Lähteeköhän Elizabeth Gilbert nyt uudelle rakkausmatkalle? Kuva: Shutterstock
Lähteeköhän Elizabeth Gilbert nyt uudelle rakkausmatkalle? Kuva: Shutterstock

Hittikirjan kirjoittanut Elizabeth Gilbert kertoo Facebookissa eroavansa ”Felipestään”.

Kymmenen vuotta sitten Elizabeth Gilbert, 46, julkaisi kaikkien self-help-teosten äitinä pidetyn Eat, Pray, Love -kirjan (suom. Omaa tietä etsimässä – Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa).

Onnellisuutta tihkuvasta tarinasta tehtiin myös hittielokuva, jossa pääosaa esitti näyttelijä Julia Roberts. Se rohkaisi naisia matkustamaan merten taakse etsimään omaa sisäistä täyttymystään.

Nyt Eat, Pray, Love -kirjailija kertoo uuden sivun kääntyvän hänen elämässään: hän on eroamassa Balilta löytämästään miehestä.

– Koska olen jakanut yksityiselämäni tiedot niin intiimisti teidän kanssanne vuosien mittaan, tunnen tarvetta jakaa myös henkilökohtaisessa elämässäni tapahtuneen tuoreen muutoksen, Gilbert kirjoittaa Facebook-sivullaan.

– Olen eroamassa miehestä, jonka monet teistä tuntevat "Felipenä". Miehestä, johon rakastuin Eat, Pray, Love -matkani lopussa.

”Olen eroamassa miehestä, jonka monet teistä tuntevat ’Felipenä’.”

Gilbertin matka käynnistyi, kun hän alkoi miettiä elämänsä suuntaa edellisen suhteensa aikana. Avioeronsa inspiroimana hän suuntasi vuodeksi ulkomaille ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Hän reissasi tuona aikana kolmessa maassa: Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa.

 

Indonesian Balilla Gilbert kohtasi uuden rakkauden, brasilialaisen Jose Nunesin. Pari meni naimisiin vuonna 2007.

– Hän on ollut rakas kumppanini yli 12 vuotta ja ne ovat olleet ihania vuosia. Eromme on hyvin sopuisa. Syymme ovat erittäin henkilökohtaisia, Gilbert selvittää tapahtunutta Facebookissa.

Eat, Pray, Love -matka teki Elizabeth Gilbertistä rikkaan. Kuva: Shutterstock
Eat, Pray, Love -matka teki Elizabeth Gilbertistä rikkaan. Kuva: Shutterstock

Nunes on 17 vuotta Gilbertiä vanhempi. Parilla ei ollut aluksi suunnitelmia naimisiinmenosta, mutta miehen oleskeluluvan vuoksi he päätyivät avioliittoon. Eat, Pray, Love  -elokuvassa Felipeä esitti espanjalainen Oscar-palkittu näyttelijä Javier Bardem.

Yli kymmenen miljoonaa kappaletta myynyt Eat, Pray, Love -kirja ja muut teokset ovat tehneet Elizabeth Gilbertistä miljonäärin.

Gilbert kirjoitti hittitarinaansa vuonna 2010 jatko-osan Committed: A Skeptic Makes Peace with Marriage (suom. Tahdonko? Kuinka päädyin naimisiin).

Tänä vuonna julkaistussa Eat Pray Love Made Me Do It -kirjassa tavalliset naiset kertovat, kuinka alkuperäistarina innosti heidätkin elämänmuutokseen.

Lähteet: Heavy ja People

Javier Bardem ja Julia Roberts tähdittivät vuonna 2010 ensi-iltaan tullutta Eat, Pray, Love -elokuvaa. Kuva: Shutterstock
Javier Bardem ja Julia Roberts tähdittivät vuonna 2010 ensi-iltaan tullutta Eat, Pray, Love -elokuvaa. Kuva: Shutterstock

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.