Joel Kinnaman on supersuosittu Ruotsissa, pian ehkä muuallakin. Kuva: Reuters
Joel Kinnaman on supersuosittu Ruotsissa, pian ehkä muuallakin. Kuva: Reuters

Suositun Jälkiä jättämättä -sarhan viimeinen tuotantokausi pyörähti käyntiin Netflixissä. Kiitos sarjan, sen miespääosaa esittävä Joel Kinnaman on pian superjulkkis muuallakin kuin kotimaassaan Ruotsissa.

Suositun Jälkiä jättämättä -sarjan viimeiseksi jäävä neljäs tuotantokausi julkaistiin suoratoistopalvelu Netflixissä 1. elokuuta. Sarjan fanit ahmivat alta aikayksikön kuusi tiukkaa jaksoa, joissa rikosetsivät Sarah Linden ja Stephen Holder selvittävät aluksi selvältä tapaukselta vaikuttavaa perhesurmaa.

Vaikka sarja loppuu, jää siitä jotain käteen: Holderia esittävä Joel Kinnaman, 34.

Ruotsalais-yhdysvaltalainen Kinnaman, ristimänimeltään Charles Joel Nordström, syntyi 1979 Tukholmassa, jossa kävi englanninkielistä koulua. Näyteltyään vuosia ruotsalaisissa suurissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, kuten Rahalla saa, Johan Falk ja Arn, hän on lyönyt läpi myös Hollywoodissa. Jälkiä jättämättä -sarjan lisäksi Kinnaman sai roolin Miehet jotka vihaavat naisia -elokuvan jenkkiversiosta ja RoboCop-elokuvan uudelleenfilmatisoinnista.

Tulevaisuudessa hänet nähdään muun muassa Tom Hardyn rinnalla Child 44 -elokuvassa. Kinnaman oli omien sanojensa mukaan lähellä napata pääroolin uudesta Mad Max -elokuvasta.

Joel Kinnaman näytteli pääosaa tuoreessa, ikävästi flopanneessa, RoboCop-elokuvan uudelleenfilmatisoinnissa. Kuva: Shutterstock

Viisi faktaa Joel Kinnamanista

1. Kinnaman on sinkku erottuaan näyttelijä Olivia Munnista, 34. Suhde kesti pari vuotta.

2. Jo menehtynyt tunnettu ruotsalaisohjaaja Ingmar Bergman äkkäsi aikoinaan Kinnamanin kyvyt ja kannusti tätä hakeutumaan näyttelijäksi.

3. Nuorempana Kinnaman hengaili True Blood -tv-sarjasta tutun ruotsalaiskomistuksen Alexander Skarsgårdin, 37, kanssa.

4. Naiset ovat olleet aina keskiössä Kinnamanin elämässä. Hän on kertonut varttuneensa monen siskon ja siskopuolen kanssa, ja hänen edustajansa ovat pääasiassa naisia, joten vahvan naishahmon rinnalla näyttely Jälkiä jättämättä -sarjassa sujui luontevasti.

5. Kinnaman oli vaihto-oppilaana Teksasissa ajauduttuaan "vääriin piireihin" Tukholmassa. Näyttelijän vanhemmat halusivat varmistaa, että nuori mies ryhdistäytyy.

Jälkiä jättämättä -sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden näyttelijäkaartia. Vasemmalta: Billy Campbell, Mireille Enos ja Joel Kinnaman. Kuva: Shutterstock

Lähteet: swide.com, IMDb, New York Times, Wikipedia, slate.com

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika