Jussi Koivulan molemmat vanhemmat sekä kaksi sisarusta ovat kuolleet alkoholiin. Nyrkkeilijä kertoi Radio Rockilla omasta suhtautumisestaan alkoholiin.

Ammattinyrkkeilijä Jussi Koivula, 30, muisteli Radio Rockin haastattelussa alkoholinhuuruista lapsuuttaan. Hänen molemmat vanhempansa sekä veljensä ja siskonsa ovat kuolleet alkoholiin.

Koivula kertoi, että hänellä on hyviä lapsuusmuistoja vanhempiensa alkoholiongelmasta huolimatta. Koivula uskoo, että muistot ovat hyviä siksi, ettei hän tiennyt paremmasta.

– Meillä ei oltu selvinpäin mun elinaikana ollenkaan. Itellä on kuitenkin sellainen kuva, että mulla on ollut ihan hyvä elämä. Päihdeongelma oli raju jo silloin, kun synnyin, joten mä kasvoin siihen.

– Se, mikä aiheuttaa surua, on se, kun muistelen heidän (läheisten) elämäänsä. Ja totta kai nykyään kun vertaan oman kymmenvuotiaan poikani elämää, ymmärrän, että oma lapsuuteni oli ihan hullua.

Koivulan mielestä hänellä on ollut uskomaton tsäkä elämässä.

– Mähän voisin olla kuollut tai vankilassa. Mulla on käynyt hirveä tuuri, että oon sieltä jotenkin luiminut ja mulla on aina ollut asiat hyvin.

Koivula kertoi myös omasta suhtautumisestaan alkooliin. Hän ei ole absolutisti, muttei ole käyttänyt alkoholia moneen vuoteen.

– Kun on itse urheillut koko ikänsä, niin pelkästään krapula on hirveä ajatus. Haluan olla freesissä kunnossa heti aamusta.

Katso haastattelu videolta. Jos video ei näy, voit katso sen myös Radio Rockin sivuilta.

Lue myös:

Bettina Sågbom: "Alkoholistin läheisenä häpesin hakea apua"

Hunks-Mauno: "Oli raskasta seurata, kun äiti joi itsensä hengiltä"

Raitistunut Veeti Kallio: "Vedin kaikkea muuta paitsi heroiinia"

Juha Vuorinen: "Alkoholi tuhosi seksielämästäni kaiken kiinnostavan"

"Alkoholisti tarvitsee oman pohjansa"