Maria Kuusiluoma suunnitteli ottavansa rennosti vuorotteluvapaan aikana, mutta hurahtikin triathloniin. ”Joutilaisuus ei ole minua varten.”
Maria Kuusiluoma suunnitteli ottavansa rennosti vuorotteluvapaan aikana, mutta hurahtikin triathloniin. ”Joutilaisuus ei ole minua varten.”

Vanhempien triathlon-harrastus ei välttämättä jää pelkäksi haaveeksi, kun perheessä on pieniä lapsia. Näyttelijä Maria Kuusiluoman mukaan treeniaikaa löytyy paremmin, kun molemmilla on sama tarve.

Kun Kansallisteatterin näyttelijä Maria Kuusiluoma jäi viime syksynä vuorotteluvapaalle, toiveissa oli viettää kerrankin riittävästi aikaa lasten, Lucan, 7, ja Lunan, 5, kanssa. Ajatus toteutui vain puolittain, sillä pullantuoksuisten päivien sijasta Maria hurahti triathloniin. Yllytyksestä hän kiittää miestään, joka on harrastanut lajia jo useamman vuoden. 

– Mun mies manipuloi minut tähän. Hän tajusi, että on helpompi sovittaa treenaaminen arkeen, kun molemmilla on sama tarve. Nyt kumpikin ymmärtää, miksi toisen pitää päästä harjoittelemaan. Katotaan kalenterista, että aijaa, sähän et ole ehtinyt tällä viikolla uintitreeneihin, pitäähän sun päästä.

– Haluan olla kondiksessa lasteni takia.

Uintipelkoisena lastenaltaaseen

Maria Kuusiluoma on harrastanut juoksua, spinningiä ja salitreenejä koko ikänsä. Nyt 46-vuotiaana hän on huomannut, että uusissa lajeissa on vaikea saada enää hyviä tuloksia. 

Triathlon-harrastuksen vuoksi Maria liittyi valmentaja Tero Knuutilan juoksuryhmään tammikuussa. Samassa juoksuryhmässä harjoittelee eritasoisia triathlonisteja Ironman-urheilijoista lähes vasta-alkajiin. Marian mielestä on ihmeellistä, miten hyvin valmentaja pystyy jokaisen heistä huomioimaan.

– Huomasin sen jo ensimmäisessä ryhmätreenissä. Hän täyttää meidät henkisesti niin, että koet saavasi henkilökohtaista kannustusta, on läsnä ja katsoo silmiin. Hän ei todellakaan ota energiaa vaan antaa sitä.

”Olen lapsena ollut vähällä hukkua ja pelännyt vettä siitä lähtien.”

Samalla nöyryydellä Maria puhuu uintivalmentajastaan Sebastian Dannbergistä, jonka kanssa aloitti vuosi sitten konkreettisesti alkeista eli lastenaltaasta. 

– Osasin vain mökkiuintia, vapaata en ollenkaan. Mutta suurempi ongelma oli, että olen ollut lapsena vähällä hukkua ja pelännyt vettä siitä lähtien. Sebastian pisti minut kontalleen lastenaltaaseen ja opetti, miten pää laitetaan veden alle. Pelkään yhä mutta nykyään jo vähemmän.

Lue Marian koko haastattelu Me Naisten numerosta 28/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: