Mischa Bartonin elämä ei ole ollut viime vuosina helppoa. Kuva: Reuters
Mischa Bartonin elämä ei ole ollut viime vuosina helppoa. Kuva: Reuters

O.C.-sarjasta tutulla Mischa Bartonilla on jäätävät välit äitiinsä.

Näyttelijä Mischa Barton, 29, oli vasta teini-ikäinen, kun hän nousi 2000-luvun alkupuolella huippusuosioon O.C.-sarjan Marissa Cooperina.

Nyt Mischan perhesuhteet ovat tulehtuneet pahasti. Hän syyttää äitinsä varastaneen häneltä rahaa ja ostaneen rahoilla 7,8 miljoonan dollarin eli noin 7,2 miljoonan euron arvoisen asunnon – johon Mischa ei kuulemma ole edes tervetullut, kertoo People.

Mischan asianajaja Alex Weingarten luonnehtii Mischan Nuala-äitiä rahanahneeksi siipeilijäksi.

– Nuala lypsi tyttärensä kovalla työllä ansaitsemia rahoja itselleen toimimalla hänen managerinaan, vaikka hänellä ei ollut mitään koulutusta tai edes riittäviä taitoja kyseiseen tehtävään.

Asianajajan mukaan Mischan kummallakaan vanhemmalla ei ole ollut yli vuosikymmeneen mitään Mischasta riippumatonta työtä.

Nualaa syytetään myös siitä, että hän on hyödyntänyt Mischan nimeä oman laukkumerkin ja vaatekaupan perustamisessa.

Mischan elämä ajautui huippusuosion jälkeen alamäkeen. Viime vuonna paljastui, ettei entinen tähti ole pystynyt maksamaan Beverly Hillsissä sijaitsevan talonsa lainan lyhennyksiä. Vuonna 2009 nuori nainen passitettiin pakkohoitoon huume- ja alkoholiongelmien ja itsetuhoisuuden vuoksi.

Lähteet: People, Iltalehti

Lue myös:

Jarppi avoimena Duudsoneiden vaikeuksista: ”Kaikki oli ihan hajalla”

Onko Taylor Switfin kissa laulajattarelle velkaa 40 miljoonaa dollaria?

Fifty Shades of Grey -tähti Dakota Johnson: ”Välillä mietin, mitä tulin tehneeksi”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla