Me Naiset
|
Outi Pippuri
Saattaisi Beyoncé yllättyä, jos tietäisi, että suomalaiset pelimiehet tienasivat lähes tuplasti enemmän kuin hän. Kuva: Reuters
Saattaisi Beyoncé yllättyä, jos tietäisi, että suomalaiset pelimiehet tienasivat lähes tuplasti enemmän kuin hän. Kuva: Reuters

Beyoncé kuittasi tänä vuonna hurjat tulot – mutta nekin kalpenevat suomalaisten Supercell-pomojen miljoonien rinnalla.

Beyonce, 33, on vuoden 2014 kovatuloisin musiikkimaailman naistähti. Talouslehti Forbesin mukaan laulajatar tienaa tänä vuonna arviolta 115 miljoonaa dollaria (noin 92 miljoonaa euroa).

Artistin ansiot tuplaantuivat edellisvuodesta. Selitys löytynee Beyoncén 95 keikkaa sisältäneestä maailmankiertueesta ja myyntimenestykseksi muodostuneesta Drunk in Love -kappaleesta.

Kaksi suomalaista tienasi silti huomattavasti enemmän kuin musiikki- ja viihdemaailman tämän hetken kenties kuumin nimi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Supercell-pelifirman toimitusjohtaja Mikko Kodisoja ja luova johtaja Ilkka Paananen kuittasivat vuonna 2013 yhteensä 338,9 miljoonaa euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Supercellin Ilkka Paananen (vas.) ja Mikko Kodisoja. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Kodisojan pääomatulot olivat 170, 1 miljoonaa euroa, mikä on peräti 78 miljoonaa euroa enemmän kuin Beyoncéen huippukiertuevuoden tienestit. Palkkatuloja Kodisojalla oli viime vuonna 88 471 euroa. Ilkka Paanasen pääomatulot olivat 168,8 miljoonaa euroa, ja palkkaa hän kuittasi 236 637 euroa.

Miesten mammuttitulojen takana oli Supercellin osuuden myynti 1,1 miljardin euron arvosta japanilaiselle yritykselle.

Beyoncéa pidetään yhtenä popmaailman parhaista bisnesnaisista. Forbesin listalla hänen jälkeensä toiseksi eniten tienannut naisartisti on Taylor Swift, jonka arvioidut tulot ovat tänä vuonna 64 miljoonaa dollaria (noin 51 miljoonaa euroa). Kolmanneksi naislaulajien tulolistauksessa sijoittui poppari Pink 52 miljoonan dollarin (noin 42 miljoonaa euroa) tuloillaan.

Lue myös:

Eläintenhoitopelillä Suomen tulokuninkaiksi – he tienasivat yhteensä 338,9 miljoonaa euroa

Tällaista on olla töissä pelifirmassa: pallomeri, kisailua ja vapaus huseerata

Talouslehti listasi: Beyoncé on vaikutusvaltaisin julkkis

Näin selvität, paljonko työkaverisi tienaa

Tämä bloggari tienaa 6 miljoonaa vuodessa

Sisältö jatkuu mainoksen alla