Teresa Välimäki kertoo Eeva-lehdessä, että hänestä kasvoi alkoholistikodissa omatoiminen vastuunkantaja. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Teresa Välimäki kertoo Eeva-lehdessä, että hänestä kasvoi alkoholistikodissa omatoiminen vastuunkantaja. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Teresa Välimäki kertoo Eeva-lehdessä, että hänen lapsuuttaan varjostivat vanhempien liika alkoholinkäyttö ja isän väkivaltaisuus.

Tv-kokki Teresa Välimäki, 42, kertoo elokuun Eeva-lehdessä lapsuudestaan, jota varjosti vanhempien liika alkoholinkäyttö ja isän väkivaltaisuus. Teresan mukaan isän luonne muuttui täysin, kun tämä otti alkoholia. 

– Olisin toivonut ja toivon edelleen, että minä olisin joskus se, josta pidettäisiin huolta, Teresa sanoo Eevan haastattelussa.

Teresa joutui selviytymään usein yksin. Hän muistaa hakeneensa molemmat vanhempansa usein lähipubista, kun ruoka-aikaan kotona ei ollut ruokaa tarjolla.

Teresa Välimäki on ollut avoliitossa Lasse Tammilehdon (kuvassa) kanssa kahdeksan vuotta. Avioliitosta kokki-ravintoloitsija Hans Välimäen kanssa Teresalla on kaksi lasta: Vilma, 18, ja Aku, 15. Teresan ja Hansin uhde päättyi vuonna 2004. Kuva: Jonna Öhrnberg
Teresa Välimäki on ollut avoliitossa Lasse Tammilehdon (kuvassa) kanssa kahdeksan vuotta. Avioliitosta kokki-ravintoloitsija Hans Välimäen kanssa Teresalla on kaksi lasta: Vilma, 18, ja Aku, 15. Teresan ja Hansin uhde päättyi vuonna 2004. Kuva: Jonna Öhrnberg

Haastattelusta selviää, että Teresan vanhemmat erosivat, kun tämä oli teini-ikäinen. Teresan mukaan isä kuoli neljä vuotta sitten 67-vuotiaana.

Välit isän kanssa eivät ikinä parantuneet, mutta äidin kanssa Teresa sai selvitettyä välinsä. Teresa kertoi Me Naisille  vuonna 2015, että äiti kuoli vatsasyöpään. Teresan mukaan he olivat läheisiä ja hän vieraili äitinsä luona päivittäin tämän ollessa sairaalahoidossa.

– Voimavarat ovat nyt vähissä, Teresa sanoi Me Naisille kesäkuussa 2015 äidin poismenon jälkeen.

Oletko sinä joutunut huolehtimaan itsestäsi jo nuorena – tai kantamaan vastuuta muista perheenjäsenistäsi? Kerro tarinasi jutun lopussa olevassa lomakkeessa. Voit halutessasi vastata nimettömänä.

Juttua muokattu 2.8. klo 13.56. Ingressiä ja juttua on lyhennetty. Lisäksi sitaatteihin tarkennettu, mitkä lainaukset ovat Eeva-lehden haastattelusta. Juttuun on myös lisätty Me Naisten haastatteluun perustuva sitaatti.
 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti