Viikkojen eroja, puhelukieltoja ja takakontillinen fanipaitoja. Tätä on naisen arki, kun puoliso urheilee ulkomailla.

Nyrkkeilijä Robert Helenius ja hänen puolisonsa Sandra Helsing, 33, muuttivat Robertin sopimuksen vuoksi Saksaan kolme vuotta sitten, heti esikoisensa Chillien syntymän jälkeen. Sandra on huomannut, että moni luulee parin elävän ulkomailla helppoa luksuselämää.

Todellisuudessa he elävät usein matkalaukkuelämää, sillä noin kuukautta ennen ottelua Robert lähtee leirille ja keskittyy pelkästään harjoittelemiseen. Silloin Sandra ja lapset matkustavat yleensä Berliinin-kodistaan Suomeen sukulaisten luo, jotta Sandran ei tarvitsisi huolehtia yksin kahdesta pienestä lapsesta. Otteluita edeltävinä viikkoina Sandra ei edes soittele Robertille, jotta arjen pikkumurheet eivät häiritsisi miehen valmistautumista. Sandra lähettää mieluummin kannustavia tekstiviestejä.

Sandra tekee aamusta iltaan töitä sekä perheen että nyrkkeilyn eteen. Hän herää lasten kanssa aamuseitsemältä, laittaa näille aamupalaa ja herättää Robertin pari tuntia myöhemmin. Kun Robert kiirehtii treeneihin ja vie samalla Chillien päiväkotiin, Sandra jää kotiin vuoden ikäisen Kingstonin kanssa.

Kotitöiden ja lastenhoidon lomassa Sandra käy esimerkiksi Robertin puolesta kokouksissa, tekee paperitöitä ja suunnittelee Robertin fanituotteita. Auton takaluukkuun on nytkin pakattu sata Sandran suunnittelemaa t-paitaa, joiden rintamusta koristaa Robertin kuva.

Robertin työtä on puolestaan käydä treeneissä sekä aamulla että illalla. Harjoitukset ovat niin rankkoja, ettei Robert jaksa tehdä kotona juuri muuta kuin levätä ja leikkiä lastensa kanssa. Siivous ja ruuanlaitto ovat Sandran vastuulla.

– Minun pitää ymmärtää, mitä Robben työ vaatii. Kun hän tulee illalla treeneistä, hän on poikki ja minun pitää antaa hänen olla rauhassa. Tiedän, että en saa suuttua hänelle, jos hän ei jaksa tehdä kanssani jotakin. Aina se ei ole helppoa, koska pienten lasten äitinä olen usein itsekin väsynyt.

Vaikeinta molemmille on se, että Robert ei ehdi olla perheensä kanssa niin paljon kuin haluaisi.

Vaikka Sandra ja Robert antavat nyrkkeilylle nyt kaikkensa, periaatteena on, että uhraukset eivät saa olla suurempia kuin palkinto. He molemmat uskovat, että Robert voi vielä voittaa maailmanmestaruuden.

Sen jälkeen on enää yksi unelma: muuttaa takaisin Suomeen ja ostaa voittorahoilla maalta oman talo.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta