Viikkojen eroja, puhelukieltoja ja takakontillinen fanipaitoja. Tätä on naisen arki, kun puoliso urheilee ulkomailla.

Nyrkkeilijä Robert Helenius ja hänen puolisonsa Sandra Helsing, 33, muuttivat Robertin sopimuksen vuoksi Saksaan kolme vuotta sitten, heti esikoisensa Chillien syntymän jälkeen. Sandra on huomannut, että moni luulee parin elävän ulkomailla helppoa luksuselämää.

Todellisuudessa he elävät usein matkalaukkuelämää, sillä noin kuukautta ennen ottelua Robert lähtee leirille ja keskittyy pelkästään harjoittelemiseen. Silloin Sandra ja lapset matkustavat yleensä Berliinin-kodistaan Suomeen sukulaisten luo, jotta Sandran ei tarvitsisi huolehtia yksin kahdesta pienestä lapsesta. Otteluita edeltävinä viikkoina Sandra ei edes soittele Robertille, jotta arjen pikkumurheet eivät häiritsisi miehen valmistautumista. Sandra lähettää mieluummin kannustavia tekstiviestejä.

Sandra tekee aamusta iltaan töitä sekä perheen että nyrkkeilyn eteen. Hän herää lasten kanssa aamuseitsemältä, laittaa näille aamupalaa ja herättää Robertin pari tuntia myöhemmin. Kun Robert kiirehtii treeneihin ja vie samalla Chillien päiväkotiin, Sandra jää kotiin vuoden ikäisen Kingstonin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotitöiden ja lastenhoidon lomassa Sandra käy esimerkiksi Robertin puolesta kokouksissa, tekee paperitöitä ja suunnittelee Robertin fanituotteita. Auton takaluukkuun on nytkin pakattu sata Sandran suunnittelemaa t-paitaa, joiden rintamusta koristaa Robertin kuva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Robertin työtä on puolestaan käydä treeneissä sekä aamulla että illalla. Harjoitukset ovat niin rankkoja, ettei Robert jaksa tehdä kotona juuri muuta kuin levätä ja leikkiä lastensa kanssa. Siivous ja ruuanlaitto ovat Sandran vastuulla.

– Minun pitää ymmärtää, mitä Robben työ vaatii. Kun hän tulee illalla treeneistä, hän on poikki ja minun pitää antaa hänen olla rauhassa. Tiedän, että en saa suuttua hänelle, jos hän ei jaksa tehdä kanssani jotakin. Aina se ei ole helppoa, koska pienten lasten äitinä olen usein itsekin väsynyt.

Vaikeinta molemmille on se, että Robert ei ehdi olla perheensä kanssa niin paljon kuin haluaisi.

Vaikka Sandra ja Robert antavat nyrkkeilylle nyt kaikkensa, periaatteena on, että uhraukset eivät saa olla suurempia kuin palkinto. He molemmat uskovat, että Robert voi vielä voittaa maailmanmestaruuden.

Sen jälkeen on enää yksi unelma: muuttaa takaisin Suomeen ja ostaa voittorahoilla maalta oman talo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla