Jussi Koivulan molemmat vanhemmat sekä kaksi sisarusta ovat kuolleet alkoholiin. Nyrkkeilijä kertoi Radio Rockilla omasta suhtautumisestaan alkoholiin.

Ammattinyrkkeilijä Jussi Koivula, 30, muisteli Radio Rockin haastattelussa alkoholinhuuruista lapsuuttaan. Hänen molemmat vanhempansa sekä veljensä ja siskonsa ovat kuolleet alkoholiin.

Koivula kertoi, että hänellä on hyviä lapsuusmuistoja vanhempiensa alkoholiongelmasta huolimatta. Koivula uskoo, että muistot ovat hyviä siksi, ettei hän tiennyt paremmasta.

– Meillä ei oltu selvinpäin mun elinaikana ollenkaan. Itellä on kuitenkin sellainen kuva, että mulla on ollut ihan hyvä elämä. Päihdeongelma oli raju jo silloin, kun synnyin, joten mä kasvoin siihen.

– Se, mikä aiheuttaa surua, on se, kun muistelen heidän (läheisten) elämäänsä. Ja totta kai nykyään kun vertaan oman kymmenvuotiaan poikani elämää, ymmärrän, että oma lapsuuteni oli ihan hullua.

Koivulan mielestä hänellä on ollut uskomaton tsäkä elämässä.

– Mähän voisin olla kuollut tai vankilassa. Mulla on käynyt hirveä tuuri, että oon sieltä jotenkin luiminut ja mulla on aina ollut asiat hyvin.

Koivula kertoi myös omasta suhtautumisestaan alkooliin. Hän ei ole absolutisti, muttei ole käyttänyt alkoholia moneen vuoteen.

– Kun on itse urheillut koko ikänsä, niin pelkästään krapula on hirveä ajatus. Haluan olla freesissä kunnossa heti aamusta.

Katso haastattelu videolta. Jos video ei näy, voit katso sen myös Radio Rockin sivuilta.

Lue myös:

Bettina Sågbom: "Alkoholistin läheisenä häpesin hakea apua"

Hunks-Mauno: "Oli raskasta seurata, kun äiti joi itsensä hengiltä"

Raitistunut Veeti Kallio: "Vedin kaikkea muuta paitsi heroiinia"

Juha Vuorinen: "Alkoholi tuhosi seksielämästäni kaiken kiinnostavan"

"Alkoholisti tarvitsee oman pohjansa"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.