Lokakuu on varsinainen julkkisten synttärikuukausi. Arvaatko, kuinka paljon esimerkiksi Gwen Stefani ja Julia Roberts täyttävät?

Yllättävän monet maailman tähdistä tuntuvat olevan horoskooppimerkiltään vaakoja tai skorpioneja. Lokakuussa on nimittäin todellinen julkkisten synttärisuma.

Maija Poppasena ja Sound of Music -elokuvasta tunnettu legendaarinen näyttelijä Julie Andrews täytti eilen 79 vuotta.

Tänään voi lähettää onnitteluviestin 63 vuotta täyttävälle Stingille.

Punahuulinen fashionista Gwen Stefani saa huomenna puhaltaa syntymäpäiväkakustaan 45 kynttilää.

Lokakuun synttärisankarit Sting ja Gwen Stefani heittivät yhteiskeikan syyskuussa New Yorkin Central Parkissa. Kuva: Reuters

Tasan kymmenen vuotta Gweniä vanhempi on tiukkasanainen musamoguli ja tuore isä Simon Cowell, jonka syntymäpäivää juhlitaan 7. päivä.

Oscar-palkittu näyttelijä Kate Winslet täyttää 39 lokakuun viidentenä päivänä, mutta räppäri Eminem on ylittänyt neljänkympin rajapyykin jo kaksi vuotta sitten.

Näyttelijä Kate Winslet viettää viedä vuoden kolmekymppisen elämää. Kuva: Reuters

Kesällä Kanye Westin kanssa avioitunut Kim Kardashian täyttää 34 vuotta 21.10, ja viidenkympin maaliviiva alkaa jo hiljalleen häämöttää Julia Robertsille, joka täyttää 47 vuotta 28.10.

Suomalaisista julkkiksista lokakuussa synttäreitään viettävät muun muassa 33 vuotta täyttävä Pamela Tola (15.10), 50 vuotta täyttävä näyttelijä Jonna Järnefelt (3.10), 38 vuotta täyttävä muusikko Emma Salokoski (28.10), ja 35 vuotta täyttävä formulakuski Kimi Räikkönen (17.10).

Stingin ikä korjattu 3.10. klo 10:07

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon dokumentilla.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.