Jenny Rostain ja Olli Saarela Jussi-gaalassa 2014. Kuva: Jussi Helttunen/Sanoma-arkisto
Jenny Rostain ja Olli Saarela Jussi-gaalassa 2014. Kuva: Jussi Helttunen/Sanoma-arkisto

Näyttelijä-käsikirjoittaja Jenny Rostain ja ohjaaja Olli Saarela siirsivät häidensä ajankohtaa tästä kesästä.

Vielä vuosi sitten näyttelijä-käsikirjoittaja Jenny Rostain ja hänen kihlattunsa ohjaaja OIli Saarela suunnittelivat menevänsä naimisiin tänä kesänä. Nyt häät on kuitenkin siirretty odottamaan parempaa hetkeä.

– Lopetin keväällä pitkäaikaisen masennuslääkityksen. Olemme edelleen onnellisesti yhdessä, mutta häät saavat odottaa, kunnes mieli tasaantuu. Olen sellainen tyttö, että kun häät järjestetään, ne järjestetään kunnolla. Olli on samaa mieltä, Rostain kertoo.

Toinen syy häiden lykkäämiseen on se, että pariskunnalla on paljon töitä. Rostain ja Saarela tekevät yhdessä kahta elokuvaa. Toinen kertoo tarkka-ampuja Simo Häyhästä ja toinen on moderni versio Peppi Pitkätossun tarinasta.

Saimme idean aamiaispöydässä, kun Olli sanoi minulle yhtäkkiä, että näytän ihan siltä, miltä Peppi Pitkätossu näyttäisi aikuisena. Elokuva on toimintapainotteinen draama, jossa on myös supersankarigenreä. Pepillä on kykyjä, joita ihan joka naisella ei ole, Rostain kuvailee.

Rostain ja Saarela ovat seurustelleet muutaman vuoden. Kihloihin he menivät vuoden 2013 alussa.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.