Lokakuu on varsinainen julkkisten synttärikuukausi. Arvaatko, kuinka paljon esimerkiksi Gwen Stefani ja Julia Roberts täyttävät?

Yllättävän monet maailman tähdistä tuntuvat olevan horoskooppimerkiltään vaakoja tai skorpioneja. Lokakuussa on nimittäin todellinen julkkisten synttärisuma.

Maija Poppasena ja Sound of Music -elokuvasta tunnettu legendaarinen näyttelijä Julie Andrews täytti eilen 79 vuotta.

Tänään voi lähettää onnitteluviestin 63 vuotta täyttävälle Stingille.

Punahuulinen fashionista Gwen Stefani saa huomenna puhaltaa syntymäpäiväkakustaan 45 kynttilää.

Lokakuun synttärisankarit Sting ja Gwen Stefani heittivät yhteiskeikan syyskuussa New Yorkin Central Parkissa. Kuva: Reuters

Tasan kymmenen vuotta Gweniä vanhempi on tiukkasanainen musamoguli ja tuore isä Simon Cowell, jonka syntymäpäivää juhlitaan 7. päivä.

Oscar-palkittu näyttelijä Kate Winslet täyttää 39 lokakuun viidentenä päivänä, mutta räppäri Eminem on ylittänyt neljänkympin rajapyykin jo kaksi vuotta sitten.

Näyttelijä Kate Winslet viettää viedä vuoden kolmekymppisen elämää. Kuva: Reuters

Kesällä Kanye Westin kanssa avioitunut Kim Kardashian täyttää 34 vuotta 21.10, ja viidenkympin maaliviiva alkaa jo hiljalleen häämöttää Julia Robertsille, joka täyttää 47 vuotta 28.10.

Suomalaisista julkkiksista lokakuussa synttäreitään viettävät muun muassa 33 vuotta täyttävä Pamela Tola (15.10), 50 vuotta täyttävä näyttelijä Jonna Järnefelt (3.10), 38 vuotta täyttävä muusikko Emma Salokoski (28.10), ja 35 vuotta täyttävä formulakuski Kimi Räikkönen (17.10).

Stingin ikä korjattu 3.10. klo 10:07

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.