimerkiksi Los Angelesin baariskenestä. Liian usein meillä Suomessa rokkibaareissa on paskaista ja lämmin hanaolut tarjoillaan muovimukeista. En toisaalta halua olla liian fiini, "pikkurilli pystyssä" -yrittäjä, vaan jotain siltä välitä. Haluan rosoista, mutta tyylikästä, hän summasi.

Taloudellisen taantuman ja alati tiukentuvan alkoholilainsäädännön aikaan oman anniskelupaikan avaaminen saattaa vaikuttaa hullunrohkealta hankkeelta.

– Totta kai olen varautunut kaikkeen ja otan toki ison taloudellisen riskin. En mä nyt vankilaan joudu, jos hommat ei menekään putkeen, muusikon hommia bisneksen pyörityksen ohella jatkava Jussi myönsi.

Avajaiset vilisivät tuttuja kasvoja radiopersoona Jone Nikulastasta tennistähti Jarkko Niemiseen. Yksi illan tähtivieraista oli Jussin ystävä, räppäri Cheek. Keikkatauolla parhaillaan oleva räppäri ei antanut haastatteluja eikä halunnut kuviin.

Avajaisissa oli myös Jussin tyttöystävä, muotisuunnittelija Minna Parikka.

Lue myös:

Ensimmäinen yhteiskuva! Rakastavaiset Minna Parikka ja Jussi 69 yhdessä konsertissa