Joel Kinnaman on supersuosittu Ruotsissa, pian ehkä muuallakin. Kuva: Reuters
Joel Kinnaman on supersuosittu Ruotsissa, pian ehkä muuallakin. Kuva: Reuters

Suositun Jälkiä jättämättä -sarhan viimeinen tuotantokausi pyörähti käyntiin Netflixissä. Kiitos sarjan, sen miespääosaa esittävä Joel Kinnaman on pian superjulkkis muuallakin kuin kotimaassaan Ruotsissa.

Suositun Jälkiä jättämättä -sarjan viimeiseksi jäävä neljäs tuotantokausi julkaistiin suoratoistopalvelu Netflixissä 1. elokuuta. Sarjan fanit ahmivat alta aikayksikön kuusi tiukkaa jaksoa, joissa rikosetsivät Sarah Linden ja Stephen Holder selvittävät aluksi selvältä tapaukselta vaikuttavaa perhesurmaa.

Vaikka sarja loppuu, jää siitä jotain käteen: Holderia esittävä Joel Kinnaman, 34.

Ruotsalais-yhdysvaltalainen Kinnaman, ristimänimeltään Charles Joel Nordström, syntyi 1979 Tukholmassa, jossa kävi englanninkielistä koulua. Näyteltyään vuosia ruotsalaisissa suurissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, kuten Rahalla saa, Johan Falk ja Arn, hän on lyönyt läpi myös Hollywoodissa. Jälkiä jättämättä -sarjan lisäksi Kinnaman sai roolin Miehet jotka vihaavat naisia -elokuvan jenkkiversiosta ja RoboCop-elokuvan uudelleenfilmatisoinnista.

Tulevaisuudessa hänet nähdään muun muassa Tom Hardyn rinnalla Child 44 -elokuvassa. Kinnaman oli omien sanojensa mukaan lähellä napata pääroolin uudesta Mad Max -elokuvasta.

Joel Kinnaman näytteli pääosaa tuoreessa, ikävästi flopanneessa, RoboCop-elokuvan uudelleenfilmatisoinnissa. Kuva: Shutterstock

Viisi faktaa Joel Kinnamanista

1. Kinnaman on sinkku erottuaan näyttelijä Olivia Munnista, 34. Suhde kesti pari vuotta.

2. Jo menehtynyt tunnettu ruotsalaisohjaaja Ingmar Bergman äkkäsi aikoinaan Kinnamanin kyvyt ja kannusti tätä hakeutumaan näyttelijäksi.

3. Nuorempana Kinnaman hengaili True Blood -tv-sarjasta tutun ruotsalaiskomistuksen Alexander Skarsgårdin, 37, kanssa.

4. Naiset ovat olleet aina keskiössä Kinnamanin elämässä. Hän on kertonut varttuneensa monen siskon ja siskopuolen kanssa, ja hänen edustajansa ovat pääasiassa naisia, joten vahvan naishahmon rinnalla näyttely Jälkiä jättämättä -sarjassa sujui luontevasti.

5. Kinnaman oli vaihto-oppilaana Teksasissa ajauduttuaan "vääriin piireihin" Tukholmassa. Näyttelijän vanhemmat halusivat varmistaa, että nuori mies ryhdistäytyy.

Jälkiä jättämättä -sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden näyttelijäkaartia. Vasemmalta: Billy Campbell, Mireille Enos ja Joel Kinnaman. Kuva: Shutterstock

Lähteet: swide.com, IMDb, New York Times, Wikipedia, slate.com

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti