Saattaisi Beyoncé yllättyä, jos tietäisi, että suomalaiset pelimiehet tienasivat lähes tuplasti enemmän kuin hän. Kuva: Reuters
Saattaisi Beyoncé yllättyä, jos tietäisi, että suomalaiset pelimiehet tienasivat lähes tuplasti enemmän kuin hän. Kuva: Reuters

Beyoncé kuittasi tänä vuonna hurjat tulot – mutta nekin kalpenevat suomalaisten Supercell-pomojen miljoonien rinnalla.

Beyonce, 33, on vuoden 2014 kovatuloisin musiikkimaailman naistähti. Talouslehti Forbesin mukaan laulajatar tienaa tänä vuonna arviolta 115 miljoonaa dollaria (noin 92 miljoonaa euroa).

Artistin ansiot tuplaantuivat edellisvuodesta. Selitys löytynee Beyoncén 95 keikkaa sisältäneestä maailmankiertueesta ja myyntimenestykseksi muodostuneesta Drunk in Love -kappaleesta.

Kaksi suomalaista tienasi silti huomattavasti enemmän kuin musiikki- ja viihdemaailman tämän hetken kenties kuumin nimi.

Supercell-pelifirman toimitusjohtaja Mikko Kodisoja ja luova johtaja Ilkka Paananen kuittasivat vuonna 2013 yhteensä 338,9 miljoonaa euroa.

Supercellin Ilkka Paananen (vas.) ja Mikko Kodisoja. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Kodisojan pääomatulot olivat 170, 1 miljoonaa euroa, mikä on peräti 78 miljoonaa euroa enemmän kuin Beyoncéen huippukiertuevuoden tienestit. Palkkatuloja Kodisojalla oli viime vuonna 88 471 euroa. Ilkka Paanasen pääomatulot olivat 168,8 miljoonaa euroa, ja palkkaa hän kuittasi 236 637 euroa.

Miesten mammuttitulojen takana oli Supercellin osuuden myynti 1,1 miljardin euron arvosta japanilaiselle yritykselle.

Beyoncéa pidetään yhtenä popmaailman parhaista bisnesnaisista. Forbesin listalla hänen jälkeensä toiseksi eniten tienannut naisartisti on Taylor Swift, jonka arvioidut tulot ovat tänä vuonna 64 miljoonaa dollaria (noin 51 miljoonaa euroa). Kolmanneksi naislaulajien tulolistauksessa sijoittui poppari Pink 52 miljoonan dollarin (noin 42 miljoonaa euroa) tuloillaan.

Lue myös:

Eläintenhoitopelillä Suomen tulokuninkaiksi – he tienasivat yhteensä 338,9 miljoonaa euroa

Tällaista on olla töissä pelifirmassa: pallomeri, kisailua ja vapaus huseerata

Talouslehti listasi: Beyoncé on vaikutusvaltaisin julkkis

Näin selvität, paljonko työkaverisi tienaa

Tämä bloggari tienaa 6 miljoonaa vuodessa

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti