"Olen viimein tajunnut, että hirveistä kokemuksista on ollut myös hyötyä. Ei ole sellaista vastoinkäymistä, jota en selättäisi", Jenny Rostain uskoo. Kuva Jouni Harala
"Olen viimein tajunnut, että hirveistä kokemuksista on ollut myös hyötyä. Ei ole sellaista vastoinkäymistä, jota en selättäisi", Jenny Rostain uskoo. Kuva Jouni Harala

Jenny Rostain, 32, eli miljonääriunelmaa Manhattanilla, joka paljastui väkivaltaiseksi vankilaksi. Vuosien piinan jälkeen Jenny löysi onnen Suomesta ja suhteesta ohjaaja Olli Saarelan kanssa.

Jenny Rostain, 32, näyttää eteeriseltä luonnonlapselta, joka on viettänyt mukavan elämän tavallisessa pikkukylässä.

Arvio ei voisi mennä enempää pieleen.

– Elämäni on ollut kuin rankka saippuasarja, josta ei ole draamaa puuttunut. Se johtuu osittain minusta. Olen luonteeltani heittäytyjä, joka on vaihtanut suuntaa jyrkässä mutkassa ja yllättäen, Jenny sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jenny palasi Helsinkiin viime talvena asuttuaan kuusi vuotta New Yorkissa. Yhdysvalloissa hän ehti luoda näyttelijänuraa ja sai pieniä rooleja elokuvista sekä tv-sarjoista. Jennyn tunnetuin esiintyminen nähtiin vuonna 2011 Lady Gagan musiikkivideolla Marry the night.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomessa uteliaisuus 177-senttistä kaunotarta kohtaan heräsi viime vuonna, kun hänet bongattiin ohjaaja Olli Saarelan, 48, käsipuolesta.

– Kun muutin takaisin Suomeen, en tiennyt Ollista juuri muuta kuin hänen ohjaamansa hienot elokuvat. Kaikilla muilla sen sijaan tuntui olevan Ollista mielipide.

Monien ystävien mielestä Jenny on tehnyt suuren virheen ryhtyessään seurustelemaan Saarelan kanssa.

– En ymmärrä ihmisten tarvetta puuttua asioihimme. Olli voi olla vaikea persoona, mutta samalla maailman ihanin ihminen. Hän on ensimmäinen mies, jonka kanssa voin olla oma itseni, Jenny sanoo.

Jennyllä on perspektiiviä rakkauteen. 32-vuotiaan näyttelijän elämään on osunut tragedioita, joista hän toipuu yhä.

– En usko, että kukaan pystyy minua ainakaan tämän enempää satuttamaan. Olen kokenut niin paljon kipua, etten pienestä hätkähdä.

Miljonäärielämän kääntöpuoli

Asiat alkoivat mennä pieleen jo lapsuudessa, kun Jennyn vanhemmat erosivat isän silloisen alkoholiongelman takia. Jenny reagoi muutokseen sairastumalla syömishäiriöön: hänelle puhkesi anoreksia, jota hoidettiin viisitoistavuotiaaksi asti.

– Pidin itseäni rumana ja lihavana, vaikka painoin alimmillaan 39 kiloa. Minusta tuntui aina siltä, etten kelvannut sellaisena kuin olin.

Lähipiirilleen Jenny oli armollisempi. Kun nuoruuden poikaystävä paljastui huumeidenkäyttäjäksi, Jenny yritti ymmärtää miestä viimeiseen saakka.

– Olen usein rakastunut vääriin miehiin, koska olen kuvitellut voivani pelastaa ja muuttaa heidät. Miten hölmö ihminen voi olla!

Vuonna 2007 Jenny tapasi Oslossa varakkaan amerikkalaismiehen, jonka kanssa hän muutti New Yorkiin. Elämä Manhattanilla vaikutti unelmalta.

– Viikonloppuisin juhlimme varakkaiden manhattanilaisten yksityisbileissä ja joimme samppanjaa. Oli epätodellista tupsahtaa sellaiseen maailmaan.

Jenny pani jo suhteen alussa merkille miehensä viehtymyksen sadomasokismiin, mutta ajatteli sen kuuluvan alkuhuumaan.

– Ensin tein pieniä myönnytyksiä, kunnes huomasin toteuttavani yhä enemmän hänen fantasioitaan. Jos tein jotain väärin, hän rankaisi minua.

Mitä pidemmälle suhde eteni, sitä rajummaksi seksuaaliset odotukset muuttuivat.

– Minua pidettiin täydellisenä naisena, koska olin nuori ja kaunis, ja kestin rajattomasti kipua.

Pako vaikeasta suhteesta

Erimielisyydet avioliitossa kärjistyivät vuonna 2009, kun puoliso raivoisan riidan päätteeksi kävi käsiksi Jennyyn ja kuristi häntä seinää vasten. Kokemus oli niin pelottava, että pian tapahtuneen jälkeen Jenny yritti itsemurhaa ottamalla yliannostuksen lääkkeitä.

– Kun heräsin sairaalassa, en enää voinut pidätellä itseäni. Kerroin kaiken lääkärille, joka kehotti minua lähtemään suhteesta. Tuon jälkeen uskalsin tukeutua myös ystäviini, joiden avulla pääsin hiljalleen irrottautumaan miehestä.

Aviomies suostui eroon monien vaiheiden jälkeen. Ehtona kuitenkin oli, ettei Jenny vaadi itselleen rahaa tai omaisuutta.

– Tiedän, että minun olisi pitänyt kertoa kokemuksistani poliisille. Olin kuitenkin niin rikki kaikesta, ettei minulla ollut voimia taistella. Halusin vain unohtaa koko asian.

Jenny on pohtinut paljon valintojaan ja niiden seurauksia.

– Jokainen meistä on pohjimmiltaan hyvä, mutta lapsuuden kasvuympäristö ja elämänkokemukset muokkaavat meitä väistämättä. Silti en voi syyttää ketään siitä, mitä minulle on tapahtunut.

Hullujen vuosien jälkeen tasainen arki Helsingissä on tuntunut tervetulleelta muutokselta. Jenny asuu ja tekee töitä yhdessä avopuolisonsa, Olli Saarelan kanssa.

– Tuntuu ihanalta olla vihdoin suhteessa, joka perustuu molemminpuoliseen avoimuuteen. Minun ei tarvitse salata Ollilta mitään tai haikailla muiden perään. Haluan olla yhden miehen nainen, Jenny sanoo.

Lue Jennyn uskomaton elämäntarina Me Naisten numerosta 12/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä.

Jenny esiintyi vuonna 2011 Lady Gagan Marry The Night -videolla.

Lue myös:

Jenny Rostain: "Olli hakeutui hoitoon, ja minä tuen häntä"

Jenny Rostain

Näyttelijä-käsikirjoittaja syntyi 11.3.1982 Mikkelissä. Asuu Helsingissä avopuolisonsa, ohjaaja Olli Saarelan kanssa.

9-vuotiaan Oliver-pojan äiti.

Opiskellut näyttelijäksi New Yorkin Stella Adler Studiossa. Esiintynyt Lady Gagan videolla. Näytellyt elokuvissa Kasipallo ja Walter Mittyn ihmeellinen elämä, sekä tv-sarjassa Nymfit.

Treenaa parhaillaan päärooliaan varten Peppi-elokuvassa, jonka ohjaa Olli Saarela.

Sisältö jatkuu mainoksen alla