Pitäähän pojalla meikkiä olla.

Glam-rokkarin ulkonäkö vaatii hieman panostusta. Reckless Love -yhtyeen keulahahmo Olli Herman on rajannut silmänsä mustaa kajalia säästelemättä.

– Menin Tikkurilan kohdalla junan vessaan ja olin valmis juuri ennen saapumista Helsinkiin, Olli kertoo pikameikistään.

Olli käyttää meikkaamiseen aikaa sen verran kuin sitä sattuu olemaan. Vapaa-aikana hän ei meikkaa, eikä välttämättä edes pukeudu lainkaan. Keikkailtoina aikaa voi sen sijaan kulua koko alkuilta.

– Laittaudumme yhdessä bändikavereiden kanssa. Tosin minulle se on hauskanpitoa ja ajanvietettä, heille ehkä enemmän työtä.

Laulaja on myös tunnettu villistä lavaesiintymisestään. Aina riehumisesta ei ole selvitty vammoitta.

–Vahinkoja on sattunut useamminkin. Esimerkiksi Pakkahuoneen keikalla edellisen bändin roudarilta oli jäänyt lavalle yksi korvatulppa. Tein saksipotkun, oikea jalka kohti kattoa ja yhtäkkiä huomasin vasemmankin jalan livenneen ylös. Mätkähdin lavalle ja ilmathan siinä menivät pihalle. Onneksi kitarasoolo oli parhaillaan alkamassa ja menin siksi aikaa haukkomaan henkeä verhon taakse.

Ollin rokkikliseet

1. Buutsit
”Jenkkimallisia buutseja on vaikea löytää kaupasta, joten omani on tehty mittatilaustyönä.”
2. Paidat tai niiden puute
”Paidoissa tykkään väreistä ja printeistä. Syksyllä on kiva, kun voi alkaa pukeutua, mutta kesät vietän mieluiten ilman vaatteita.”
3. Lentävät pikkuhousut
”Niitä on tullut häkellyttävä määrä. Treenikämpällä taitaa olla muovikassillinen Lontoon keikan jälkeen lavalta kerättyjä alusvaatteita.”
4. Tavoittelee stadionkokoluokan keikkoja
”Leuka rintaan ja nöyränä duuniin. Teemme paljon töitä sen eteen.”
5. Sekoilu
”Välillä mopo lähtee käsistä, mutta se kuuluu asiaan.”

Olli Herman

  • 19.5.1983 syntynyt Reckless Love -bändin laulaja, ­hittejä mm. Roman­ce ja Beautiful Bomb. ”Ylä­asteella soitin saksofonia, mutta se sai riittää. Bändiin minua pyydettiin basistiksi, mutta ­sanoin tulevani, jos saan laulaa.”
  • Johtaa Kuoro­sodassa synnyinkaupunkinsa Kuopion kuoroa. Asuu nykyisin Tampereella.

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...