Serena Williams pelasi eilen Wimbledonissa venäläistä Elena Vesninaa vastaan. Kuva: REUTERS / Justin Tallis
Serena Williams pelasi eilen Wimbledonissa venäläistä Elena Vesninaa vastaan. Kuva: REUTERS / Justin Tallis

Serena Williams pelasi eilen upeasti Wimbledonissa. Jotkut kuitenkin kiinnittivät peliä enemmän huomiota Serenan nänneihin.

Tenniksen supertähti Serena Williams tykitti eilen tiensä Wimbledonin finaaliin. Onnea Serenalle ansaitusta voitosta!

Hienosta pelistä huolimatta osa katsojista kiinnitti huomiota ihan muuhun kuin pallon liikkeeseen – nimittäin Serenan nänneihin. Serenan valkoisen peliasun läpi kuultavat nännit kirvoittivat lukuisia kommentteja Twitterissä. Jotkut olivat jopa sitä mieltä, että pelin lähettäneen BBC:n olisi pitänyt ilmoittaa etukäteen sopimattomasta sisällöstä.

”Serena Williamsin nännit ovat HD:nä. En selviydy, laita ne pois", yksi Twitter-kansalainen kommentoi.

”En voi muuta kuin tuijottaa Serena Williamsin nännejä”, eräs töräytti.

”En normaalisti kommentoisi toisen naisen vartaloa, mutta voisiko joku antaa Serena Williamsille jotain, millä peittää nänninsä… Hyvin häiritsevää.”

Vai niin. Ilmeisesti osa tenniksen seuraajista ei ole koskaan katsonut alaspäin ja tajunnut, että omallakin rinnuksella komeilee nännit.

Onneksi lukuisilla Twitterin käyttäjillä on kuitenkin järkeä päässä. Monet kommentoijan älähtivät kovaan ääneen Serenan nännien saamasta huomiosta. Heidän mielestään ihmisten olisi pitänyt keskittyä maailman parhaaksi tennispelaajaksi nimetyn Serenan peliin – ei mihinkään muuhun.

Osa näki myös Serenan nännien kirvoittaman huomion osana suurempaa ilmiötä.

Ihmiset ihan oikeasti valittavat Serena Williamsin nännien näkymisestä paidan läpi – ja ihmiset edelleen ajattelevat, ettemme tarvitse feminismiä”, Poppy Francesca kommentoi vihaisten emojien kera.

Rinnoista ja nänneistä on tullut niin yliseksualisoituja, että Serena Williams ei voi käyttää toppia pelatessaan tennistä”, Seetal Rihal totesi.

Kaikillahan ne on

Mitä mieltä Serenan nänneistä pitäisi olla? Daily News kiteytti olennaisimman osuvasti:

Meidän kaikkien on hieman hankalaa samaistua maailman parhaimpaan tenniksen pelaajaan, mutta eilinen peli antoi siihen kerrankin mahdollisuuden. Meillä kaikilla on nännit! Ja joskus ne näkyvät vaatteiden läpi, eikä siinä ole mitään väärää.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Kommentit romukoppaan

Keskustelu Serenan nännien ympärillä ei ole ensimmäinen kerta, kun hänen ulkomuotonsa puhututtaa. Serenaa on soimattu pitkän uransa aikana milloin mistäkin.

Tenniksen maailmanlistan ykkösenä loistava Serena on saanut kuulla olevansa ”liian lihaksikas ja miehinen”. Samaan hengenvetoon häntä on kuitenkin sanottu ”liian naiselliseksi”.

Kesäkuun lopulla Serena sanoi piut paut kritisoijilleen. The Guardianin haastattelussa hän kertoi ottavansa kommentit ”ainoastaan hirveän isona vitsinä”. 

Eiköhän tämänkertainen nännikohukin mene samaan kategoriaan.

 

Kinda in love with my wimbledon dress @nikecourt #audemarspiguet #nikecourt

A photo posted by Serena Williams (@serenawilliams) on

Viikko sitten Serena lisäsi Instagramiin kuvan asustaan, jossa pelaa Wimbledonissa. Kuvatekstissä hän kertoo rakastavansa mekkoa.

 

Anne Mattilan Vain elämää -päivän kunniaksi listasimme 6 asiaa, jotka tekevät hänestä varsin ihastuttavan tyypin.

Vain elämää -ohjelman yhdeksäs kausi on tähän mennessä osoittautunut varsin positiiviseksi yllätykseksi. Vaikka monen katsojan mielestä ohjelma on vuosi vuodelta menettänyt tenhoaan, tänä syksynä startannut kausi on saanut vanhatkin fanit innostumaan uudelleen.

Yksi syy on se, että tällä kertaa ohjelmaan on kutsuttu mukaan varsin kiehtovia tyyppejä. Introverttiuteen taipuvainen taiteilijajoukko tuntuu pitkästä aikaa tuoreelta. Tällä kaudella huomio on myös aiempaa tiukemmin musiikissa – ei niinkään hassuissa oheisaktiviteeteissa tai monisanaisissa avautumisissa.

Jokaisessa Hirvensalmen illallispöydän äärellä istuvassa artistissa on omat hyvät puolensa. Joukosta yksi nousee kuitenkin ylitse muiden. Ehkä hieman yllättäen, porukan ihastuttavimmaksi tyypiksi kohoaa iskelmälaulaja Anne Mattila, 34.

Me Naisten Alina Koskela kirjoitti aiemmin kolumnissaan rakastuneensa tällä kaudella Vain elämää -ohjelmaan. Samalla hän myös hullaantui itselleen entuudestaan tuntemattomasta Annesta.

– Anne Mattila on tuttu hahmo iskelmäsukupolvelle, mutta kaltaiselleni nuorisolaiselle hän oli kauden vierain ja luotaantyöntävin hahmo. Vähänpä tiesin, sillä hänestä tuli hetkessä parikymppisen katsojan suosikki, Koskela kirjoittaa.

Ja kyllä Annesta kelpaakin hullaantua! Annen Vain elämää -päivän kunniaksi listasimme 6 asiaa, jotka tekevät hänestä varsin ihastuttavan tyypin:

1. Koko Suomen luottoystävä!

Ainakin kaksi Vain elämää -pöydän ympärillä tänä vuonna istuvaa artistia on löytänyt Annesta itselleen lyhyessä ajassa sydänystävän. Toinen heistä on Evelina ja toinen Lauri Ylönen.

– Sä olet aito ja helposti lähestyttävä ihminen. Olen löytänyt sun kanssa sielunkumppanuuden, jota en ihan osannut odottaa. Me ollaan puhuttu paljon musiikin ulkopuolisista asioista, taiteesta ja arkkitehtuurista, se on ollut hienoa, Lauri kertoi Annelle tämän viikon jaksossa.

Emme ihmettele, että Lauri on löytänyt juuri Annesta itselleen loistokaverin. Ruudunkin läpi Anne onnistuu säteilemään fiiliksiä, jotka saavat haaveilemaan kahvikupposesta ja keskusteluhetkestä Annen omassa taidekahvilassa. Hänen rauhallinen tyylinsä ja pitkän uran synnyttämä tuttuutensa saavat uskomaan, että tähän tyyppiin voi todella luottaa.

2. Hän osaa nauttia elämän pienistä iloista…

Oman Vain elämää -päivänsä alussa Anne nähdään yksinään maalailemassa innostunut hymy kasvoillaan ikkunanpokia. Hän kertoilee samalla, että puuha on aivan mahtavan rentouttavaa. Päivänsä aktiviteetiksi hän on valinnut lehmien kanssa telmimistä ja traktorilla ajelua.

Hän ei turhia hötkyile ja tekee asiat juuri omalla tavallaan.

Miten ihanan tavallista! Annen kyvyssä arvostaa elämän pieniä asioita on jotain varsin hurmaavaa.

3. …ja on kiistatta monilahjakas

Sen lisäksi, että Anne on samastuttava kotoilija, hän on myös piinkova ammattilainen. Musiikillisen menestyksensä lisäksi hän on niittänyt mainetta taidemaalarina. Hänen nikkarointitaitonsa vaikuttaisivat nekin olevan omaa luokkaansa:

– Olen taulukehyksiä äitini synnyinkodin navetan ikkunankarmeista ja vaarini vanhan ladon seinälaudoista. Tavaroillani pitää olla jokin tarina, ja pyrin välttämään uuden ostamista viimeiseen asti. Silloinkin minun pitää lyödä tavaraan oma käteni jälki esimerkiksi tuunaamalla sitä hieman, Anne kertoi Me Naisille vuonna 2014.

4. Rauhallinen oman tiensä kulkija

Vain elämää -ohjelmassa Anne ei ole koskaan suuna päänä laukomassa mielipiteitään. Sen sijaan hän osallistuu keskusteluun rauhallisella itsevarmuudella. Hän ei turhia hötkyile ja tekee asiat juuri omalla tavallaan.

Samalla metodilla hän kertoo myös edenneensä urallaan. Hän kertoo, ettei ole koskaan suostunut tanssimaan muiden pillin mukaan.

– Kunnioitan muita, mutta minua ei ohjailla. Olen aina tehnyt selväksi, että tämä on minun ura ja elämä, ja teen asiat niin kuin teen, hän sanoo.

5. Salattu elämä vasta kiehtova onkin!

Anne on paljastanut tekevänsä musiikkia myös muille artisteille. Hän tekee biisit salanimellä, jota ei suostu kertomaan.

– Olen tehnyt albumillisen biisejä yhdelle laulajalle. Se ei ole iskelmää, Anne kertoo.

Salanimen varjolla Anne pystyy kuulemma kirjoittamaan kappaleita vapaammin.

”Kunnioitan muita, mutta minua ei ohjailla.”

– Silloin voi kirjoittaa asioista, joista ei itse uskaltaisi laulaa

Millaista musiikkia Anne muille tekee? Millaisia ovat lyriikat, joita Anne ei rohkenisi itse laulaa? Millainen on rauhallisen maalaistalon plikan mystinen, rouheampi puoli? Kiinnostaa!

6. Hänestä huokuu viisaus ja aurinko

Annen hurmaavuutta on loppupeleissä melko vaikea selittää. Jotain sympaattista hänessä vain yksinkertaisesti on. Alina Koskela kuvailee Annen mahtavuutta kolumnissaan osuvasti:

– Mattila huokuu vilpitöntä aurinkoisuutta ja viisautta, jota saamme varmasti kuulla paljon kauden aikana. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos jokainen meistä olisi vähän enemmän Anne.

Niin totta!

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Pariskunta kertoo Facebookissa hakeneensa yhdessä eroa. Heillä on kaksi sijaislasta.

Poliitikkopariskunta Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon avioliitto on tullut päätökseen.  Antti kirjoittaa Facebookissa, että päätös on pitkän harkinnan tulos. Myös Satu on julkaissut omalla tilillään samansuuntaisen päivityksen. 

– Arvaan, että tämä tieto on ikävä uutinen monelle, jotka ovat niitä kanssamme eri tavoin myötäeläneet. Toivomme kuitenkin ymmärrystä ratkaisullemme. Voin vakuuttaa, että emme ole luovuttaneet helpolla, vaan aina yrittäneet jatkaa yhdessä eteenpäin, Antti kirjoittaa.

Asiasta ensin kertoneen Iltalehden mukaan Satu kirjoitti omassa päivityksessään olevansa kiitollinen 12 yhteisestä vuodesta ja kertoi, ettei eroon liity dramatiikkaa. Pariskunta meni muutaman vuoden seurustelun jälkeen naimisiin Hämeenlinnassa.

Vastoin Antin ja Satun toiveita avioliitto oli pitkään lapseton. Haaveet adoptiosta kaatuivat vaalirahakohuun. Nykyään he ovat sijaisvanhempia kahdelle lapselle

Antti lupaa päivityksessää, että erosta huolimatta lastenkasvatus jatkuu. 

– He ovat meille hyvin rakkaita, ja jatkoaskelia teemme heidän etuaan silmällä pitäen, hän viittaa sijaislapsiin päivityksessä.

Hän toeaa, etteivät erot ole koskaan helppoja ratkaisuja, eikä kukaan toivo naimisiin mennessään liiton päättyvän.

– Takki on juuri nyt aika tyhjä, enkä pysty nyt viisaita sanoja oikein sen enempää löytämään.

Juttua muokattu ja täydennetty 21.9.2018 kello 18.15 Antti Kaikkosen Facebook-päivityksen ilmestyttyä.