Dakota Johnson ja Melanie Griffith Oscar-gaalassa. Kuva: Reuters
Dakota Johnson ja Melanie Griffith Oscar-gaalassa. Kuva: Reuters

Oscar-gaalan punaisella matolla todistettiin kunnon äiti–tytär-riita.

Fifty Shades of Grey -elokuvan naispäätähti Dakota Johnson, 25, ja hänen äitinsä Melanie Griffith, 57, järjestivät punaisella matolla Oscar-gaalan noloimman sananvaihdon. Paparazzit ja toimittajat saivat todistaa suukopua siitä, oliko tyttären Fifty-elokuva sopivaa katsottavaa äidille.

Melanie kertoi punaisella matolla, ettei aio katsoa elokuvaa. Kommentti pöyristytti Dakotaa, ja hän yritti maanitella äitiään leffateatteriin. Haastattelija joutui lopulta vaihtamaan aihetta, kun kysymyksistä ei tullut mitään. Gaalaan saatiin siis perinteinen äiti–tytär-riita, jossa annettiin myös pahaa silmää. Jossain vaiheessa Dakota tiuskaisi äidilleen, että ”ookoo, ei sitte!” ja nakkeli niskojaan. Melanie pehmitteli lopulta, että hänen ei tarvitse katsoa tyttärensä elokuvia tietääkseen, kuinka hyvä näyttelijä tämä on.

Viimeksi äiti ja tytär nähtiin yhdessä Oscareissa 15 vuotta sitten. Nyt Melanie tosin oli tyttärensä deitti, eikä toisinpäin. Dakota Johnson olisi varmaan tuonut paikalle poikaystävänsä Matthew Hittin, ellei pariskunta olisi juuri eronnut. Monen lähteen mukaan tuhma leffarooli ja sen seksikohtaukset olivat liikaa miehelle.

Dakota Johnsonin isä on Melanie Griffithin eksä Don Johnson, 65.

Lue myös:

Vuoden paras elokuva valittiin Oscar-gaalassa

Oscar-gaalan koskettavimmasta hetkestä et selviä kyynelehtimättä

MN+: Fifty Shades of Grey -tähti Dakota Johnson: ”Välillä mietin, mitä tulin tehneeksi”

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ei paljasta parisuhdestatustaan. – Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 49, on ollut niin kiireinen, että hän ei ole ehtinyt pitämään edes kesälomaa kahteenkymmeneen vuoteen.

– Tänä kesänä en ottanut ainuttakaan työtarjousta vastaan. Olen ollut Madridissa, mökillä, hoitamassa vanhaa äitiäni ja viettänyt paljon aikaa lasteni kanssa, Hannu-Pekka kertoo Suomen Kansallisteatterin syyskauden avajaisissa.

– Olen tehnyt viime aikoina niin paljon elokuvatöitä, että koin tarvitsevani vapaan kesän. Huomasin, että tänä syksynä tulee neljä elokuvaa, esimerkiksi Tyhjiö ja Ihmisen osa, joissa olen mukana. Ehkä se riittää joksikin aikaa.

Hannu-Pekka aikoo viettää kaksi viimeistä kesälomaviikkoaan Valamon luostarissa uutta kirjaa kirjoittaen.

– Ortodoksina käyn siellä rauhoittumassa. Olin siellä kesäkuussa ristisaatossa. Myös kummisetäni Kalle Holmberg oli ahkera Valamon kävijä, Hannu-Pekka kertoo.

Hannu-Pekan kausi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina päättyi helmikuussa, jolloin hänet kiinnitettiin vakituiseksi näyttelijäksi Suomen Kansallisteatteriin.

Syksyllä hän näyttelee Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljeksissä.

– Olo on samanlainen, kun meni nuorena uuteen työpaikkaan. Kun on työyhteisön uusi jäsen, miettii aina, että mitäs täällä tapahtuu. Totta kai olen iloinen, että sain Kansallisteatterista hautakivisopimuksen.

Hannu-Pekka aikoo kuitenkin rauhoittaa työtahtia.

– Päätin, että laitan ajan rahan edelle. Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana. Tosin viisikymppisille miehille on paljon töitä, ja isoimmat roolit voivat olla vielä edessä.

”Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana.”

Hannu-Pekka täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

– Minulla ei ole mitään villitystä. Tai jos se iskee joku päivä suihkussa, niin tiedän, mikä se on. Ei viisikymppinen vanha ole, mutta ehkä ikä antaa mahdollisuuden rauhoittua.

Hannu-Pekka oli naimisissa näyttelijä Minna Haapkylän kanssa vuoteen 2014 asti, ja heillä on kaksi poikaa. Eron jälkeen Hannu-Pekka on ollut rakkauselämästään vaitonainen.

– En kerro, Hannu-Pekka nauraa, mutta myöntää ainakin tavanneensa uusia tuttavuuksia.

– Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.