Me Naiset
|
Jenni Junkala
Joel Kinnaman on supersuosittu Ruotsissa, pian ehkä muuallakin. Kuva: Reuters
Joel Kinnaman on supersuosittu Ruotsissa, pian ehkä muuallakin. Kuva: Reuters

Suositun Jälkiä jättämättä -sarhan viimeinen tuotantokausi pyörähti käyntiin Netflixissä. Kiitos sarjan, sen miespääosaa esittävä Joel Kinnaman on pian superjulkkis muuallakin kuin kotimaassaan Ruotsissa.

Suositun Jälkiä jättämättä -sarjan viimeiseksi jäävä neljäs tuotantokausi julkaistiin suoratoistopalvelu Netflixissä 1. elokuuta. Sarjan fanit ahmivat alta aikayksikön kuusi tiukkaa jaksoa, joissa rikosetsivät Sarah Linden ja Stephen Holder selvittävät aluksi selvältä tapaukselta vaikuttavaa perhesurmaa.

Vaikka sarja loppuu, jää siitä jotain käteen: Holderia esittävä Joel Kinnaman, 34.

Ruotsalais-yhdysvaltalainen Kinnaman, ristimänimeltään Charles Joel Nordström, syntyi 1979 Tukholmassa, jossa kävi englanninkielistä koulua. Näyteltyään vuosia ruotsalaisissa suurissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, kuten Rahalla saa, Johan Falk ja Arn, hän on lyönyt läpi myös Hollywoodissa. Jälkiä jättämättä -sarjan lisäksi Kinnaman sai roolin Miehet jotka vihaavat naisia -elokuvan jenkkiversiosta ja RoboCop-elokuvan uudelleenfilmatisoinnista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulevaisuudessa hänet nähdään muun muassa Tom Hardyn rinnalla Child 44 -elokuvassa. Kinnaman oli omien sanojensa mukaan lähellä napata pääroolin uudesta Mad Max -elokuvasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joel Kinnaman näytteli pääosaa tuoreessa, ikävästi flopanneessa, RoboCop-elokuvan uudelleenfilmatisoinnissa. Kuva: Shutterstock

Viisi faktaa Joel Kinnamanista

1. Kinnaman on sinkku erottuaan näyttelijä Olivia Munnista, 34. Suhde kesti pari vuotta.

2. Jo menehtynyt tunnettu ruotsalaisohjaaja Ingmar Bergman äkkäsi aikoinaan Kinnamanin kyvyt ja kannusti tätä hakeutumaan näyttelijäksi.

3. Nuorempana Kinnaman hengaili True Blood -tv-sarjasta tutun ruotsalaiskomistuksen Alexander Skarsgårdin, 37, kanssa.

4. Naiset ovat olleet aina keskiössä Kinnamanin elämässä. Hän on kertonut varttuneensa monen siskon ja siskopuolen kanssa, ja hänen edustajansa ovat pääasiassa naisia, joten vahvan naishahmon rinnalla näyttely Jälkiä jättämättä -sarjassa sujui luontevasti.

5. Kinnaman oli vaihto-oppilaana Teksasissa ajauduttuaan "vääriin piireihin" Tukholmassa. Näyttelijän vanhemmat halusivat varmistaa, että nuori mies ryhdistäytyy.

Jälkiä jättämättä -sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden näyttelijäkaartia. Vasemmalta: Billy Campbell, Mireille Enos ja Joel Kinnaman. Kuva: Shutterstock

Lähteet: swide.com, IMDb, New York Times, Wikipedia, slate.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla