Pitäähän pojalla meikkiä olla.

Glam-rokkarin ulkonäkö vaatii hieman panostusta. Reckless Love -yhtyeen keulahahmo Olli Herman on rajannut silmänsä mustaa kajalia säästelemättä.

– Menin Tikkurilan kohdalla junan vessaan ja olin valmis juuri ennen saapumista Helsinkiin, Olli kertoo pikameikistään.

Olli käyttää meikkaamiseen aikaa sen verran kuin sitä sattuu olemaan. Vapaa-aikana hän ei meikkaa, eikä välttämättä edes pukeudu lainkaan. Keikkailtoina aikaa voi sen sijaan kulua koko alkuilta.

– Laittaudumme yhdessä bändikavereiden kanssa. Tosin minulle se on hauskanpitoa ja ajanvietettä, heille ehkä enemmän työtä.

Laulaja on myös tunnettu villistä lavaesiintymisestään. Aina riehumisesta ei ole selvitty vammoitta.

–Vahinkoja on sattunut useamminkin. Esimerkiksi Pakkahuoneen keikalla edellisen bändin roudarilta oli jäänyt lavalle yksi korvatulppa. Tein saksipotkun, oikea jalka kohti kattoa ja yhtäkkiä huomasin vasemmankin jalan livenneen ylös. Mätkähdin lavalle ja ilmathan siinä menivät pihalle. Onneksi kitarasoolo oli parhaillaan alkamassa ja menin siksi aikaa haukkomaan henkeä verhon taakse.

Ollin rokkikliseet

1. Buutsit
”Jenkkimallisia buutseja on vaikea löytää kaupasta, joten omani on tehty mittatilaustyönä.”
2. Paidat tai niiden puute
”Paidoissa tykkään väreistä ja printeistä. Syksyllä on kiva, kun voi alkaa pukeutua, mutta kesät vietän mieluiten ilman vaatteita.”
3. Lentävät pikkuhousut
”Niitä on tullut häkellyttävä määrä. Treenikämpällä taitaa olla muovikassillinen Lontoon keikan jälkeen lavalta kerättyjä alusvaatteita.”
4. Tavoittelee stadionkokoluokan keikkoja
”Leuka rintaan ja nöyränä duuniin. Teemme paljon töitä sen eteen.”
5. Sekoilu
”Välillä mopo lähtee käsistä, mutta se kuuluu asiaan.”

Olli Herman

  • 19.5.1983 syntynyt Reckless Love -bändin laulaja, ­hittejä mm. Roman­ce ja Beautiful Bomb. ”Ylä­asteella soitin saksofonia, mutta se sai riittää. Bändiin minua pyydettiin basistiksi, mutta ­sanoin tulevani, jos saan laulaa.”
  • Johtaa Kuoro­sodassa synnyinkaupunkinsa Kuopion kuoroa. Asuu nykyisin Tampereella.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.