Dakota Johnson ja Melanie Griffith Oscar-gaalassa. Kuva: Reuters
Dakota Johnson ja Melanie Griffith Oscar-gaalassa. Kuva: Reuters

Oscar-gaalan punaisella matolla todistettiin kunnon äiti–tytär-riita.

Fifty Shades of Grey -elokuvan naispäätähti Dakota Johnson, 25, ja hänen äitinsä Melanie Griffith, 57, järjestivät punaisella matolla Oscar-gaalan noloimman sananvaihdon. Paparazzit ja toimittajat saivat todistaa suukopua siitä, oliko tyttären Fifty-elokuva sopivaa katsottavaa äidille.

Melanie kertoi punaisella matolla, ettei aio katsoa elokuvaa. Kommentti pöyristytti Dakotaa, ja hän yritti maanitella äitiään leffateatteriin. Haastattelija joutui lopulta vaihtamaan aihetta, kun kysymyksistä ei tullut mitään. Gaalaan saatiin siis perinteinen äiti–tytär-riita, jossa annettiin myös pahaa silmää. Jossain vaiheessa Dakota tiuskaisi äidilleen, että ”ookoo, ei sitte!” ja nakkeli niskojaan. Melanie pehmitteli lopulta, että hänen ei tarvitse katsoa tyttärensä elokuvia tietääkseen, kuinka hyvä näyttelijä tämä on.

Viimeksi äiti ja tytär nähtiin yhdessä Oscareissa 15 vuotta sitten. Nyt Melanie tosin oli tyttärensä deitti, eikä toisinpäin. Dakota Johnson olisi varmaan tuonut paikalle poikaystävänsä Matthew Hittin, ellei pariskunta olisi juuri eronnut. Monen lähteen mukaan tuhma leffarooli ja sen seksikohtaukset olivat liikaa miehelle.

Dakota Johnsonin isä on Melanie Griffithin eksä Don Johnson, 65.

Lue myös:

Vuoden paras elokuva valittiin Oscar-gaalassa

Oscar-gaalan koskettavimmasta hetkestä et selviä kyynelehtimättä

MN+: Fifty Shades of Grey -tähti Dakota Johnson: ”Välillä mietin, mitä tulin tehneeksi”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla