Jennifer Aniston on joutunut vastailemaan raskaushuhuihin väsymiseen asti. Kuva: Reuters
Jennifer Aniston on joutunut vastailemaan raskaushuhuihin väsymiseen asti. Kuva: Reuters

Jennifer Anistonia ahdistaa, että naiset nähdään jotenkin vajavaisina tai onnettomina, jos he eivät ole naimisissa tai jos heillä ei ole lapsia.

Huippunäyttelijä Jennifer Aniston on saanut vastailla jo vuosien ajan milloin mihinkin raskaushuhuihin, mutta nyt naisella on niin sanotusti keittänyt yli.  

Viimeksi Anistonin tiedottaja sai oikoa huhuja kesäkuussa, kun tuoreet lomakuvat saivat jotkut epäilemään tulevaa perheenlisäystä.

Nyt Jennifer on päättänyt puuttua asiaan niin sanotusti jämäkällä otteella. Hän on julkaissut pitkän ja suorasanaisen kirjeen Huffington Post -lehden blogisivulla.

Jo heti kirjoituksen otsikosta on aistittavissa näyttelijän totaalinen tympääntyminen aiheeseen.

”For The Record”, eli vapaasti suomennettuna ”ihan vain tiedoksi”,  otsikko kuuluu.

Jennifer Aniston on puhunut aiemminkin julkisuudessa paineesta, jota raskaushuhut hänelle luovat ja siitä, kuinka epäreilulta se tuntuu. Kuva: Reuters
Jennifer Aniston on puhunut aiemminkin julkisuudessa paineesta, jota raskaushuhut hänelle luovat ja siitä, kuinka epäreilulta se tuntuu. Kuva: Reuters

– Halusin osallistua aiheesta käytävään laajaan keskusteluun. Koska en ole sosiaalisessa mediassa, päätin laittaa ajatuksiani tänne, Aniston aloittaa pitkän kirjoituksensa.

– Todettakoon nyt, että en ole raskaana. Mutta kyllästynyt olen, näyttelijä lataa.

Nainen toteaa olevansa väsynyt urheilua muistuttavaan valvontaan, syyttelyyn ja esineellistämiseen, jota hän joutuu kokemaan päivittäin.

– Vastustan sitä, että minusta tehdään jotenkin vähäpätöisempi siksi, että vartaloni muuttuu tai että söin hampurilaisen ja minusta otettiin kuva oudosta kulmasta, jonka seurauksena olen joko raskaana tai lihava.

Naiset nähdään vajavaisina ilman lapsia

Jennifer kuvailee, kuinka kymmenet paparazzit ahdistelevat häntä ja aviomies Justin Theroux'ta päivittäin.

– Ehkä olen jonkinlainen symboli joillekin ihmisille. Se esineellistäminen ja vainoaminen, joita olen kokenut suoraan ja vuosien ajan, heijastaa sitä kieroutunutta tapaa, jolla määrittelemme naisen arvoa, Jennifer sanoo.

”Tässä on minun mielipiteeni: me olemme kokonaisia kumppanin kanssa tai ilman, lapsen kanssa tai ilman lasta.”

Raskausarvelut osoittavat näyttelijän mielestä vain sen, että naiset nähdään jotenkin vajavaisina, onnettomina tai heikommin menestyvinä, jos he eivät ole naimisissa tai jos heillä ei ole lapsia. Se on Anistonin mielestä ahdistavaa. Hän myös muistuttaa, että pikkutytöt omaksuvat naisen mallin usein sellaisena kuin yhteiskunta sen heille tarjoaa.

– Tässä on minun mielipiteeni: me olemme kokonaisia kumppanin kanssa tai ilman, lapsen kanssa tai ilman lasta. Saamme itse päättää, mikä on kaunista, kun kyse on kehoistamme. Se päätös on vain ja ainoastaan meidän. Tehdään se päätös itsemme vuoksi ja kaikkien niiden nuorten naisten, jotka ottavat meistä esimerkkiä. Meidän ei tarvitse olla äitejä tai vaimoja ollaksemme kokonaisia. Saamme itse määritellä oman onnellisen loppumme.

”Ehkä tulen jonain päivänä äidiksi. Jos ikinä tulen, kerron siitä varmasti heti.”

Näyttelijä lisää vielä, että on hyvin kiusallista, kun ystävät ja työtoverit onnittelevat raskaudesta, jota ei ole. Hän kirjoittaa, että vaikka hän on kyllästynyt asiasta jauhantaan, hän ei ole hylännyt lapsihaaveita.

– Ehkä tulen jonain päivänä äidiksi. Jos ikinä tulen, kerron siitä varmasti heti. Mutta en tavoittele äitiyttä siksi, että tuntisin itseni nyt jollain tavalla vajaaksi tai epätäydelliseksi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Edit: Jutusta poistettu lause "Jennifer tsemppaa kaikkia naisia pitämään päätöksen äidiksi tulemisesta itsellään.”

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: