Michelle ja Barack Obama kuvattiin Donald Trumpin virkaanastujaispäivänä tammikuussa 2017. Kuva: Reuters
Michelle ja Barack Obama kuvattiin Donald Trumpin virkaanastujaispäivänä tammikuussa 2017. Kuva: Reuters

Väistyneen presidenttiparin aktiviteetteihin kuuluu esimerkiksi perheen koirien Sunnyn ja Bon ulkoilutus.

Sillä aikaa kun Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump on ottanut supervallan ohjakset käsiinsä, hänen edeltäjänsä Barack Obama perheineen on totutellut tavallisen kansalaisen arkeen. Tai no – vähän äveriäämmän taviksen arkeen ehkä.

Michelle nauttii koiranulkoilutuksesta

Michelle Obama julkaisi maanantaina Instagram-tilillään kuvan perheen koirista Sunnysta ja Bosta. 

 

Look who has a spring in their step! Celebrate the #FirstDayofSpring by grabbing a friend, heading outside, and getting moving.

Henkilön Michelle Obama (@michelleobama) jakama julkaisu

”Katsokaas, kenellä on kevättä rinnassa!” Michelle Obama kirjoittaa koirakuvan yhteydessä.

Instagram-kuvauksensa mukaan Michelle on muun muassa vaimo, äiti, koirafani ja hugger-in-chief, halailupäällikkö.

Perhe asuu vuokralla – yli 8 000 neliömetrin talossa

Ihan niin kuin moni meistä, myös Obaman perhe asuu vuokralla. Vuokratalo on vuonna 1928 rakennettu tiilitalo, jossa on tilaa vaatimattomat 8 200 neliömetriä. CNN kertoo, että Valkoisesta talosta lähtemisen jälkeen Obamat asettuivat Washington DC:ssä Kaloraman naapurustoon, jossa asuu myös esimerkiksi Ivanka Trump

Betsy Klein julkaisi Twitterissä kuvia Obamien muutosta tammikuussa.

Varvaskuvia rantalomalta!

Kahdeksan presidenttivuoden jälkeen Obamat vaihtoivat hetkeksi lomatunnelmiin. Loma suuntautui Palm Springsiin ja Brittiläisille Neitsytsaarille. Michelle juhlisti ystävänpäivää julkaisemalla Instagramissa söpön varvaskuvan itsestään ja puolisostaan.

 

Happy Valentine's Day to the love of my life and favorite island mate, @barackobama. #valentines 💕💕

Henkilön Michelle Obama (@michelleobama) jakama julkaisu

”Hyvää ystävänpäivää elämäni rakkaudelle ja parhaalle saarikaverilleni,” Michelle Obama kirjoitti ystävänpäivänä Instagramissa.

Tulossa molempien muistelmat

BBC:n mukaan Obamat ovat solmineet Penguin Random House -kustantamon kanssa sopimukset kahdesta kirjasta. Kirjojen aiheet eivät vielä ole tiedossa, mutta on arvuuteltu, että kyseessä olisivat Michellen ja Barackin muistelmat. 

Uusi asuinpaikka saattaa vielä olla haussa

On poikkeuksellista, että aiempi presidentti asuu kautensa jälkeen edelleen Washington DC:ssä. Perhettä pidättelee siellä tytär Sasha Obaman opinnot. The Weekin mukaan Obamat saattavat Sashan valmistumisen jälkeen suunnata New Yorkiin tai Chicagoon, jossa Barackin poliittinen ura alkoi ja jossa Michelle ja Barack tutustuivat.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: